A Sony 250 millió dollárt fektetett az Epic Gamesbe

Szerző: xoki | 2020. July 12. | hír | 25 hozzászólás

A Sony 250 millió dollárt fektet a nagy sikerű battle royale, a Fortnite és az egyik legnépszerűbb grafikus motor, az Unreal Engine készítőjébe, az Epic Gamesbe. Ezzel az amerikai székhelyű cég körülbelül 1,4%-os részére tesz szert. Ez természetesen nem elég arra, hogy megszerezzék az Epic fő címeinek exkluzív forgalmazási jogait, de mindenképpen egy szorosabb együttműködés van kilátásban a két cég között.

A Sony és az Epic már évek óta együtt tevékenykednek, az Epic Games vezérigazgatója, Tim Sweeney például már többször is a végletekig magasztalta a Sony új konzolját, illetve az abban található SSD technológiáját. A PlayStation 5-ben rejlő erőt kihasználva az Epic korábban bemutatta, mire is képes az Unreal Engine következő verziója. Ekkor Sweeney felfedte, hogy egy ideje már szoros együttműködést folytatnak a Sonyval a következő generáció tárhely-architektúra kifejlesztésével kapcsolatosan.

A Sony Corporation elnöke és vezérigazgatója, Kenichiro Yoshida kifejtette, hogy az Epic fejlett grafikus motorjánál alkalmazott technológiák az élmezőnybe helyezik a céget grafikus motor fejlesztésben. A két cég a későbbiekben több közös projektet is véghez szeretne vinni, amelyekkel megpróbálnak értéket teremteni a fogyasztók és az iparág számára is.

Hozzászólások: 24
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Akkor most már jöhet majd az össze Sony/PS4-5 játék is PC-re, az EGS-en keresztül! 😂 😆
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Sony elkezdte nyalni az epic-et elég rendesen. És fordítva.
Remélem az MS nem teszi ezt.
0
0
0
0
💬 2
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@Tuhajohn: Hajrá Epic! 😆 😂
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Remélem ez poén akart lenni.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
Na hát ha PC-re Epic exkluzívként jön a Horizon Zero Dawn és a Bloodborne, akkor inkább veszek egy használt PS4-et használt játékokkal és nem kap egyik se egy fillért sem tőlem.
0
0
0
0
💬 4
santakigyo avatar
@X9K338DA: Jogos. Ha túl tudsz lépni azon, hogy kicsit kevesebb a grafika és az fps 30 körül mozog(konzolon másképp hat) és talán a játék érdekel nem a kimonitorozott értékek, akkor bőven jó az ilyen címek miatt egy konzol. 2-6 ezer forint között mozognak
használtan a 2-3 éves címek. De az újabbakat is kilehet fogni jó áron.
Én így csináltam.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@santakigyo: Nem idegenkedem a konzolos minőségtől. Az előző generációban volt PS3-am és Xbox 360-om is. Még most is megvannak.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@X9K338DA: Én vettem 2 éve PS4 Pro-t exkluzív címekért és pénzkidobás volt. Hidd el, hogy pár játékért felesleges egy konzolt is tartani. Egyik se volt kifejezetten emlékezetes.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@Tuhajohn: Tény, hogy elég szánalmas az exkluzív felhozatal ebben a generációban, de használtan megvenni, kipörgetni azt a két játékot, ami érdekel, aztán egy hónap múlva beszerzési áron tovább adni nem kiadás.

szerk. vagy még annyi sem, ha a Playstation Now már esetleg elérhető nálunk is.
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Ez a két cég bárcsak eltűnne.
0
0
0
0
💬 14
TRACERHD avatar
@gigazte: Gratulálok, támogassad csak őket!
0
0
0
0
xCube avatar
@TRACERHD: Szívesen meghallgatnám, vagy elolvasnám a véleményedet egy kicsit bővebben.
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@xCube: Exkluzív szóból rá lehet jönni miért egy mocskos rohadék pénzéhes cég mind a kettő.
0
0
0
0
no avatar
@TRACERHD: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
TRACERHD avatar
CDPR-ről nehezen hiszem el.
0
0
0
0
gigazte avatar
@TRACERHD: Elég gyenge érv volt, és ha neked ez a bővebben, akkor nincs is több kérdése az embernek! 😂 A Sony hülye lenne a saját fejlesztésű játékait pc-re kiadni, az ő játékuk az ő döntésük! A gondolatmenetet folytatva akkor a Nintendo is egy köcsög... Nem is értem hogy merik csak a konzoljukra kiadni a játékaikat! Át térve a filmekre és a sorozatokra, a Netflix is köcsög, mert HBO Gon nem elérhető a Witcher! A HBO is köcsög, mert a Trónok Harca nem elérhető a Netflixen, és még a szar tv csatornájukért is fizetni kell...
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@gigazte: Neked nem számít persze mert el vagy szálva magadtól csak nem veszed észre.
0
0
0
0
Bukta avatar
@gigazte: Azért a disney-t se felejtsd ki.
0
0
0
0
gigazte avatar
@Bukta: Látod annyi pénzéhes cég van, hogy a Disney kimaradt! 😂
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@gigazte:
Neked nem számít persze mert el vagy szálva magadtól csak nem veszed észre.


Így van, el vagy szállva magadtól...
Spoiler!
😆
0
0
0
0
gigazte avatar
@PatkosXX: Mélyen csalódtam magamban, mert nem vettem észre... Spoiler!
😆
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@gigazte: LOL Ez az "érvelés" hatalmas volt tőle 😆
0
0
0
0
Bukta avatar
@TRACERHD: Ha az Epic egyik napról a másikra eltűnne, nem nagyon érdekelne.
Viszont a Sony nem csak a videójáték iparban van ám ott.

Ott a ps4. Vannak rá exkluzív címek, amik vagy kijönnek pc-re vagy nem. Ez szerintem nem egy tragédia. Én tök szívesen Zeldáznék, de nem tudok(tudom, hogy emulator, és nincs sajnos switch-re pénzem) mégse mondom, hogy tűnjenek el.
Személy szerint ami bajom van a sony-val, az a Csodálatos Pókember.

Viszont az, hogy pc-n belül is ilyen exkluzivitás van az már szerintem nagy baj. Ha minden gyártó a saját online boltjában árulná a játékait vagy nem csak ott, nem lenne semmi gond szerintem.
Jó persze, ubi játékot tökmindegy honnan indítod úgyis elindítja a uplay-t.
De az, hogy azért nem tudod megvenni a játékot egy olyan boltban amit te szeretsz vagy megszoktál, mert ilyen jogokat vesznek az eléggé szemétség.

De sajnos ilyen világban élünk.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Bukta: Szerintem felesleges konstruktivan ervelned neki. Mindenki, akinek van 80 IQ-ja az ezt felfogja és tudja, hogy milyen érdekek fűzik a cégeket a saját termékeik exkluzivitásához.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció