A Steam mostantól felajánlja értékelésünk újbóli átgondolását

Szerző: xoki | 2019. October 27. | hír | 30 hozzászólás

A Steam kliens béta verziójában felbukkant egy olyan funkció, amely a játékokról alkotott véleményünk megváltoztatására kérdez rá. Ez szintén a Steam könyvtár felújításával érkezett, de csak most lett kiemelve.

Legelőször PunnyCasual és a Destiny 2 esete ért el sokakat. Az említett felhasználó Redditen tett közzé egy képet a jelenségről, aki már 97 órát töltött a Destiny 2-vel, viszont amikor véleményezte a játékot, még csak 4 órát. Úgy tűnik, a Steam mostantól figyel erre és automatikusan felajánlja számunkra az értékelésünk áttekintését, amelyet aztán megváltoztathatunk, hogy még pontosabb képet adjon arról, mit is gondolunk róla.

Ha értékelésünket a megjelenés napján tesszük közzé, akkor az sok esetben nem fogja tükrözni az adott cím jelenlegi állapotát. Erre remek példa a No Man's Sky, amely hatalmas csalódást okozott a játékosoknak, viszont a fejlesztők most már aránylag minden problémát orvosolni tudtak. A Steamen jelenleg vegyes összértékelésen áll, de a negatív vélemények legnagyobb része a megjelenéskor íródott, és nincs kizárva, hogy sokan nem változtatták meg, miután később ismét adtak neki egy esélyt. Sok potenciális vásárló pedig ezek alapján dönti el, hogy érdemes-e megvásárolnia az adott címet vagy sem, így érthető, hogy pontosan mi is a Valve terve ezzel a funkcióval.

Hozzászólások: 30
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
nemmegycsaklowon avatar
Ezt PS3 verzióban nagyon szerettem!
0
0
0
0
santakigyo avatar
Pedig volt már olyan nekem is,hogy egy játékról csak 1-2 óra után változott meg a véleményem.
Meg ugye manapság már ott a sok javítás utólag,DLC ami eléggé áttudja formálni a véleményt később.
Teljesen jó ötlet.
0
0
0
0
tivike avatar
Semmire nem jó ez, csak zavarásra. Mitől változna meg vajon a véleményem? Ami rossz azzal nem játszik az ember. Ott lóg a fiókon azt kész. Kútbaesett próbálkozás ez. "Majd jobban pozitívak lesznek a játékok és akkor majd jobban veszik őket...! Steam
0
0
0
0
💬 4
susguy avatar
@tivike: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
tivike avatar
@susguy: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
gigazte avatar
@tivike: Ki oktatás, vagy sem, abszolút igaza van... Attól, hogy te nem adsz még egy esélyt a játékaidnak, attól még más adhat, és sokkal jobb véleménye lehet utána! Amit először írtál az teljesen úgy jött le, mintha te lennél a játékvilág atyaúristene! 😂
0
0
0
0
tivike avatar
@gigazte: Te, én nem értem miből. De tényleg. Semmi ilyenről nincs szó. Csak annyit tudok, hogy van olyan játék, ami játszhatatlan volt. Negatívat adtam rá és nem is fogom újra kipróbálni mert emlékszem rá. Feltételezem, hogy így van. Sajnálom, ha az 1/1 személyű megfogalmazás bántó egyeseknek. Lejjebb sem értem mi baja ennek a Milton srácnak.
0
0
0
0
susguy avatar
@tivike: Ingerült voltam a mai nap és hülye módon túlreagáltam amit írtál, elnézésedet kérem. A lényeg annyi volt hogy nem értek egyet, sok más ember jelzett vissza hogy ez nekik hasznos volt.
0
0
0
0
tivike avatar
@susguy: Semmi baj! Megesik! Pacsi! 😀
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Ez nem hülyeség, volt úgy, hogy vissza tértem és kicseréltem az értékelésem egy játéknál.
0
0
0
0
lived avatar
Szerintem ez nem egy rossz dolog.
Szoktam olvasgatni az értékeléseket a steam-n és van olyan aki negatívat adott rá, még is játszott vele több 100 órát is akár.
Lehetséges hogy ilyen esetekben is az illető első benyomása rossz volt és hirtelen írt egy rossz értékelést de aztán később elkapta a gépszíj.
Persze olyan is van aki kijátszik egy játékot és még is rossz száj íze van és azért ad negatívat. Ezt is megértem.
De van aki annyit ír, hogy "szar" aztán beleöl 2000 órát, de arra nincs ideje hogy mondjuk javítson.
Noha ettől függetlenül is lehet számára "szar" a játék csak kicsit nehéz kontextusba állítani a "szart" és a 2000 órát.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 2
susguy avatar
Nem mintha köze lenne a témához, de amúgy sem ér sokat az életre való tiltás, ha az illető lazán letölti/megveszi újra a játékot.
0
0
0
0
no avatar
@susguy: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
susguy avatar
Sajnos ez közel sem egy olyan nagyon egyszerű dolog, a hackerek mindig előnyben lesznek, ha tetszik nekünk ha nem. Először észre kell venni a csaló programot, megfejetni, védelmet építeni, és időzíteni a védelmet hogy minél hatásosabb legyen. Ha ma le is lőnek tíz ilyet, holnapra születik húsz másik.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
OFF TOPIC : Amúgy mióta frissült a steam csak nekem csinálja azt h elindul és megfagy ? be kell zárni feladatkezelőből és el kell indítani v 3x mire jó lesz.
0
0
0
0
💬 9
Andris18 avatar
@YoRHa 2B: Ha arra gondoslz hogy a háttérben fut de amúgy semmi, akkor nem vagy egyedül. Már fél-1 évvel ezelőtt is volt ilyenem.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@Andris18: Nem, bejön a kezdőoldal és utánna nem válaszol.
0
0
0
0
no avatar
@YoRHa 2B: 2 hete volt hasonlóm mikor ismerőseim posztjait nézegettem, aztán jött ár update, azóta teljesen jó.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@LordSzalko: Ma speciel indult elsőre gond nélkül, szal érdekes.
0
0
0
0
no avatar
@YoRHa 2B: Szerintem csak azért mert válaszoltam a hozzászólásodra 😜
0
0
0
0
xCube avatar
@YoRHa 2B: Bétázol vagy a hivatalos verziók csinálják ezt?
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@xCube: Beta zok, de tesóm is és nála hibátlan
0
0
0
0
xCube avatar
@YoRHa 2B: Nekem újabban a store felület szokott befagyni, kb azóta, mióta beta verziót is ráengedek. Előtte viszont előfordultak olyan malőrök, hogy amikor a státuszsorból akartam felhívni az ablakot nem jelent meg semmi és eltűnt az ikonja is, de a háttérben futott tovább a boot strapper. Amíg azt be nem zártam nem tudtam újraindítani.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@xCube: Olyat még nem csinált nálam viszont 😃
0
0
0
0
wiza avatar
Lassan ilyen lesz
Én szavazok :- negatív
vissza kérdez a Steam.
Steam:-biztos vagy benn? I/N
Én: -igen
Steam:-tényleg átgondoltad? I/N
Én: -igen
Steam:-Adok 10 másodpercet ,hogy véglegesen eldöntsd
Én f@szom bele szavazat + pozitív
Steam: Köszönjük ,hogy szavaztál.😆
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@wiza: Nem állunk messze tőle 😆
0
0
0
0
Andris18 avatar
Az egésszel ott van a baj, ha nem steamen veszed, akkor az értékelésed hiába látszik, de mint összesített statisztikai adat nem kerül be a többi közé. Értem én hogy azért van ez, hogy a kiadók ne ingyen kulcsokat adjanak jó értékelésért, de egyszer ez változhatna, valahogy...
0
0
0
0
Apor avatar
Cégeket nem lehet újra értékelni ? Azt nem ajánlja fel a sztím ? Esetleg az oridzsin ? Ez íé nevezetű cég nevét már le sem merem írni...óó...már mindegy... betezsda ?

😆 😆
0
0
0
0
💬 5
Tuhajohn avatar
@Apor: Jubiszoftot kihagytad.
0
0
0
0
Apor avatar
@Tuhajohn: Ja tényleg, bocsánat.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@Apor: Meg az áktivision-t 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció