A Sony reagált az Activision Blizzard felvásárlására

Szerző: xoki | 2022. January 21. | hír | 3 hozzászólás

Néhány napja folyamatosan a Microsoft Activision Blizzard felvásárlásáról szólnak a hírek, hiszen a játékipar egyik legnagyobb üzletéről van szó. Az Xbox mögött álló cég 68,7 milliárd dollárt fog fizetni az Activision Blizzardért, de arról még mindig csak találgatások vannak, hogy ez pontosan milyen hatással lesz az Activision Blizzard játékainak jövőjére.

Ugyebár a konzolgyártók szeretnek exkluzív címekkel előállni, miközben a játékosok nagy része nem igazán kedveli ezt az üzleti stratégiát, főleg abban az esetben, ha népszerű multiplatform címek alakulnak át exkluzívvá. A The Wall Street Journal jelentésében a Sony szóvivője hivatalosan is reagált az Activision Blizzard felvásárlására, mely szerint:

Arra számítunk, hogy a Microsoft betartja a szerződéses megállapodásokat, és továbbra is gondoskodik majd arról, hogy az Activision játékai multiplatform címek legyenek.

A nyilatkozatból arra lehet következtetni, hogy a Sony több évre szóló megállapodást kötött az Activisionnel. Például a Sony rendszereire megjelenő exkluzív Call of Duty tartalmak, valamint korai hozzáférés a pályákhoz és fegyverekhez is ide tartozik. Az Xbox fejese, Phil Spencer - ahogy a Bethesda esetében is - természetesen tiszteletben fogja tartani az összes korábbi megállapodásukat, illetve a PlayStation játékosait sem tervezik megfosztani a Call of Dutytól.

Hozzászólások: 3
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
pepperfanni avatar
Amennyi botrány kiderült mostanában a blizzard körül, szerintem ez egy életmentő akció lesz....reméljük. Rosszabb legalábbis nem lehet... khm😂
0
0
0
0
pcboy avatar
Activision-nek jót fog tenni a felvásárlás. Évek óta probléma egy jó játék kiadása. Sokan mondják azt, hogy a modern warfare óta zuhan a színvonal. Blizzard-nál kétséges az, hogy jót tesz neki ez. A reforged kívül más belekötésem nincs. Ott jó játékok jelentek meg.
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
Persze a már kiadott játékokra kiterjedhet egy szerződés, de a jövöbenikre nem hiszem. Attól függ mit lép a Sony. Ha jönnek olyan exkluzív játékokkal mint az előző generációban akkor lesz válasz a Microsoft részéről is.
0
0
5
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció