Artifact: drasztikusan lecsökkent a játékosok száma

Szerző: xoki | 2019. January 18. | hír | 15 hozzászólás

A Valve játéka, az Artifact néhány hónapja jelent meg, de már alig játszanak vele. Figyelembe véve, hogy mekkora népszerűségnek örvend a Valve, az Artifact játékosbázisa mégis folyamatosan csökken, ez pedig azt mutatja, hogy komoly változtatásokra van szükség, hogy újra népszerű legyen a játék.

A 20 dolláros árcédula, a valódi pénzért történő kártyavásárlás, illetve az előrehaladási rendszer hiánya miatt hagyták ott sokan a játékot. Most már sima játékkal is szerezhetünk jutalmakat, illetve a fejlődési rendszer is bekerült a játékba, de úgy tűnik, ez még mindig édeskevés ahhoz, hogy visszacsábítsák a régi játékosokat, vagy esetleg új vásárlókat szerezzenek.

Megjelenéskor több mint 60 740 játékos játszott vele, de azóta ez a szám drasztikusan lecsökkent. Az Artifact aktív játékosainak száma már 3000 alatt van, és valószínűleg tovább fog csökkenni, hacsak a Valve nem rukkol majd elő valamivel, ami megmentheti az egyébként rengeteg potenciállal rendelkező játékát.

Artifact
Artifact
Artifact
Megjelenés: 2018. November 28. (PC)
Műfaj: Stratégia, Kártyajáték
Fejlesztő: Valve
Hozzászólások: 15
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Miért hitték azt, hogy egy P2W játék sikeres lehet? Pláne, hogy nem is ingyenes. De ezen a játékon már az sem segítene szerintem.
0
0
0
0
Danikika94 avatar
Legyen ingyenes és a Valve visszavehet a nagy pofából ...
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
ha ingyenes lenne mint a hearthstone meg nem lenne rendes pénzért kártyavásárás akkor biztos többen tolnák.
0
0
0
0
kimi100 avatar
Ez a jatek egy lòkaki.
0
0
0
0
Nitakri avatar
Miért sikeres a blizzard? Art design, és f2p modell. Ennyi... nem hogy a half life-ot fejeznék be, pedig én sose játszottam, de már engem is idegesít 😃
0
0
0
0
💬 6
FrostnovaZ avatar
@Nitakri: Mondjuk mostanában minden a Blizzard csak nem sikeres.
0
0
0
0
Nitakri avatar
@FrostnovaZ: A blizzard jelenleg a Hearthstone-nal a legsikeresebb, ami kicsit fura mert a WoW a legnevesebb címe, és ez már csak azért is fura, mert jelenleg alig játszanak vele. De ha azt nézed, a Hearthstone az még mindig viszi a prímet a ccg műfajban, és nem véletlenül. A WoW-nak egyébként is legendás az art design-ja, és rendkívül egyedülálló. Sajnos ez már a játékról nem mondható el...
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@Nitakri: Nem furcsa, csak szimplán kaki a wow most, rengetegen otthagyták mióta BfA van.
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
@Nitakri: Én most úgy az egész Blizzardra (azaz Activision Blizzard, hogy nevezzük teljes néven) értettem. Sajnos a számok se hazudnak
https://kepkuldes.com/images/e487cc6c1e3f4657a19d45291aee9c01.png

És ha a híresztelések igazak, akkor a f2p játékaikba sokkal kevesebb pénzt és energiát fognak ölni. A Heroes of Stormra vonatkozólag ez már hivatalosan is be lett jelentve. Szóval várható hogy a Hearthstone is hasonló sorsra fog jutni.
0
0
0
0
Nitakri avatar
@FrostnovaZ: Én ezzel tisztában vagyok. De ez a hír nem a blizzardról szól, hanem a Valve-ről és az Artifactjáról, és ahhoz képest említettem a Blizzard-ot, majd a Hearthstone-ját, mivel ez az a játék ami nagyobb sikereket élt meg a ccg műfajon belül.
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
@Nitakri: Persze értem, én csak arra reagáltam, hogy a Blizzard "sikeres" (mert az elmúlt hónapokban nem épp ez a legmegfelelőbb kifejezés rá). De igen, azt nem vitatom hogy a Hs az üzleti modelljével sikeresebb mint az Artifact.
0
0
0
0
Cyanosite avatar
20$-ért egy pay to win játék? Még is mit várt a Valve? Get woke go broke!
0
0
0
0
Doge avatar
Ha nem lesz ingyenes be is zárhatják a szervereket mert lassan ott járunk, hogy nagyobb lesz a veszteség mint a nyereség.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció