A THQ Nordic felvásárolta a Gothic stúdióját

Szerző: xoki | 2019. May 24. | hír | 3 hozzászólás

A THQ Nordic 2016 óta folyamatosan újabb és újabb stúdiókat vásárol fel, tavaly pedig kiderült, hogy erre a célra összesen 168 millió dollárt szánnak.

A THQ Nordic legújabb szerzeménye egy RPG-kre szakosodott stúdió, a Piranha Bytes. A Piranha Bytes sosem volt AAA fejlesztő, amelyet például a szinkron minősége és a különböző hibák is bizonyítanak, viszont ettől függetlenül hatalmas rajongótáborra sikerült szert tenniük. A stúdió elsősorban a Gothic szériáról híres, de ott van például a Risen és az ELEX is. Utóbbi egy hosszú kihagyás után jelent meg nemrég, amelyben ezúttal a sci-fi, fantáziavilágra fókuszáltak a fejlesztők.

Az ELEX kiadója szintén a THQ Nordic volt, illetve a Deep Silver is betöltötte már ezt a szerepet, akik szintén a THQ Nordic alatt dolgoznak. A felvásárlást követően a Piranha Bytes a megszokott ütemben folytatja majd munkáját, és egyelőre úgy tűnik, nem várható nagyobb változás sem. A rajongók valószínűleg a Gothic folytatásának örülnének a legjobban, szóval remélhetőleg a felvásárlás után most lehetőségük is lesz elkészíteni.

Gothic II
Gothic II
Gothic II
Megjelenés: 2003. October 28. (PC)
Műfaj: Akció, Szerepjáték
Fejlesztő: Piranha Bytes
Hozzászólások: 3
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
sudosu avatar
Hát a Gothic már valószínűleg nem fog visszatérni, a negyedik bukása után. Viszont egy hivatalos remaster-t szívesen látnék mindhárom részből. Gothic 3-ból egy alapból bugmentes verziót is szívesen látnék. Bár a community nagyon jó játékot csinált belőle az évek során. Igaz hogy még mindig optimizálatlan, töltöget játék közben akad a játék, de nem annyira zavaró mint amikor megjelent (meg lehet jóval erősebb hardware-en is csücsülünk 😃😉
0
0
0
0
szilver avatar
Hát örülnék is egy újabb gothic résznek,meg nem is.Igazából attól tartok hogy teljesen felforgatnak mindent a játékmenettel,mechanikával kapcsolatban majd és elveszik a régi (1,2,3) részek ,,feeling-je,,(Gothic 4 anno...) :/
0
0
0
0
MaximumGame avatar
nah ebből nagyon jó dolgok sülhetnek ki 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció