A Valve ingyenes Half-Life-ot ad a játék 25. évfordulója alkalmából

Szerző: xoki | 2023. November 18. | hír | 17 hozzászólás

Valószínűleg senkinek sem kell bemutatni a Valve sikerjátékát, a Half-Life-ot. A belső nézetes lövölde részben a Source Engine erejének köszönhetően emelte ki a Valve-et a sorból, illetve lendítette előre a videójátékos médiumot.

Ha valamilyen okból kifolyólag ennyi idő eltelte után sem volt lehetőségetek még kipróbálni, akkor érdemes lesz ellátogatnotok a klasszikus cím áruházi oldalára, ugyanis a Valve ajándékba adja azt a játék 25. születésnapja alkalmából. Ugyebár a Half-Life 1998-ban vált elérhetővé, amely még a Steam előtt segített a Valve-nek felkerülni a térképre.

Valószínűleg egy hiba folytán a játék kora este rövid időre már ingyenessé vált, de gyorsan eltávolították az akciót, miközben azokat, akik megpróbálták hozzáadni a könyvárukhoz, hibaüzenet fogadta. Szerencsére nem kellett sokat várnunk, ugyanis a Valve nemrég ismételten 100%-os leárazást tüntetett fel a Steamen, ahol mindössze a "Fiókhoz adás" gombra kell rákattintanotok, hogy örökre tiétek legyen a játék. Viszont érdemes sietni, az akció november 20-áig, egész pontosan 19:00 óráig tart.

Eközben az összes többi részt pedig rendkívül kedvezményes áron tudjátok megvásárolni, ráadásul az évforduló alkalmából egy terjedelmes frissítés is érkezett a játékhoz, amellyel többek között 4 új többjátékos pályát, nagyobb felbontást és hibajavításokat is kaptunk.

A Half-Life tehát hivatalosan is 25 éves lesz, miközben a Half-Life Alyx megjelenése óta is már majdnem négy év telt el. Ettől függetlenül sajnos továbbra sincs semmi jele annak, hogy készülne a régóta várt folytatás, de remélhetőleg hamarosan meglepnek majd minket egy új bejelentéssel.

Half-Life
Half-Life
Half-Life
Megjelenés: 1998. November 19. (PC)
Műfaj: Akció, FPS
Fejlesztő: Valve
Hozzászólások: 17
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
zsiroslangos avatar
Kb 10 éve megvettem a valve packot,akkor végigjátszottam.Talán újra elő kellene venni...(Spoiler!
a játékot😏
)
0
1
0
0
usbee avatar
Van még, akinek nincs meg?
0
0
0
0
xCube avatar
Annak idején én is teljesen oda és vissza voltam tőle, még él az emlékeimben az érzés, amikor elindítottam a PC-X magazin lemezmellékletéről telepített Uplink demót. Szinte fotorealisztikusnak tűnt a játék, ami mai szemmel eléggé megmosolyogtató, de akkoriban ez volt a "hű meg há". A játékmenetről nem is beszélve, úgy éreztem, hogy valóban ott vagyok. A Valve -nek mindig ez volt a nagy erőssége, el tudta hitetni a játékossal, hogy ott van abban a világban. Nem csak a perspektíva, hanem a környezet és az interakviók miatt. A Half - Life előtt nem volt egyetlen olyan játék sem, ami ilyen szintű "mozi" élményt adott volna a szkriptelt eseményekkel és a kommandósok elleni harccal. Sűrűn fogom még végigjátszani az egyszer biztos.

A Black Mesa -t is nagyon tudom ajánlani, ugyan nem adja ugyanazt a hangulatot, mint az eredeti, de nagyon szépen fűzi hozzá a második részhez az elsőt, a Xen pályák pedig csodálatos átalakításban és kibővítésben részesültek.

Egy kis korrekció az íráshoz: A Half - Life nem Source Engine, hanem GoldSrc vagy GoldSource, ami a Quake Engine (id Tech 2) forráskódján alapszik, megfejelve azt csontváz alapú animációval és egyéb hasznos kiegészítésekkel. A Half - Life -nak létezik egy meglehetősen vitatott Source motoros verziója is, de az kevésbé ajánlott, nagyjából az a jelenség, mint a GTA Trilogy Definitive Edition -je.
1
0
0
0
💬 4
bigfooot avatar
@xCube: uh az a demó megvolt nekem is ,rongyosra játszottam azt a kis részt amíg sikerült megszerezni a teljes játékot :D igen, úgy ahogy írod , hatalmas élmény volt ez anno, előtte csak a doom1-2 vel nyomultam komolyabban (doom 2 nél összejött a multi is 97ben) pár akkori fps demót próbáltam ki (delta force,rainbow), de a Half Life egy teljesen új szint volt
0
0
0
0
no avatar
@xCube: jó játék meg minden, de túlzásokba azért nem kell esni pajtás..
1
0
0
0
xCube avatar
@076antalkardosi: Nem vagyok a pajtásod, de azért köszi a véleményt. Érdekes, hogy hat perce regisztráltál, de máris így nyilatkozol. Jobban belegondolva valószínűleg egy troll fake account lehetsz valamelyik nagyeszű tagtól.
1
0
0
0
no avatar
@xCube: ki minek lát, az vagyok annak.

nyugalom kispajtás,
0
0
0
0
santakigyo avatar
Nekem az egyszerűsége tetszik és ami hiányzik manapság.Igazi régi FPS ami miatt Én is és szerintem sokan megszerették az fps játékokat anno.Van egy nagyon jó hangulata,amit mai napig nagyon kevés játéknál éreztem.Emiatt is van ott talán az első helyek között amit néha-néha megéri újból végigvinni.
0
0
0
0
bigfooot avatar
Brutál jó játék, az fps történetének második meghatározó címe a doom után , megjelenéskor emlékszem még fél életnek hittük a címét, mert kB annyi idő vegigjatszani :D (akkor még hosszúnak tűnt, ami most már 20 óra alatt leporog, de ugye sok újítást hozott, nem volt mindig könnyű atjutni egy részen, és ha valaki elakadt akkor nem volt az akkori internetet erre segítség) mai napig imádom, néha végig is pörgetem újra, azzal az eredeti grafikával, hogy teljes legyen a nosztalgia faktor, örök klasszikus
0
0
0
0
💬 2
xCube avatar
@bigfooot: A legutóbbi végigjátszásom 8,5 óra volt, pedig nem siettem vele különösebben. Mindez hard -on. Amit egyébként nem ajánlok senkinek, aki a hangulat miatt akarja játszani a játékot 😀 .
0
0
0
0
bigfooot avatar
@xCube: jaja :D nekem 11.5 a leggyorsabb, abba még volt kis mászkálás is :D
0
0
0
0
gyuri191 avatar
hatalmas játék mai napig
0
0
0
0
sean avatar
Hiába játszottam ki már kb 4000x, mindig be tud szippantani a hangulata. 25 éves létére simán a sárba tiporja a sok mai tucat szemetet, amit 1x végig viszel, másnapra elfelejted mi volt benne.
1
0
0
0
💬 1
Kuci19 avatar
@sean: Korábban soha nem játszottam vele, persze tisztában voltam létezésével és kulturális jelentőségével.
2-3 éve elhatároztam na akkor itt az ideje kipróbálni és nem tudtam abbahagyni. Alig vártam folytathassam story-t. Én a Soldier of Fortune-on nőttem fel, de ez a játék visszarepített abba a korszakba és teljesen magával ragadott.

Teljes mértékben egyetértek ezeknek a játékoknak van egy olyan atmoszférája, ami utánozhatatlan.
1
0
0
0
pcboy avatar
Király ezt bezsákolom kár hog nem akettőt adták ki. Anno azza lkezdtem el játsznai és a többi részével.
0
0
0
0
susguy avatar
Nem utolsó sorban; kiadtak egy dokumentum filmet az első részről:
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció