A Sony saját launchert tervez a PC-re érkező PlayStation-játékoknak

Szerző: xoki | 2022. August 21. | hír | 15 hozzászólás

A Spider-Man Remastered PC-s megjelenését követő napokban az adatbányászok a játék fájljait sem kímélték, és alaposan áttanulmányozták azokat, hátha rábukkannak valami érdekességre. Így is történt, ugyanis multiplayer komponensekre és PC-s kliensre utaló jeleket is felfedeztek.

Az adatbányászok „PlayStation PC launcherre” utaló jelekre leltek a fájlok között, amely lehetővé tenné a cégnek, hogy a PC-s játékosok is PlayStation-fiók felhasználókká váljanak. Ezzel a lépéssel pedig akár a cross-buy és a PSN integráció is a közeljövőbeli funkciók egyike lehet.

A VGC saját forrásainak köszönhetően szintén megerősítette az információ valóságtartalmát, miközben a Sony egyelőre semmilyen hivatalos információval nem szolgált ezzel kapcsolatban. Előfordulhat, hogy a Sony játékai továbbra is a Steamen válnak majd elérhetővé, de a PlayStation felhasználói fiókunk hozzákötése is elengedhetetlen lesz a későbbiekben.

A felfedezett jelekből kiindulva a Sony launchere valószínűleg nem állt készen a Spider-Man Remastered megjelenésére, de nincs kizárva, hogy az Uncharted: Legacy of Thieves Collection, a The Last of Us Part 1 vagy a Spider-Man: Miles Morales PC-s debütálásával az is elérhetővé válik majd.

Marvel's Spider-Man Remastered
Marvel's Spider-Man Remastered
Marvel's Spider-Man Remastered
Megjelenés: 2022. August 12. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Insomniac Games, Nixxes Software
Hozzászólások: 14
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bitpork avatar
mögin égy hülye, némá
0
0
0
0
kismadar avatar
Ennek úgy lenne értelme, hogy ha konzolon megveszi az ember, és utólag megjelenik pc-n is, akkor csak simán be kellene jelentkezni, és letölteni. Mondjuk egy fokkal jobb, mintha az Epiccel szerződtek volna le. 😆
0
0
0
0
💬 8
Payphoner avatar
@kismadar: Sajnos ilyen úgysem lesz. Viszont még egy Launcherre aztan ku*va nagy szükség van. Amúgy őszintén én nem örülök annyira annak hogy megjelennek a játékok PC-re. Az xbox is ezzel fulladt be hogy minden játék megjelenik PC-re és már igazából az exkluzív cimek nem mennek. Régen ezekkel adták el a konzolokat és ezért születtek remek játékok. Félek egyszer majd egyszerre jelennek meg a játékok PS-re és PC-re. Viszont inkább a Régi PS3-as játékok megjelenhetnének már PC-re. mert egy ps3-at már nem olyan könnyű beszerezni főleg a játékot hozzá. És azért egy Full HD 144hz-t el tudnék viselni pl az Infamos trilógiánál.
0
0
0
0
cabus26 avatar
@Payphoner: PS3 emulátor nagyon jól tesi a dolgát 60 FPS társaságában!
0
0
0
0
kismadar avatar
@Payphoner: A Sony talán nincs olyan hülye, hogy meglépje az egyszerre való kiadást. Én viszont ennek ellenére is konzolos maradok.
0
0
1
0
Ayistion avatar
@Payphoner: Amikor exkluzív címekről beszélsz, akkor az még mindig a PS kontra XBOX-on belül van, nem PC+XBOX kontra PS. Mielőtt kérded, azért mondom ezt mert még most 2022ben sincs minden egyes háztartásban gamerpc és egy konzol mellé(nálam sincs, eladtam a konzolt), mivel a gaming az egy rohadt drága hobby lett. Még most is úgy van mint régen, konzolt akarsz venni, megnézed melyikre mi van, melyik konzol milyen szolgáltatást nyújt, és megveszed azt amire tetszenek a játékok. Nem azt nézed hogy ott a Forza Horizon 5 ami PC-re is megjelent mert nincs pcd. Remélem érted mit akarok mondani.

Másrészt meg az MS-nek nem a konzol eladásokból van pénze, hanem a szolgáltatásokból. A Sony-nál meg kb a PS húzza az egész céget, mert szerintem a telefoniparuk az kiégett, a tvk kalap szart sem érnek, mondom ezt úgy hogy drága sony tvm van, meg talán még a kamera objektíveknél vannak jelen. De ez aztán megint csak az én véleményem.
2
0
0
0
botmunpls avatar
@Ayistion: Én értem.
Kieg: 18 évesen amennyi pénzem volt, az volt a kérdés hogy ps vagy xbox, pc közelben nem volt, és az árrés csak nőtt a konzolok és pc között. De most dolgozó ismerőseim töredékének van gamingre alkalmas pc-je (10/9. gen nvidia vagy attól régebbi), a többség konzolozik.
0
0
0
0
Ayistion avatar
@botmunpls: És nem is csoda hogy konzoloznak. 200ezer forint + egy series x, gondolom a ps5 még drágább is, de 200ból te nem építesz gamerpct, főleg nem olyat ami felér a két konzolhoz ár érték arányban. Ha nem lett volna az a pár játék ami miatt visszaváltottam pcre, simán elpüfölném az xboxot gamepassal, meg azzal a pár játékkal amit kitűz magának az ember az évre hogy fix buy.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@Ayistion: Elvileg helyben kisvárosban 180-ért vette a ps5-t kollégám.
0
0
0
0
Payphoner avatar
@Ayistion: A Kamerában ők hozzák a legjobb minőséget. DSLR gépek között abszolút prémium azért az az ágazat is biztos hogy jól megy. Itt Európában már jópár éve nem megy a TV/Notebook/Telefon biznisz
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
Minek?
Pár év múlva megunjak és költözik minden vissza steamre
0
0
0
0
💬 1
Belchior10 avatar
@MC MaRcI: Remélem úgy csinálják, hogy Steamen is megjelennek a játékok, nem csak náluk.
0
0
0
0
mortou4 avatar
Nem mindegy? Csak legyen nekünk jó hosszútávon.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció