A Steam legrosszabb játéka lett az eFootball 2022

Szerző: xoki | 2021. October 03. | hír | 27 hozzászólás

Szeptember 30-án elérhetővé vált a következő PES, amelyet eFootball 2022-re kereszteltek át. Egy ingyenes játékról van szó, amellyel hosszú távra terveznek, viszont a rajt olyan katasztrofálisra sikeredett, hogy a Steamen a felhasználók kimagasló többsége vélekedett negatívan a játékról, és emiatt nem biztos, hogy olyan hosszú életű lesz, mint ahogy azt tervezték.

A Konami szerint az első változat lényegében egy demó, hiszen rengeteg tartalom hiányzik belőle. Például nincs benne Master League mód sem, amely állítólag egy jövőbeli fizetős DLC része lesz majd. A cikk írásának pillanatában a játék 11 554 felhasználó értékeléséből csak 9% volt pozitív.

A legtöbben a furcsa animációkra és fizikára panaszkodnak, illetve sokan egyáltalán nem elégedettek a játékosok kinézetével sem. A rengeteg negatív visszajelzés után a Konami kénytelen volt egy hivatalos közleményt is kiadni, melyben kifejtették, hogy tudnak a problémákról és már dolgoznak a frissítésen. Viszont a valódi kérdés itt az, hogy egyáltalán miért adták ki a játékot ebben a formában, hiszen sokkal több értelme lett volna elhalasztani, és később egy elfogadhatóbb verzióval előállni.

Az eFootball 2022 alatt az Unreal Engine 4 fut, és a FOX Engine-ről történő váltás elég nagy hatással volt a játékmenetre is. A játék jelenlegi állapotát figyelembe véve pedig elég valószínűtlen, hogy sikeresen ki tudnak javítani minden nagyobb problémát, amennyiben nem kezdik újra az alapoktól felépíteni a játék egyes részeit.

eFootball 2023
eFootball 2023
eFootball 2023
Megjelenés: 2021. September 30. (PC)
Műfaj: Szimuláció, Sport
Fejlesztő: Konami Digital Entertainment
Hozzászólások: 26
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Larten avatar
Amúgy, baromira érdekes a játékos társadalom kettős mércéje. Ott a CP 2077 ami konkrétan játszhatatlanul jelent meg, és csak legyintett rá mindenki, hogy annak is idő kell, mint a jó bornak. Aztán itt van ez a szintén kalap sz-r hulladék, ráadásul ingyen, és szétgyalázza mindenki, mert szar.
1
0
0
0
💬 7
gigazte avatar
@Larten: Nem tudom akkor hol jártál a Cyberpunk 2077 megjelenésekor, mert nem hagyták szó nélkül azt a játékot se, az is biztos... Aztán gondolom a PES szériát meg különösebben nem ismered, hogy csak ennyi jött le neked az egészből. 😆 Szóval a fanokat nem igazán tudod megérteni! Ez nem csak egy bugos, szar játék, hanem a játéktörténelem legrosszabb focis játéka, persze ha csak a nagyokat(PES, FIFA) vesszük. Hatalmas visszalépés az elődökhöz képest.
1
0
0
0
Larten avatar
@gigazte: Jó de a focis játékok mindig is trashek voltak.
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@Larten: Naaaa. A Football Generation azért jó volt.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@TRACERHD: FIGYELEM FIGYELEM! Felhívjuk a kedves labdabirtokló figyelmét, hogy a támadó kéri a labdát. Ismétlem: a támadó kéri a labdát. Köszönjük.
0
2
0
0
Warlordcommander avatar
@Larten: Azért mert neked nem tetszik másnak tetszhet. Szerintem meg az online lövölde battleroyal és társaik a trash játékok. Igaz sportjátékokkal se játszok szóval ilyen focisakkal se, csak racingekkel max.
0
0
0
0
Larten avatar
@Warlordcommander: Na várj, ha nem fifázol, akkor honnan tudod, hogy nem egy kalap szar?
0
1
1
0
Warlordcommander avatar
@Larten: Arról mondjuk tudom hogy egy kalap sz.r :) De valakinek az is tetszhet, tudod sok embernek van a béka segge alatt az igénye játékok terén. (főleg aki online lövöldékkel játszik) :)
0
0
0
0
pcboy avatar
Én különben azt se értem hogy m iez az egész FIFA őrület sokaknál. Van ennél sokkal keményebb játék amire rálehetszokni és sokkal jobb tartalma van. Okééé, fociimádók és kiélheti azt hogy kedvenc sztárját irányíthatja aztán kész ennyi. ÍÖsszes kollega panaszkodik miért nincs élete..barátnője de fifába beletolnak több órát napiszinten :D
0
0
0
0
💬 8
santakigyo avatar
@pcboy: De aki a focit szereti annak nem sok választása van.
0
0
0
0
susguy avatar
@santakigyo: Szegény foci rajongókat KÉNYSZERÍTIK ennek a játéknak a megvételére! Tiltva vannak a focipályától! Nézze meg esti interjúnkat V. Pistivel, aki szüleitől minden karácsonyra csak FIFA-t kér, és összesen 100.000 forintot költöttek már a szoftverre!

Spoiler!
/s
0
0
0
0
santakigyo avatar
@susguy: Szerintem a "kényszerítés a megvételre" és "nincs választási lehetőség mert nincs miből" között elég nagy az életérés.
Meg akkor minek játszani bármivel is hisz a valóságban is lehet.... Érdekes gondolkodás.
Én pl munka után szívesen játszok ha időm engedi, de ha valaki azt mondaná menjek ki a pályára és szerezzek még rajtam kivűl 10 embert és focizzak ott, lehet megkerdezném mit szívott.
0
0
0
0
susguy avatar
@santakigyo: Tudom, csak viccesen hangzott, ezért írtam hogy /s ):

Valóban szomorú hogy nem nagyon van/nincs épkézláb konkurencia. Bár ettől függetlenül sem kötelező megvenni egyik FIFA-t sem, lehet bármi mást játszani vagy csinálni. Főleg hogy így semmi késztetés nem lesz arra hogy bármennyit is javuljon a helyzet.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@susguy: Igazság szerint ha csak a játékosok 10% nem venné meg már érezhető lenne.
Azt adják amire igény van. Ha olyan rossz lenne nem vennék sokan Végülis ki a hibás?
0
0
0
0
susguy avatar
@santakigyo: Jó marketinggel bármit el lehet adni, nem véletlenül költ sok cég többet arra mint fejlesztésre. Erre pedig rájön pluszban az hogy foci+nevek, amiket minden szarra rá lehet nyomni, legyen az chips, fűnyíró vagy intim betét. Hát ha még egy játék ami erről szól!
0
0
0
0
santakigyo avatar
@susguy: Ez sajnos ilyen. A sz@rt is el lehet adni nutellás dobozban. Következő alkalommal ismét, és ami a poén, hogy újra megdöbben a vásárló mit is kapott.
Fifát is évről évre eladni... Még a PS5 változat oké de, hogy PC amiből konkrétan kimaradt a nextgen funkció...
1
0
0
0
santakigyo avatar
Legalább eddig volt egy értelmes ellenfele a FIFA-nak......eddig...
Kár érte,jó ügynök volt.
1
0
0
0
carl18x avatar
Szerintem rendben van, legalább szülehet a játékból Meme! :D
AMúgy meg távolról mecs közben nem látszik! :D AKkor mi is itt a probléma ?
0
0
0
0
sabotmuse avatar
Én nem tudom miért panaszkodnak, ezek az animációk frenetikusak 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Most egy focis játéktól nagy csodát nen kell várni. Minden évben megjelenik, nagy munka nincs mögöttük. A Fifa szintén ilyen, a tavalyi játék haszbáltan 3.000 Ft, ennyire lezuhan az ára. A régebbi részeket, meg a tartalék tok miatt érdemes megvenni kb.
0
0
0
0
💬 1
19ati93 avatar
@NTSC Jani: ez egy ingyenessé vált játék lett ami még akkor se érné meg ha a konami fizetne neked hogy játssz vele xd
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
1
💬 4
SuperPuma avatar
Azért másabb ez. Itt nem volt hype és már eleve tudni lehetett, hogy gagyi lesz. A punkban legalább a sztori jó és azért valljuk be, ott normálisan is néztek ki a karakterek. Az animációk is jók voltak (na persze ha egyáltalán betöltöttek és/vagy a megfelelőt a kellő helyen és időben)
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
Ezt nem reklámozták orrba-szájba mint a cyberpunkot.Persze a végeredményen még nem változtat.
1
0
0
0
visor261 avatar
Úgy érted Androméda* :)
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció