A Samsung első PCIe 5.0 SSD-je közel kétszer gyorsabb a PCIe 4.0 SSD-knél

Szerző: xoki | 2022. January 08. | hír | 1 hozzászólás

Alighogy elérhetővé váltak a PCIe 4.0 SSD-k a fogyasztók számára, az ipar már a PCIe 5.0-ra fókuszál. A váltás az Intel 12. generációs processzorainak, illetve a Z690-es alaplapok megjelenésével kezdődött el.

A PCIe 5.0 SSD-k hivatalosan még nem elérhetők, de az Intel egyik alkalmazottjának köszönhetően már most megtudtuk, hogy milyen teljesítményre számíthatunk. Ryan Shrout egy videót tett közzé Twitteren, amely egy 12. generációs rendszerben helyet kapott PCIe Gen 5 Samsung SSD-t mutat be. Ezt eredetileg a CES 2022-n láthattuk volna, de a koronavírus miatt több nagyobb vállalat, köztük az Intel is lemondta személyes részvételét.

Ahogy az a közzétett videóban látható, ez egy nagyvállalatok számára készült Samsung PM1743 PCIe Gen 5 SSD. Miközben a PCIe 4.0 SSD 7 GB/s sebességet ért el, a Gen 5 SSD majdnem ráduplázott erre a 13 GB/s-os gyorsaságával.

A Samsung, illetve más gyártók 2022-ben fognak előállni a PCIe 5.0-s SSD-ikkel, kezdve a vállalatokkal, majd később a fogyasztói termékek is befutnak majd. Amennyiben a fenti videót viszonyítási alapként is használhatjuk a jövőbeli termékek teljesítményének behatárolására, akkor a PCIe 5.0 SSD-k jelentősen gyorsabbak lesznek majd.

Hozzászólások: 1
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Helyes, fejlődjenek is szépen! :)

10 év után pár hónapja raktam össze 1 komplett, teljesen új vasat és bár a régi is egy i7-es, 4 magos proci vitte, az új vas elképesztően gyors hozzá képest, imádom!

Ha aztán megint durván (vagy éppen ismét) 10 év múlva összerakok majd 1 új vasat az alapoktól a majd akkori legkorszerűbb alkatrészekből, el sem tudom képzelni hogy milyen gyors, faxántos vas lesz majd az. De kíváncsian várom már most! :)
1
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció