Artifact: egyre kevesebben játszanak a Valve új játékával

Szerző: xoki | 2018. December 13. | hír | 8 hozzászólás

A Dota 2-n alapuló kártyajátékkal november 29-én 60 740-en játszottak egy időben, viszont ez a szám azóta drasztikusan lecsökkent. A Steam Charts, valamint a SteamDB alapján a cikk írásának időpontjában a játékosok száma alig haladta meg a 11 000-et. (Ha szeretnétek pontosabb és frissebb adatot is látni, akkor látogassatok el az említett oldalak egyikére.)

Körülbelül két hete jelent meg a Valve új gyűjtögetős kártyajátéka, és valószínűleg sokan azt hitték, hogy egy ilyen kaliberű cég játékát ellepik majd a játékosok, ahogy a Hearthstone esetében is történt. A két játék között rengeteg különbség is felfedezhető, viszont a legfontosabb az, hogy a Valve játéka nem free-to-play. Az Artifact jelenleg még mindig benne van a 20 legkelendőbb címek listájában, de láthatóan csökken a népszerűsége. A játékosok visszajelzései alapján a játék jelenleg „vegyes” értékelésen áll a platformon. Ez annak köszönhető, hogy a játékosok szerint a Valve túl sok pénzt kér a jó kártyákért, miközben maga a játék sem ingyenes, ráadásul más hasonló játékokkal összehasonlítva az Artifact tényleg sokkal drágább.

Artifact
Artifact
Artifact
Megjelenés: 2018. November 28. (PC)
Műfaj: Stratégia, Kártyajáték
Fejlesztő: Valve
Hozzászólások: 8
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Moon_Breaker avatar
Nahát, pedig annyira érdekfeszítőnek tűnik ! 😲
0
0
0
0
Nitakri avatar
Egyébként se egy világot megváltó műfaj, amit a Heartstone képvisel ingyenesen... Elég nagy képű döntés volt fizetőssé tenni szerintem...
0
0
0
0
Ayistion avatar
Szerintem alapjáraton drága az ár egy kártyajátékhoz képest. Valamint pl. egy HS után nem is olyan egyszerű szerintem, már csak azért is mert alapból 3 lane van a játékban. Rácz Belezőgép Tyabi-t szoktam nézni ahogy játékszik néha, mert egy hs stream után még ott maradok, de egyszerűen nem tudom felfogni ami ebben a játékban történik. Inkább megmaradok a jó kis hs arénáknál. 😃
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Mit vártak, hogy egy közel 20€-s pay to win játék majd nagy siker lesz. A Dota 2 is csak azért működik, mert csak kozmetikát lehet venni. Persze a mikrotranzakciós részére gondolok, a Dota legalább jó is.
0
0
0
0
bitpork avatar
Tipikus példája a másnakmentnekünkmiértnemenne fszságnak.
0
0
0
0
Aredarn avatar
Persze hogy kevesen játszanak. Példa erre ismerősöm aki megvette a játékot. Kifarmolt 60 eut. Nem tudott tovább pénzt szedni otthagyta. Ennyi.
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Ez az év egy rakás szar.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció