A SEGA a következő 5 éven belül egy rejtélyes „szuper játékot” szeretne kiadni

Szerző: Pafry | 2021. May 18. | hír | 7 hozzászólás

A SEGA legutóbbi jelentéséből - amely a 2021 márciusában véget érő pénzügyi évet zárta - érdekes dolgokra derült fény a kiadó jövőbeli terveivel kapcsolatban. Megtudhattuk például, hogy mely játékfranchise-ok fogytak náluk a legjobban. A Sonic játékok 4,4 milliós eladása az elmúlt pénzügyi évben azért is számít nagy szónak, mivel új cím ebben az egy évben nem jelent meg a branden belül. Ezenkívül a Total War név 4 millió, a Football Manager 3,8 millió, a Persona játékok pedig 3 milliós eladást produkáltak az elmúlt egy év során.

Ami egy fokkal érdekesebb lehet, az a kiadó három-, illetve ötéves terveinél jön elő. Utóbbi alatt megemlítenek egy „szuper játékot”, melyet az elkövetkező öt évben fejlesztenek majd le, és a 2026-os pénzügyi évre terveznek vele, tehát ez még bőven messze van tőlünk. Emellett a kiadó alá tartozó csapatok több új IP-n fognak dolgozni a következő évek során, például egy új FPS lövöldén, amit egy európai stúdió fog leszállítani. Ez jó eséllyel a Creative Assemblyt jelenti, akik máris keresnek fejlesztőket egy belső nézetes shooter számára.

A SEGA több, régebbi játékát szeretné az elkövetkező néhány éven belül felújítani valamilyen formában, legyen az remake, remaster vagy reboot, ezt tervezik többek között a Crazy Taxival, a Jet Set Radioval, a Streets of Rage-dzsel vagy épp az Altered Beasttel, a teljesség igénye nélkül. Emellett a már meglévő és aktív IP-ket is szeretnék bővítgetni, valamint globális branddé varázsolni, erre is jelentős erőforrásokat fognak szentelni.

Hozzászólások: 7
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Scorn Face avatar
@Apor: Az nagyon megérintené a Valve kicsiny szívét. 😆
0
0
0
0
Apor avatar
@Scorn Face: Meg hát. Többször is egymás után. 😃
0
0
0
0
no avatar
@Apor: ༼ つ ◕_◕ ༽つ
0
0
0
0
Apor avatar
@LordSzalko: Sometimes, more unexpected sounds grab our attention:

- It's done when it's done.
0
0
0
0
no avatar
Remélem a Colonial Marines remastered
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Mondjuk a túraautós játékuk jöhetne ismét, vagy egy Daytona USA
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció