A Qualcomm új laptop CPU-kkal tervez szembeszállni az Apple chipjeivel

Szerző: xoki | 2021. July 06. | hír | 1 hozzászólás

A Qualcomm új elnöke, Cristiano Amon felfedte, hogy a chipgyártó 2022-ben egy új laptop CPU-t tervez kiadni annak érdekében, hogy felvegyék a versenyt az Apple új chipjeivel, mint például az M1 processzorral.

Amon szerint a Qualcomm új csapatának köszönhetően - akik az Apple M1-en dolgoztak - a cég piacra dobhatja majd az eddigi legjobb chipet. Az ARM magok helyett inkább egy saját dizájnnal fognak előállni, melyhez nagyban hozzájárul majd egy friss, 1,4 milliárd dollár értékű felvásárlás, a Nuvia.

A mag architektúráknál szerzett tapasztalatuk felhasználásával a gyártó reméli, hogy 2022-ben kiadhatja az új laptop CPU-ját. Ha pedig az Arm egy sokkal jobb CPU-val áll elő, Amon szerint az a lehetőség is fennáll, hogy tőlük veszik át a dizájnt. Elmondta még azt is, hogy nincs tervben adatközpontokhoz vagy más, nagyobb piacra szánt CPU készítése.

Még a felvásárlás előtt a Nuvia felfedte, hogy a Geekbench 5-ben a Nuvia magok harmadannyi fogyasztás mellett 50%-kal jobban teljesítettek az AMD Zen 2 és Intel Sunny Cove architektúrákhoz viszonyítva. Ezenfelül azt is kijelentették, hogy az Apple A13 Lightning magokat is le tudták körözni.

Hozzászólások: 1
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Scorn Face avatar
Hát igen, az M1 az nagyon jól sikerült, lesz min dolgozniuk ha fel akarnak hozzá érni...
De nem minden a CPU, a benne rejlő lehetőséget, program és oprendszer téren is ki kell tudni használni, máskülönben semmit sem fog érni.
(M1-nél ugye vagy direktbe támogatja az adott program, vagy fordítón keresztül megy a futtatás, ami olyan gyorsan megy és simán, hogy észre sem veszed)
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció