A Take-Two letiltatta több régi GTA-játék rajongói modját

Szerző: Pafry | 2021. July 20. | hír | 17 hozzászólás

Szerzői jogokra hivatkozva tiltatta le a Take-Two több GTA-játék rajongói modját, tette mindezt ráadásul bármiféle figyelmeztetés nélkül, ezt pedig kissé sérelmezték a különböző modok fejlesztői. A GTA 3, a Vice City, valamint a San Andreas alcímű játékok az érintettek, többen pedig egyből elkezdtek találgatni, hogy mindezt csak a korábban pletykált, a fenti játékokból készülő felújított trilógia miatt csinálják.

Az egyik ilyen legismertebb mod a GTA Underground, amely a három játék térképét egybekovácsolja, így azok együtt járhatók be. A ModDB oldalán immáron számos mod nem elérhető, amely az említett játékokhoz kapcsolódik, a modderek viszont nem értik a dolgot, hiszen eddig valahogy semmi baja sem volt az anyavállalatnak ezekkel a tartalmakkal (némelyik már 15 éve is elérhető volt), ráadásul a Take-Two-nak semmilyen anyagi kára nem származik belőlük.

Sokan az egyetlen lehetséges magyarázatot a pletykák szerint a háttérben már készülő felújított trilógiában látják, amelybe a fejlesztők a modokból is erősen meríthettek, és vélhetően nem szeretnék, ha a végeredmény ezek miatt a modok miatt lenne halványabb siker a kelleténél.

Grand Theft Auto: San Andreas
Grand Theft Auto: San Andreas
Grand Theft Auto: San Andreas
Megjelenés: 2005. June 06. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Rockstar Games
Hozzászólások: 17
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kurosaaki_Ichigo avatar
Steamen már egy ideje nem lehet módolni egyik GTA részt sem sajnos.
0
0
0
0
RaggaBone avatar
Ez tipikusan olyan típusú intézkedés hogy beleharapunk a kézbe ami enni ad. A kutya nem játszana ma már ezekkel ha nem lennének hozzá modok. Anno volt hasonló (bár ott konkrétan jobb lett a "tört" változat mint az eredeti) az AlterIW.net-el. Megoldották hogy a Modern Warfare 2-ben lehessen rendesen multizni, saját lobbyval meg admin tool-al. Ment kb fél max háromnegyed évet. Aztán az Activision lépett.....onnantól többet nem játszottam MW2-vel pedig eredetiben van meg.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
No akkor már gondolom tetszik érteni, miért dobbantanak az öregek mindenhonnan.
0
0
0
0
Liptik avatar
Csómó helyen úgy is elérhetőek lesznek ugyanúgy a modok.
0
0
0
0
CulturalCat avatar
A Rockstarnál az szokott lenni a reamster hogy ha 10 éves lesz az egyik rész akkor remasterelik telefonra. Tehát nem kell azzal számolni hogy lesz remaster.
0
0
0
0
no avatar
A mod-ok úgy is elérhetőek lesznek máshol ugyan abban a formában, mert visszatöltik őket az emberek, a Take-Two pedig mensizett egy jót 🦄🌈🌈

Felújított verziókon kétlem hogy dolgoznának, előbb fogják megjelentetni mobilra valamelyik kimaradt részt.
2
0
1
0
carl18x avatar
Komolyan ezeknek 2021-ben jut eszébe hogy töröljék a 16 éve kiadott módokat.
A GTA Vice City undergroundal elsőnek 2005-2006 fele találkoztam, jelenleg már egy igen koros játék és nem most kéne a szerzői jogokat fel emlegetni.
A Régi klasszikus címeket aki akarta már úgy is kiakasztotta, a módereket is meg sértve.

Úgy látszik a Rockstarnál halad szép lassan lefele, elsőnek az borzalmas LMBTQ E3-as elő adás most meg ez. Senki se lásson ebbe többet, ők nem készülnek semmilyen remaster. GTA 5 még mindig fejős tehén és a Rockstar addig nem mozdul ameddig abből folyik a bevétel rendesen.
A Nextgen Konzolokra és idén év végén jön a GTA 5 átírat, szóval a studió le van kötve azt a egy játékot programozzák.

Pedig én is nagyon örülnék a régi címek felújításának, kezdhetnék a GTA 2-től 3D-ben milyen jól nézzne ki.
5
0
0
0
💬 2
Payphoner avatar
@carl18x: Mondjuk az eredeti 2D-s GTA részeket megnézném felújítva TPS-ben :D
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
@carl18x: Minden szavaddal egyet értek.✅
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Az ilyen húzások mutatják meg, hogy mennyire is érdeklik a kiadót a játékosok.
8
0
0
0
Payphoner avatar
Dehogy lesz itt felújított változat. GTA szinten évek óta egy normális bejelentés vagy szivárogtatás nem volt. És egy darabig szerintem nem is lesz. Egyébként úgy gondolom annyira nincs rá nagy igény, mármint a remaster-re. Azok a játékok mint grafikailag mint fizikában úgy jók ahogy megszülettek. (értem én ezt úgy hogy nem öregedek olyan rosszul a régi részek). Van rengeteg GTA IV meg V mod amibe benne van a VC vagy az SA. Őszintén van akinek tetszettek? Persze egy profi remastert össze se lehet egy mod-dal hasonlítani de szerintem érhető a lényeg.
1
0
0
0
no avatar
Kiadótól függetlenül gyökérség, hogy eddig, éveken át, nem zavarta őket, majd hirtelen szó nélkül töröltetik azokat az oldalakat amik addig életben tartották az ő címeiket.
Megértem az IP védelmét, de ettől ezt még elb*szta a r*.
4
0
0
0
zsiroslangos avatar
Nem tartom valószinűnek hogy dolgozna a Rockstar bármilyen remastereden. Szerintem szimplán csak idióta a take two, ahogy mostanában többször volt is rá példa. (lásd. E3 konferencia)
0
0
0
0
💬 3
SuperPuma avatar
@zsiroslangos: Ehhez képest a Valve meg még ad is lehetőséget modok megosztására
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
@SuperPuma: Pontosan ezért játszok a mai napig a left 4 dead 2-vel.
0
0
0
0
susguy avatar
@SuperPuma: Lehetőséget ad, támogat, segít benne, akár a játékba is bevonja a community tartalmakat. Cross-overeket engednek, de akár még saját kiadott címeket is; Black Mesa, Bridge Constructor Portal, stb.

Még ha nem is kell mindezt elvárni egy cégtől, tényleg szomorú hogy ennyire nincsenek képben a piac ezen részével. Rosszabb esetben semmit nem vesztenek, jobb esetben ingyen reklám.
0
0
0
0
no avatar
Reméljük tényleg jönnek a remasteredek, számomra kényelmesebbek lennének mint a modok!
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció