A Sony felfedte a PlayStation 5 új kezelőfelületét

Szerző: xoki | 2020. October 15. | hír | 8 hozzászólás

A Sony már hivatalosan is leleplezte az új konzolját, illetve az azon futó játékokat is, de egy fontos újítást egészen mostanáig még nem fedtek fel hivatalosan.

A mai napon a cég egy videóban mutatta meg, milyen is lesz a PS5 átdolgozott kezelőfelülete. A PS3 és a PS4 ilyen téren szinte teljesen megegyezik, de most több szempontból is átalakították azt. Az új rendszernek köszönhetően elsősorban az általatok játszott játékokkal kapcsolatos hírek fogadnak majd benneteket, illetve a különböző trófeák és screenshotok.

Néhány esetben a játékok kihasználják majd az UX-ben rejlő lehetőségeket, hogy különböző segítséget nyújtó videókat, vagy játékon belüli tippeket tárjanak a játékosok elé. Emiatt pedig nem kell majd megszakítani a játékot vagy másik eszközt használni, hogy rákeressünk valamire.

Hozzászólások: 8
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Arthur Morgan avatar
Nem rossz, annak idején PS1 esetében még dashboard sem létezett, 😆 volt két menüpont CD PLAYER és MEMORY CARD 😆
0
0
0
0
BenuGT avatar
Szerintem még mindig a ps3nak van a legjobb felülete 😃
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Ezek a kártyák akkor most multitasking-ra is jók lesznek? Például ha meg van nyitva nekem a netflix, YT stb és a home menüben vagyok akkor a control center megnyításával ott lesz a netflix meg a YT mint kártya? Jo lenne valós multitasking. 2020-ban ez tényleg a minimum.
0
0
0
0
💬 1
Rocky12 avatar
@Quadgame94: Szerintem igen, köszönhetően a sok memóriának és a persze a bitang gyors SSD-nek.
0
0
0
0
no avatar
Tetszetős az új felület, könnyedén elérhetőek a szociális menüpontok meg úgy önmagában elég user friendly-nek tűnik. Várós a konzol 😶
0
0
0
0
Rocky12 avatar
Jól néz ki, nekem tetszik és átlátható.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció