A Total War Saga: TROY - 7,5 millióan zsebelték be az ingyenes példányt

Szerző: xoki | 2020. August 17. | hír | 16 hozzászólás

A SEGA bejelentette, hogy az Epic Games jóvoltából több mint 7,5 millió felhasználó zsebelte be az ingyenes Total War Saga: TROY című stratégiai játékot.

Az A Total War Saga: TROY 13-án jelent meg, és egy teljes napig bárki ingyenesen hozzájuthatott az Epic Games áruházában. A Creative Assembly termékvezető munkatársa, Rob Bartholomew kifejtette, hogy optimisták voltak, de sosem gondolták volna, hogy ekkora érdeklődést mutatnak majd a játékosok. Örömüket fejezték ki, hogy együttműködhettek az Epic Gamesszel és boldogok, hogy új és visszatérő játékosok egyaránt átélhetik azt az élményt, amelyet az új játékuk nyújt.

Ha lemaradtatok, akkor sajnos most már nem tudtok ingyenesen hozzájutni a játékhoz. Mostantól az Epic Games áruházából tudjátok megvásárolni, ahol 50 dollárt kérnek érte. A Steamen pedig valamikor 2021-ben fog elérhetővé válni.

Total War Saga: TROY
Total War Saga: TROY
Total War Saga: TROY
Megjelenés: 2020. August 13. (PC)
Műfaj: Akció, Szimuláció, Stratégia
Fejlesztő: Creative Assembly
Hozzászólások: 16
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gigazte avatar
Miért olyan nagy dolog ez? Inkább az lenne furcsa, ha egy újonnan megjelent játékot egyből ingyenessé tennének, és az senkit nem érdekelne! 😂 Egyébként is itt már egy jól bejáratott cím új részéről beszélünk!

Nem vitaindításképpen, de ha az ember belegondol, akkor az Epicről 3 fajta cikket lehet olvasni:
1. Valami ingyenes.
2. Utána azon kérkednek, hogy mennyien beszerezték az ingyenes játékot.
3. Valami olyan funkcióval bővül a Store, ami már évek óta jelen van a többi kliensben.

Elismerem az ingyenessé tett játékok jó pár embert bevonzottak, de hosszú távon valami saját fejlesztésű új játékot is tehetnének le az asztalra! Mert azt nem hiszem el, hogy a Fortnite, a kliensük, és az Unreal Engine fejlesztése mellett nem lenne rá prioritás... 😆
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@gigazte:
hosszú távon valami saját fejlesztésű új játékot is tehetnének le az asztalra!


Minek? Így is dől a lé. Játékfejlesztés = kiadás.

És ha már bezzeg a Steam:
*kmh*Half Life 3*khm*

😃

De pl a Fortnite balhéról nem volt cikk. Nem mintha hiányozna, ezer más oldalon bekezdéseken át taglalták hogy ez az Epictől egy zseniális húzás vagy út a bukás felé...n+1 cikk nem lenne megváltás.

De nem csak az ingyenesség ami bevonzotta az embereket, hanem az exkluzivitás, pláne ha az adott címnek nyoma sincs a Steamen. Teljesség igénye nélkül:
Before we leave, Snowrunner, Anno 1800...Industries of Titan (Steamre majd 2021-ben jön, epicen meg EA állapotban játszható)
Más kérdés hogy csak azért nem biztos hogy vesz valaki másik játékot is, mert a kinézett címe csak EGS-ben érhető el.
0
0
0
0
Mystream_HBL avatar
@gigazte: + 4. Az Epic szerverei meghaltak mert túl sokan akarták a játékot ingyen 😆
0
0
0
0
no avatar
@gigazte: Csodálom, hogy a jelenlegi botrányukról nincs hír pedig hatalmas 😶 Pláne, hogy az Apple még rá is kontrázott az Epic-re 😃
0
0
0
0
gigazte avatar
@LordSzalko: Napok óta nevetek én is a csatározásukon! 😂
0
0
0
0
no avatar
Az, hogy bezsebelte =/= azzal, hogy játszik is vele, vagy hogy tetszik neki. Nem csodálkoznék ha menne a fiók biznisz ahol 25€-ért kínálják eladásra a Total War Saga: TROY-t tartalmazó fiókot.

Annak idején szintén volt ehhez hasonló cikk csak akkor egy tizenéves a saját játékát tette fel az App Storeba és 100milliós letöltést ért el, majd mondogatta hogy mekkora király, mert ha csak 1$-t kért volna el érte, már gazdag lenne...más kérdés hogy 1$-s játékot lehet közel ennyien sem töltenének le, de ilyen apróságon nem kell fennakadni.

Érdekesnek érdekes kezdeményezés, de szerintem az eredménye kérdéses.
0
0
0
0
💬 10
Twist avatar
@Palanova: Én ennek inkább azt az aspektusát nem értem, hogy ez melyik játékfejlesztőnek és miért éri meg? Oké, elvittek 7,5 millió példányt, ingyen. Utána meg örülnek, ha el tudnak adni belőle 1000 példányt annak akinek még nincs meg. Ezzel aztán lesz nyereség.
0
0
0
0
vyne avatar
@Twist: Az epic mar valoszinuleg fizetett nekik busasan ezert, nem ingyen adtak ok ki a kezuk kozul.
0
0
0
0
diablo2 avatar
@Twist: Az epic games fizet nekik minden példány után, kb a teljes ár felét (a kiadó igy biztos pénzhez jut). Az epicnek ez ott éri meg, hogy kapsz pár játékot ingyen, cserébe kipróbálod a platformot és benne is ragdsz. Látszik a stratégia eredménye az elmult év növekedési adataiból. emlékezz csak mikor indult az epice store mindenkinek ellenszenves volt, ma már nagyon sokat azt használják többször nem a steamet. Remélem tudtam segíteni.
0
0
0
0
no avatar
@Twist: Epic kifizette nekik, lásd Shenmue 3 fix 100.000-es darabszámot kifizetett az epic előre nekik hogy csak az epicen jelenjenek meg. Erre a készítők meg szembeköpték a kickstarteres kampányukat támogatókat és lefeküdtek az epicnek, mert hát 100k eladás így már fix....akik meg megelőlegeztek nekik 2-3 évre egy játék árát steames kulcsban reménykedve, hát azok nem érdekeltek senkit.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Palanova: Mi ebből a tanulság? Sose fizess előre semmiért, főleg a mai világban.
0
0
0
0
susguy avatar
@santakigyo: Még az internetért sem? 😞
0
0
0
0
santakigyo avatar
@susguy: Nyilván egy szolgáltatás más, ott van szerződésed.
0
0
0
0
susguy avatar
@santakigyo: Csak vicc volt 😞
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció