A The Elder Scrolls 6 után a Fallout 5 lesz a Bethesda következő nagy projektje

Szerző: xoki | 2022. June 15. | hír | 12 hozzászólás

Tavaly a Bethesda vezetője, Todd Howard egyszer már szóba hozta a Fallout következő részét, és most ismét megerősítette, hogy terveik között szerepel a Fallout 5 elkészítése, de csak a The Elder Scrolls 6 befejezése után fognak időt szakítani rá.

Todd Howard az amerikai IGN-nek adott interjúban hozta tudtunkra, hogy a The Elder Scrolls 6 belépett a pre-production fázisba, és miután a játék elkészült, a csapat belevág majd a Fallout 5 fejlesztésébe. A szóban forgó játékok megjelenése sajnos még mindig nagyon távol van, hiszen 5 éves fejlesztési idővel számolva a The Elder Scrolls 6 2027-2028 körül érkezik. Amennyiben a Fallout 5 fejlesztése pedig tényleg csak ekkor veszi kezdetét, akkor a játék a 2030-as évek elején jön, bár a Starfield példájából kiindulva még ennél is jóval tovább elhúzódhat egy ilyen nagyméretű projekt.

Úgy tűnik, a Bethesda és a Microsoft is tisztában van a hatalmas várakozási idővel, mivel néhány pletyka alapján előfordulhat, hogy a Microsoft más RPG-kre szakosodott stúdiói összeállítanak majd egy Fallout spin-offot, mint amilyen a Fallout New Vegas (Obsidian) is volt. Ott van például az InXile, amelyet a Fallout 1 és 2 veteránjai alapítottak.

no cover
no cover
Fallout 5
Megjelenés: TBA
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: Bethesda Game Studios
Hozzászólások: 12
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
sean avatar
Remélem tényleg elengedik a multit, és kapunk egy normális single rpg-t. A 76 csúfos pofáraesése után nem csoda hogy mellékvágányra került a Fallout széria, remélem tanulnak belőle. A mai napig durván rájuk tudok függni, főleg a 4-re (szívesen megnézném a kínai oldalt is, akár egy dlc formájában)
0
0
0
0
MrPAYER avatar
Az utóbbi pár évben nagyon megváltozott a játékipar. Ami addig jellemezte, hogy a jól bejáratott franchise-okat 2-3-4 évente leporolták, sőt szinte csak azoknak a fejlesztésével foglalkoztak a nagy studiók, mára ez totál megváltozott. Új IP követ új IP-t, ami persze érthető mert az újdonság mindig jó hatással van de nekem hiányoznak ezek a sorozatok amelyeknek tudod, hogy előző x része is tetszett és ez is fog, illetve egyáltalán van fogalmad arról, hogy milyen lesz a gameplay, narratíva stb. mert már játszottad. Nézzétek csak meg a GTA V-t, vagy a Skyrimet, Fallout 4-et, de még lehetne sorolni, nagyszerű játékok amiknek a kanyarban sincs a folytatása...
0
0
0
0
💬 6
Payphoner avatar
@MrPAYER: Sajnos ez igaz túl sok idő mire folytatás készül a nagy szériákhoz, és hiába jön a folytatás csalódás. Egyrészt mert ugye a hype hogy várod várod és várod és a sok idő túl nagy elváráshoz vezet amihez nem lehet felérni, másrészt viszont tényleg nem sikerül jól néha a játék eltelt időtől függetlenül. Az új IP-k meg hát hagyjuk. Azért annyira sok mint ahogy te irtad nincsen, inkább a remasterek tömkelege amivel megint kivagyok hogy nincs egy jó alap ötlet. Vannak dolgok amiket tényleg nem fogok megérteni. Pl.: hogy értem hogy nicns GTA VI mivel hozza a pénzt az V (bár szerintem ku*va nagy bevételük lenen abból is ha kidobnának egy új részt multival és mindenki vinné venné de tegyük fel hogy a logisztika és a számolás azt mutatja hogy ez éri meg jobban) de azt nem értem hogy Half-Life 3 miért nincs, ha s*ar lenne is mindeni megvenné és hiába lenne csalódás a Steam-et mint céget senki vagy nagyon kevesen utálnák meg, a Dota meg a CS úgyis örökké fogja hozni a pénzt.
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@Payphoner: Nálam a GTA VI a legfájóbb pont, értem, hogy az 5 még mindig vezeti az eladási listákat a mikrotranzakció meg felér 1-2 harmadik világbeli ország GDP-ével, de szerintem ez akkor is nonszensz. A jelenlegi legfrissebb epizód sztorijáról, karaktereiről úgy beszélgetünk haverokkal, hogy nagyon jó kis gyerekkori emlékeket hoz fel, szerintem ezt nem kell tovább részleteznem... Nem tudom, hogy a legális pénznyomda miatt vagy esetleg tényleg azért nem készült még el mert egy olyan játékot akarnak lerakni aminek utána évtizedig nincs konkurenciája és ami felnőhetne hozzá de szerintem is-is. Nem hajtja őket senki mert a R* új megjelenés nélkül is tudja teljesíteni a TakeTwo bevételi kvótáját és így higgadtan, komótosan, bármilyen túlóráztatás és túlhajszolás, sajtóbotrányok nélkül tudják majd szállítani a folytatást amelyet élvezettel és szenvedéllyel fejleszthetnek úgy mint anno.
0
0
1
0
Payphoner avatar
@MrPAYER: Az biztos ha egyszer megjelenik a VI vagy 20 évig fixen nemlesz új epizód xD
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@Payphoner: Szerintem keveset mondasz azzal a 20-al 😀. Igaz nem vagyok bennfentes, de ha tippelnem kellene akkor az egész GTA VI úgy fog felépülni, hogy kapunk ugyebár startkor egy Single kampányt mint mindig, az Online meg sokkal nagyobb léptékben fog frissülni mint most, új városok, államok stbstb... és így lesz mindig frissen tartva. A 7-et azt el lehet felejteni, annak a vételárát majd a postás hozza, úgy nevezik, hogy nyugdíj 😁
0
1
0
0
bigfooot avatar
@MrPAYER: annyira sok új IP nincs mint régen, mármint 90/00 években több volt :) egyebként én örülök hogy nem évente jönnek a fallout/gta folytatások, mármint cod , far cry, watch dogs, asassyn szinte évente ,két evente jön ,de a minőség stagnál, egy jó iparos munka ,de semmi több, nyílván az se jó hogy itt most meg az általad sorolt játékoknál lassan 10 évet várni kell :D
itt is valami aranyközépút kéne , legyenek új IP-k ,ne csak remake és folytatás tenger, a folytatásoknál pedig ne 10 évet várjunk ,de ha kijön az új rész, az legyen egy méltó folytatás, de egy buggtól hemzsegő ,grafikailag/játékmenetben semmit se változó valami :)
0
0
0
0
Twist avatar
Te jó ég, szerencsétlen szériát még van hova rontani?
0
0
0
0
💬 3
ToMiHuN95 avatar
@Twist: Egy fannak mindegy!
Nekem az összes Fallout játék tesztet.
A 76-ot nem ismerem, mert az alap ötlet sem tesztet, de egyáltalán nem kell temetni egy vadhajtás miatt ami nem sikerült.
Fallout és a Stalker játékokhoz hasonló összetettségü, nyitott világú (horror/sci-fi/akció/fps) nem is nagyon van.
Bár biztos van valami anime xar japán akármi, de azok sosem jöttek be és nagy ívben kerülöm mindet.
Ebben a két játékban annyi közvetlen és mögöttes tartalom van hogy hihetetlen!
1
0
0
0
Twist avatar
@ToMiHuN95: Félreértés ne essék, az első résztől kezdve játszottam az összessel, és a negyedikig tetszett kivétel nélkül. De már a negyediknél is látszott, hogy hatalmas visszalépés az Obsidian New Vegasához képest, a 76-al pedig végképp lehúzták az egészet a vécén.
1
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció