Alder Lake: szinte minden játéknál kijavították a DRM-problémákat

Szerző: xoki | 2021. December 12. | hír | 1 hozzászólás

Az Alder Lake processzorok rajtja nem volt teljesen zökkenőmentes. A CPU-k jól teljesítenek, viszont a különböző hibák miatt sajnos nem minden esetben vélekedhetünk pozitívan az Intel új szériájáról.

Már a megjelenés előtt tudni lehetett, hogy néhány DRM problémát fog okozni, mivel a chip architektúráját egy program úgy is értelmezheti, hogy két különböző számítógép próbálja elindítani a játékot. Emiatt a DRM leállítja a folyamatot, és ez semmiképpen sem nevezhető pozitív dolognak egy gaming CPU-nál. A Denuvo az új széria debütálása előtt kiadott erre egy javítást, de a problémát sajnos ezzel nem küszöbölték ki minden játéknál.

Mivel Alder Lake CPU birtokában sok játék játszhatatlanná vált, az Intel összeállított egy listát, hogy felhívja a játékosok figyelmét a problémára. Ezen a listán most már mindössze három játék szerepel: az Assassin's Creed Valhalla, a Fernbus Simulator és a Madden 22. Kicsit rossz újabb játékokat itt látni, de valószínűleg már csak napok, esetleg hetek kérdése, hogy ezeknél is orvosolják a problémát.

Hozzászólások: 1
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Szerintem tul sokan nem jatsznak meg Alder Lake procin, szoval nem hinnem hogy nagy gaz, viszont jo hogy elore dolgoznak ezen, mielott meg tobb gamernek lenne ilyen procija
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció