Menu
Átalakul az Overwatch matchmaking rendszere
Szerző: xoki, 2019. július 22., hír

A Blizzard bejelentette, hogy az Overwatch matchmaking rendszere hamarosan nagy változáson fog átesni a Role Queue bevezetésével.

A Role Queue-nak köszönhetően a játékosoknak a szabad karakterválasztó helyett már a matchmaking kezdetén ki kell majd választaniuk azt a pozíciót, amelyet betöltenének. Az új rendszernek köszönhetően a játékosok a legtöbb módban kénytelenek lesznek két tankból, két támogatóból és két DPS-ből összeállítani a csapatukat.

A Quick Play és a Competitive Play során jelenleg az utolsó 40 másodpercben születnek meg a legfontosabb döntések, miután mindenki kiválasztja a hősét, és a mások által választott pozícióra reagálnak. Azok, akik más céllal, illetve játékstílussal próbálnak becsatlakozni a meccsekbe, a legtöbbször csalódottságot és frusztrációt éreznek, hiszen sokszor rákényszerülnek olyan karakter kiválasztására, amellyel nem játszanak szívesen. A Role Queue remélhetőleg megoldja majd ezeket a problémákat, hiszen pont abból a célból jött létre, hogy mindenki a számára legélvezetesebb szerepet töltse be.

Miután elindult a játék, csak a kiválasztott szerepünkön belül választhatunk karaktereket, és játék közben nem válthatunk át másik pozícióra. Tehát ha például kiválasztjuk a tankot, akkor Reinhardt, Roadhog és Orisa között minden gond nélkül váltogathatunk, de például Tracer vagy Brigitte nem lesz kiválasztható. A Role Queue rendszer bevezetése miatt a Blizzard néhány hőst is átalakít majd, hogy azok jobban beilleszkedjenek valamelyik szerepkörbe.

Ajánló
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 4
sudosu avatar
6 hónapja | 2019. 07. 22. 19:45:32
#
Szép és jó, de nem fog javítani a játékosok toxikusságán low-tier-ben. Egy MMR reset nem ártana minden második szezonban és lenne azoknak is esélye visszaszerezni azt a rankot, akik a játék szerverhibáiból adódóan DC-t kaptak. Nekem akkor lett elegem az Overwatch ranked rendszeréből, amikor 3 meccsről is kivágott egy nap, következő nap megint kettőből (internet hiba nem volt). Persze a büntetést megkaptam. Na és másszál vissza high silver-ből low-med plat-ba, úgy hogy a 90%-a a játékosoknak eldobja a meccset, nem kommunikál, vagy csak csupán rosszak. Félreértés ne essék, én sem vagyok jó, de azt tudom hogy ha az előtte lévő 3 szezonba low-med plat között ingadoztam, akkor nem én vagyok a rossz. Az meg csak csupán hülye aki azt mondja egy csapatjátéknál, hogy csak a TE teljesítményed számít (akkor mire van a másik 5 ember?) . Egyéni játékoknál, mint Starcraft 2-nél, vagy Street Fighter (és egyéb árkád játékoknál) számít 100%-ban a te teljesítményed.
no avatar
6 hónapja | 2019. 07. 22. 19:11:41
#
PTR-ban már elérhető....
janoarsenal avatar
6 hónapja | 2019. 07. 22. 16:57:07
#
Jól hangzik, és remélem tényleg bevállik majd!
Milton avatar
6 hónapja | 2019. 07. 22. 06:06:46
#
i.imgur.com/edHtjWW.png


Lite versions: