A Valve megmutatta, hogyan szedhető szét a Steam Deck

Szerző: xoki | 2021. October 08. | hír | 2 hozzászólás

A Valve kézikonzolja - amely lényegében egy hordozható gaming PC-nek is nevezhető - rengeteg játékos érdeklődését felkeltette, hiszen rengeteg potenciál lakozik benne, és a Valve hozzáállása is rendkívül szimpatikus a felhasználók számára. A Steam Deck bejelentésekor is megemlítették, hogy az eszköz tárhelye manuálisan is bővíthető lesz, még ha ezt egyáltalán nem is ajánlják a hozzá nem értő felhasználóknak.

Ilyen népszerűség mellett nem meglepő, hogy sokan kíváncsiak, pontosan mi lapul a konzolban, és hogyan lehet fejlesztéseket és javításokat elvégezni rajta. A Valve pedig egy videóban meg is mutatta, hogyan szedhetjük szét az új eszközüket, illetve két fő komponens cseréjére is rávilágítottak. Bár egy bemutatóról van szó, a Valve képviselője nem győzte hangsúlyozni, hogy egyáltalán nem ajánlott babrálni vele, mivel a Steam Deck kialakítása miatt komoly problémákat is okozhatnak a tapasztalatlan felhasználók.

A videóban a kis botkormányok és az SSD cseréjéhez kaptunk instrukciókat. Értelemszerűen először a hátlapot kell levenni, melyet mindössze nyolc csavar tart. Először fontos leválasztani az akkumulátort, majd pedig következhet a cserére szoruló alkatrész. Fontos, hogy a legtöbb komponens egyedi, így például nem helyezhető bele akármilyen kar vagy SSD. A videó narrátora egyébként kitért erre is: az elkövetkező hónapokban felfedik majd, hogy pontosan honnan szerezhetünk be cserealkatrészeket.

Hozzászólások: 2
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.


Elfelejtett jelszóRegisztráció