A Rockstar Games felvásárolta a Starbreeze stúdióját

Szerző: xoki | 2019. May 14. | hír | 7 hozzászólás

A Starbreeze már elég régóta anyagi gondokkal küszködik, ezért a csőd elkerülése érdekében már átesett egy átszervezésen, valamint szép lassan a stúdióitól és játékaitól is megválik.

A bezárás elkerülése érdekében hasonló sorsra jutott a Dhruva Interactive is, amely India egyik legelső és egyben legnagyobb játékstúdiója, ahol körülbelül 300 személyt foglalkoztatnak. A Starbreeze 8,5 millió dollárért vásárolta fel, most pedig a Rockstar Games 7,9 millió dollárt adott érte, ezzel megszerezve a stúdió részvényeinek 91,8%-át.

A stúdiót eredetileg 1997-ben alapította a jelenlegi vezérigazgató, Rajesh Rao. Dolgoztak a Halo, Forza Horizon és Payday 2 játékokon, illetve az Overkill's The Walking Deaden is. Utóbbi sajnos elég nagy bukás lett, ezért ez a játék is elég nagy hatással volt a Starbreeze anyagi helyzetére. A Dhruva Interactive a felvásárlást követően a jelenlegi projekteken folytatja munkáját, illetve a későbbiekben nagyban hozzájárulnak majd az 500 fős Rockstar India tevékenységéhez is.

Hozzászólások: 7
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
xCube avatar
Egy kicsit (nagyon) félrevezető a cím. Az olvasók nagy része így úgy értelmezi, hogy a Starbreeze -t vásárolta fel a Rockstar, holott csak a Dhruva Interactive- ot.

Célszerűbb lett volna így:
"A Rockstar Games felvásárolta a Starbreeze egyik stúdióját"
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Akkor Jöhet az új Riddick rész 😃 vagy esetleg Syndicate 2 !
0
0
0
0
💬 1
Korryenz avatar
@MaximumGame: ha nem erre gondoltam énis 😃 !
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció