A Sony állítólag új PlayStation kézikonzolon dolgozik

Szerző: xoki | 2023. April 06. | hír | 14 hozzászólás

A hét elején bukkantak fel a Sony következő PlayStation hardveréről szóló első pletykák. Nem a PS5 új revíziójáról vagy a PS5 Próról van szó, hanem egy dedikált Remote Play eszközről, tehát nem egy natív kézi játékkonzol készül.

Az Insider Gaming forrásai szerint a Sony új PlayStation handheldjének kódneve „Q Lite”, amely egy dedikált PlayStation Remote Play társeszköz lesz, vagyis egy újabb PS5-öt igénylő termékről van szó. A jelek szerint 1080p/60FPS streamingre lesz lehetőség PS5-ről a Q Lite-ra, miközben fontos tudni, hogy mindkét hardvernél elengedhetetlen lesz a folyamatos internetkapcsolat.

Néhány korai prototípus alapján a konzol egy nagy érintőképernyővel (8 hüvelykes LCD) ellátott PlayStation 5 kontrollerhez hasonlítható a legjobban.

A Q Lite állítólag a QA fázisnál tart, és valamikor 2024-ben fog a boltok polcaira kerülni.

Hozzászólások: 14
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
YourMomIsNotMale avatar
Szóval lesz 1 eszköz aminek kell 1 közös hálózat, hogy legyen source? Mivel is másabb, mint bármelyik másabb streaming? Pl kell saját VPN hozzá? Hát...
0
0
0
0
Zollee avatar
Most nem azért, de mik a ps5 exkluzív címek?
Olyanokra gondolok ami már nem elérhető ps4-re és bármilyen más platformra.

Demons Souls és Ratchet & Clank ?
0
0
0
0
💬 1
kovb677 avatar
@Zollee: Én most forza 5-özök de ha lesz ps5 pro konzol akkor gondolom a mostani konzolban már kevés a "szufla" az újabb játékokhoz ami nem is csoda. De javítson ki valaki ha tévedésben vagyok. Esetleg azért adnak ki új konzolt mert megpróbálkoznak 12k és 16k felbontással is?
0
0
0
0
kovb677 avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@kovb677:
https://www.gog.com/forum/general/malwarebytes_trojan_alert_through_gog_galaxy
https://www.gog.com/forum/polaris_sector_gold_edition/gog_release_of_this_game_contains_a_crack
https://www.gog.com/forum/general/trojan_horse_in_gog_game_file
https://www.gog.com/forum/general_archive/gog_arcanum_release_uses_warez_scene_crack
https://www.gog.com/forum/xenonauts/malware_detected
https://www.gog.com/forum/mutant_year_zero_road_to_eden/trojan_when_trying_to_install_the_gog_version_of_the_game
https://www.gog.com/forum/pathfinder_wrath_of_the_righteous/infected_file
A felsoroltak közül egyik sem bizonyítja konkrétan hogy vírusosak lennének, legalább kettő pedig máshol is bejelez, nem csak GoG-on.

Ha az ncore-t se zárták be ennyi éve ami egy illegális kalóz oldal akkor majd pont ezt fogják?
Igen, mivel az egyikkel nem tudnak mit kezdeni, a másik pedig egy kézzelfogható legit cég akiket konkrétan perre lehetne vinni ilyenekkel.

De szerintem ez offtopic folytathatjuk privátba ha gondolod. Itt ezt fölösleges kitárgyalni.
Akkor ne ide posztold ki ahol értesítést se kap hanem üzenetbe küld el neki, lmao
0
0
0
0
Izi-ke avatar
Nem értem, sokkal több pénzt tudnának azzal keresni ha kiadnának egy újabb Vita/PSP kézikonzolt hogy aztán a Vita/PSP exkluzív játékokat nulla energiaráfordítással újra eladhassák kicsit nagyobb felbontással digitálisan mert a sok marha úgy is megvenné azt meg akkor lehetne remote playre is használni. 🤑
0
0
0
0
bukta2 avatar
Hát amiket eddig olvastam róla... ez is hamar ajtótámasz lesz sztem,de még nem temetem...ahogy lentebb is írták, mintha tényleg a Sony maga alatt akarná vágni a fát ezekkel a kézi konzolokkal amiket kiad... a psp anno remek volt, de a vita az vicc volt (mármint nem maga a konzol nert azzal nem volt bajom, hanem hogy kb a kiadás után kb le is szarták...,mintha úgy adták volna ki hogy ,,oké adjuk ki...de onnantól nem érdekel" és az eddig látottak/hallottak alapján ez sem túl bizalom gerjesztő...aztán persze várjuk ki a végét hátha meglepnek minket a gyártól egy 100€ árcédulával Spoiler!
🤣🤣🤣🤣🤣🤣
és veszik majd mint a cukrot..
Most hogy így bejött a Valve nak a deck meg a nintendónak a switch így hirtelen mindenki akar a tortából egy szeletet, ugyan voltak a piacon eddig is erősebb gépek mint pl a switch vagy a deck, csak épp mind a nintendo mind a deck mögött egy akkora vállalat és játék szolgáltatás áll hogy az brutális :D
Az asusról nem tudom hogy foglalkozna játékokkal de majd kijavít valaki ha tévedek (ettől függetlenül ha jó lesz az a ROG handled konzoljuk amivel készülnek,akkor még sikeres is lehet ha jól belövik az árazást) a Sony-nál meg nemtudom mit csinálnak de ha folyamatos net kell majd hozzá és egy PS... hát erre nem tudok mit mondani...egy szóval vicc, nem is tudom ezzel kiket akarnak megcélozni, talán a csalaádokat ahol apa is leülne kicsit játszani,de a gyerek meg játszik? És akkor jön a képbe ez.. vagy nem tudom...egy Decknél ott a Linux/Proton háttér ami visz mindent is...legyen az ps,nintendo, pc (teljes steam optimalizálás) vagy akármi más játék :D a nintendó-ra is rengeteg multi cím kijött már, de hogy itt mi lesz a terv az egyelőre még rejtély számomra, de kíváncsian várom még ha nem is fogok venni,mert ez elég kevés infó ahhoz hogy eltemessük, de eddig nem túl bizalomgerjesztő...nem azért dícsérem a sárga földig a deck-et mert nekem is van hanem mert tényleg a Valve ezzel a kézi konzollal egy olyan dolgott tett le az asztalra amit senki más eddig még nem (azt is hozzákell tennem hogy nem volt nehéz dolguk, mert ott van nekik a saját online boltjuk kismillió játékkal) de hogy azt lehet csinálni azzal a géppel amit csak akar az ember... ez valami új! A TheVR videójában fogalmazott Pisti jól mikor bemutatta anno a Deck-et, hogy ,,pls. lehessen rá windowst tenni!" VALVE :oké, miért is ne..." aztán ,,legyenek hozzá dedikált driverek" VALVE :oké,miért is ne..." és így tovább... tehát ez a hozzáállás tette lehetővé azt a nyitottságot amivel a Deck sikeres lett szerintem
0
0
0
0
💬 3
kovb677 avatar
@bukta2: steamnál is van olyan a szerződésbe elméletileg hogyha a steam megszünik akkor a megvett játékaid mennek levesbe ... sajnos ez már nem olyan mint régen hogy dobozos játék tényleg megvolt és nem csak bérelted teljesen drm-free volt.
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@kovb677: Ezért éri meg GOG-ról vásárolni, az installert le tudod tölteni és félre tenni (HDD, DVD, stb.).
0
0
0
0
kovb677 avatar
@TheMenkuPocok: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@kovb677: Lenygudnál már ember? Mit kell annyit spammelni? Utána néztem és semmi konkrét normális infó nincs erről. Ha tényleg vírust osztanának meg egy official platformon, amit millióan használnak, már rég be lenne zárva. És kérlek ne spammelj többet hülyeséggel.
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
Tehát kapunk egy tabletből és egy kontrollerből összetákolt "kézi konzolt" ami csak a házon belül lehet használni és csak meglévő PS5 mellett és csak megfelelő internet kapcsolat mellett ?

Aha értem... én a 2017-es NS Switch-el addig játszok net nélkül (single játékokkal) úgy, hogy a gépet és a kézi konzolt is egy árban vettem 😅🤣

A Sony vezetői amúgy direkt rosszat akarnak maguknak ?
0
0
0
0
💬 2
kismadar avatar
@Legendrush27: Ebben a generációban a saját csapdájukban vergődnek. Gamepass copy ami gyakorlatilag egy selejt, a PSVR2 az előző eszköz játékaival nem kompatibilis, folyamatosan a Call of Duty miatt sírnak, és gyakorlatilag az összes exkluzív címeiket adják ki egymás után pc-re, arról nem is beszélve hogy 2025-ig egy két normális exkluzív címük lesz, és emellett a multis live service szarokra fognak rá állni... Hatalmas visszalépést tettek, és még hol a vége neki! 😆 Kíváncsi vagyok milyen rendkívüli ötlet jön majd legközelebb tőlük!
2
0
0
0
Warlordcommander avatar
@kismadar: Az hogy kiadják az exklúzívokat pc-re az egy nagyon jó dolog. Az már más kérdés, hogy milyen állapotban :D
0
0
0
0
kismadar avatar
Aztán úgy jár mint a PS Vita. 😅 A PSVR 2 is bukta eddig.
0
0
0
0
💬 1
misota31 avatar
@kismadar: A minap elgondolkodtam azon hogy szerzek egy vr2 készletet, és kutakodni kezdtem a témában. A cucc oké, de a címek hozzá... Egy kezemen meg tudom számolni a címeket amik érnek is valamit. Úgyhogy marad a kocsma, ott is lehet dárcozni, meg bilcsizni, és a nehézségi szint az elfogyasztott alkohol függvényében nő, a wc-ben ott a cél lövölde, lehet karaokezni, és ha valaki véletlenül ki borítja a söröd, indul az MMA, megszólal a gong és mindenkiből előtör a Street fighter . Hazafelé meg ki mivel jött van gátfutás, távolugrás, vagy a haladó csoportnak tour de France, bár ez utóbbi nehezítve van a szervek által, úgyhogy csak óvatiba mert ha kiszúrnak indul a GTA.
0
4
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció