A Ubisoft is áttér a 70 eurós árcédulákra

Szerző: xoki | 2022. September 17. | hír | 40 hozzászólás

A Ubisoft vezérigazgatója egy interjú során felfedte, hogy legnagyobb játékaik hamarosan áttérnek majd a 70 eurós árcédulára. Igazából csak idő kérdése volt, hogy ez bekövetkezzen, hiszen több nagyobb kiadó már rég meglépte ezt.

Az Axios interjúja alatt a Ubisoft CEO-ja, Yves Guillemot megerősítette, hogy a vállalat jövőbeli AAA játékainál 70 euró lesz a standard ár, azaz ők is követni fogják az iparágban megfigyelhető áremelést.

A Skull and Bones lesz az első olyan játékuk, amelyért 70 eurót kérnek majd a megjelenéskor. Az Amazon például már ehhez mérten frissítette az árakat, vagyis a PS5-ös és az Xbox Series X|S-re érkező változatokat 69,99 euróért lehet előrendelni. Érdekes módon a Ubisoft saját áruházában még mindig a régi ár szerepel, legalábbis egyelőre. Ha érdekel a játék, akkor mindenképpen érdekes most lecsapni rá, hiszen nem lehet tudni, hogy ez pontosan meddig marad így. Tehát a kiadótól való előrendeléssel 10 eurót tudtok megspórolni.

Skull and Bones
Skull and Bones
Skull and Bones
Megjelenés: 2023. March 09. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Ubisoft Singapore
Hozzászólások: 40
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
19951207 avatar
Jó hallani, hogy árat frissítenek. Már csak a content és bug mentesség hiányzik a játékaikból.
0
0
0
1
💬 4
Ayistion avatar
@19951207: AC Origins: 130+ óra
AC Odyssey: 180+ óra
AC Valhalla: 210+ óra (és az új patcheket meg sem csináltam)
Ha szerinted ez nem tartalom ennyi pénzért akkor fizess elő netflixre 4000-ért, és egy hónap alatt tele leszel tartalommal. Bugmentesen.
1
1
0
0
no avatar
@Ayistion: Ac origins mennyire élvezhető az odyssey és vallhalához képest?
0
0
0
0
Ayistion avatar
@kovb677: Alapköve a másik két játéknak, teljesen élvezhető. Rohadt szép és részletes Egyiptom. Ha meg érdekel a story is, a végén azért oda van rakva egy jelenet.
0
0
0
0
no avatar
@Ayistion: Ingyen bezsebeltem, most prime gaminghoz jár az ac origins teljes játék.
0
0
0
0
botmunpls avatar
Azt nem tudom tudja e a sok kommentelő, de legalább 10-15% infláció ért szinte minden országot, úgyhogy sejthető volt.
1
0
0
0
💬 5
xCube avatar
@botmunpls: Így van. Más részről azt sem kéne elfelejteni, hogy a játékok ára az inflációt nem számítva már jó 20 éve nem emelkedett.
1
0
0
0
Ayistion avatar
@xCube: Ezt hiába mondod el a magyarnak, nem érti meg, mint ahogy azt sem hogy a játékgyártás sem annyiba kerül mint 2005-ben. Háborgók közt kíváncsi lennék arra hányan vesznek játékot, meg hányan torrentezik…
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Emellett az igények is folyamatosan nőnek. A legjobb grafikai effektek alá nem adja a nép, emellett legyen minimum 100+ órányi tartalom, legyen az bármi, jó vagy rossz, de legyen minél több mert az jól hangzik.
0
0
0
0
joshsword avatar
@xCube: Akkor azt is meg kellene említeni, hogy sok országban, ahol a többszöröse az átlagbér, a játékok sokkal kedvezőbb áron vannak. Pl. Törökország, Amerika, stb
0
0
0
0
xCube avatar
@joshsword: Az USA más tészta, mert ott egészen máshogy néz ki az árképzés. Az ottani árakra még rá kell számolni az adót.

Emellett vannak országok, ahol nyomott áron értékesítenek. Ebbe sajnos Magyarország nem esik bele.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
xCube avatar
@Noressz: Mivel elértünk egy bizonyos technikai határt ez annyira nem is meglepő. A klasszikus felépítésű chipek és a fotolitográfia a végét járja. Addig, amíg nem lesz más megoldás ezzel kell élni.

Egységnyi grafikai fejlődéshez exponenciálisan több teljesítmény kell, ez mindig is így volt. Csak korábban ezzel a technológia is lépést tudott tartani, pontosabban az diktálta az ütemet. Emellett a mai grafika már annyira részletes, hogy sokat nem is lehet hirtelen dobni rajta.
0
0
0
0
no avatar
Szép kis pofára esés lesz ez, főleg azután, ahogyan bánnak az alkalmazottaikkal is. Nem mintha olyan sokan vennék meg a szemetüket.
0
0
0
0
💬 2
Legendrush27 avatar
@Rihaes: Kedves Andersen,

Assassin’s Creed: több mint 250 millió eladott példány
Far Cry: több mint 100 millió eladott példány
Just Dance: több mint 70 millió eladott példány
The Division: 20 millió játékos
Rainbow Six Siege: 50 millió játékos

Ez csak pár nagyobb cím...
1
0
0
0
xCube avatar
@Rihaes: Te valami párhuzamos univerzumban élsz, vagy csak nem figyeled a játékvilágot egyáltalán?
0
0
0
0
retek77 avatar
Ugyan miért ne maradna 60 legyen rögtön 90 aztán a különböző editionok meg 100+!!!! Ma már közel sem ér ennyit egy játék, mivel konkrétan félkészek amiket kiadnak!! Tisztelet a kivételnek
0
0
0
0
santakigyo avatar
70 euró lóf@sz pénz azokon a régiókban ahol a legtöbben vásárolnak vagyis akik számítanak. Pár éve 70 eurót ebédig megkerestünk kinnt és az töredéke volt egy normális fizunak.
De nézve a mi helyzetünket(tisztelet a kivételnek) ez bizony közel 30 ezer forintot jelent ami valljuk be iszonyat sok. De szerencsére UBI játék, így gondolkodni se kell a megvételén.
0
0
0
0
💬 11
Legendrush27 avatar
@santakigyo: Igazad van... Instant buy
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Legendrush27: Pont ellenkezőleg gondoltam 😬
Számomra egy forintot se ér a mostani felhozataluk...
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
@santakigyo: Számomra és több millió ember számára meg 70eurt simán megér egy AC vagy egy Fenyx is. Óriási map, rengeteg küldetés , több tíz, száz óra játékidő , jó történetek, szép grafika, bugmentesen . Sokkal szórakoztatóbb mint egy uncharted,Göd of war és társai...
0
4
0
0
santakigyo avatar
@Legendrush27: Nem vagyunk egyformák. Több 100 óra kóborlásnak sose láttam értelmét.(ahol a történet meg tizen pár óra a többi keresgélés)
De ha jól tudom az új játékukba már ezt elengedik és inkább rövidebb de tartalmasabb játékmenetre mennek rá.Bár lehet tévedek akkor bocsi.
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
@santakigyo: Több AC fog érkezni. Lesz Rpg-s és lesz régi stílusú kis jatektérrel ,de köszi a korrekt választ. Igen, van akinek ez jön be másnak meg teljesen más.
0
0
0
0
Ayistion avatar
@santakigyo: Előbb adok pénzt ubi játékért, mint a cd redérd. :d
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Ayistion: Ők most kiadtak egy közepes játékot (ez vitatható, kinek mi)
Az UBI meg a jól bevált copy-paste játékaival jól elvan, nem is akar többet.
Persze erre van igény. Szóval nyugodtan emelhetnek nem lesz bevétel kiesésük, mert mint írtam ahova ők számolnak ott meg sem érzik.
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
@Ayistion: Azért ne felejtsük el a Cd PR Witcher 3-at én a következő epizodért 100+ eurt is fizetnek csak jelenjen már meg.
0
0
0
0
VidarArt avatar
@santakigyo: Előre megyünk, nem hátra!
0
0
0
0
santakigyo avatar
@VidarArt: Persze, ez igaz is. Csak más dolog, hogy ami előttünk van az roszabb mint amit hátrahagytunk.
0
0
0
0
VidarArt avatar
@santakigyo: Hát igen... szomorú.
0
0
0
0
MrPAYER avatar
Nem lenne ezzel gond, én szívesen fizetek egy játékért ha az tényleg jó és látszik a beleölt munkaóra, csak sajnos az utóbbi pár évben nem volt ilyen Ubisoft cím, esetleg a Valhalla, de az is olyan meh, 70 eur-t nem adtam volna érte.
0
0
1
0
💬 3
no avatar
@MrPAYER: Jó játékokat 2000 évek elején meg előtte csináltak azóta már nem nagyon.
0
0
0
0
no avatar
@MrPAYER: A Valhallával azóta sem haladok, egyszerűen nem köt le. A főhős antipatikus, a játékmenet unalmas. Amennyire imádtam az Odysseyt, a Valhalla akkora csalódás lett.
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@Scyllarus: Az RPG Lite vonal óta nekem az Origins a favorit, Odyssey-ben az átvezetők minősége és a karakterek bárgyúsága ami nem tetszett, Valhalla meg szimplán jellemtelen, nincs személyisége a játéknak.
0
0
0
0
Szabcsiadi avatar
Nem elég, hogy senki se várja a játékot, de még 70 eurót is elkérnek érte, hogy bebiztosítsák a csődöt :D, rosszabb lesz mint a HyperScape pedig az még ingyenes is volt
0
0
0
0
Torba10 avatar
*Tom Crouse pirate meme*
0
0
0
0
blaxphoenix avatar
Mert a játék olyan jó lesz, hogy meg ér 70 eurót.
0
5
0
0
💬 4
SotetAlak avatar
@blaxphoenix: Köszönöm, már egy 10 perce nevetek ezen. 😆
0
1
0
1
Legendrush27 avatar
@SotetAlak: Hű vagy a nevedhez.
0
0
0
0
SotetAlak avatar
@Legendrush27: Na végre a védő szolgálat is megérkezett. Ha szereted a Ubisoft féle futószalagon gyártott játékokat, akkor vedd csak meg őket. Ez a te döntésed... 😆 Az a legjobb, hogy legalább már egyre többen vagyunk, akik a hátunk púpjára nem kívánjuk a Ubisoft játékokat! Nálam 2014 környékén leáldozott az egész, előtte még érdekelte őket a játékosközösség, és nem csak a könnyű pénzt hajszolták!
0
0
1
0
Legendrush27 avatar
@SotetAlak: Ehhez képest olvasod a Ubisoft játékokról szóló cikkeket így annyira mégsem érdektelen.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
MeSzeSHungary avatar
@Noressz: Szia nem ország miatt emelkedik, hanem drágultak a játékok fejlesztése egyre nagyobb és szebb játékokat akarunk és az idő és pénz. Az már más dolog, hogy Ubisoft csak utánozza a többieket és nem tesz érte, hogy 70 eurónak látszatja legyen.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció