A PUBG fejlesztője beperelte a Fortnite fejlesztőjét

Szerző: xoki | 2018. May 29. | hír | 26 hozzászólás

A koreai székhelyű PUBG Corp. beperelte az Epic Games Koreát azzal az indokkal, hogy szerintük az Epic Games lemásolta játékukat. Az ügy elindítására még januárban került sor, és hamarosan a szöuli bíróságon fog majd kiderülni, hogy tényleg másolás történt-e.

A Fortnite eredetileg a Free the World PVE móddal jelent meg, amely nem volt túl népszerű. 2017 szeptemberében került sor az ingyenes battle royale verzió megjelenésére, amely azóta hihetetlen sikereket ért el. Már ekkor szemet szúrtak a Bluehole csapatának a hasonlóságok, de a per fő oka mégsem ez volt. Az Epic Games az Unreal Engine fejlesztője, így folyamatos kapcsolatban voltak, mivel a PUBG is ezzel a motorral készült. Bíztak a folyamatos támogatásban, de állításuk szerint nevüket a Fortnite reklámozására használták fel a tudtuk nélkül.

A Bluehole képviselője szerint meglepő és kiábrándító volt látni, hogy üzleti partnerük hivatalosan használja nevüket egy olyan játékmód hirdetésére, amely hasonló a PUBG-hez, amely a közösségben is félrevezető információt terjesztett el, mely szerint ők is a projekt részét képezték.

PUBG: BATTLEGROUNDS
PUBG: BATTLEGROUNDS
PUBG: BATTLEGROUNDS
Megjelenés: 2017. December 21. (PC)
Műfaj: Akció, Battle Royale
Fejlesztő: Krafton
Hozzászólások: 25
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Kb mintha a Nagy durranásból lenne a boxolós jelenet:

"Izgalmas meccs lesz, mindkettőnek ugyanaz a menedzsere"
0
0
0
0
PC GAMER avatar
Szomorú tény,hogy ez a 2 játék a legnépszerübb még ezen az oldalon is...
0
0
0
0
no avatar
Jól teszi hogy a PUBG Corp. perelni akar!
0
0
0
0
no avatar
Mindig az kiabál akinek ég a háza 😂
0
0
0
0
Ayistion avatar
Azért akarnak perelni, mert ugyan az a játékmód bekerült a Fortnite-ba is? Amúgy H1Z1 nem előbb volt BR? Egy játékmódot NEM lehet levédeni! Ez kb pont ugyan az mintha a legelső FPS játékot készítők beperelnének mindenkit aki utánuk készített FPS játékot, mondván hogy copy. Az a baj hogy a PUBG-nek fogy a "rajongótábora" és hát kell a hype... Gratulálok. 😀
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
Hmmm... és a Muse Software mikor fogja beperelni az összes fejlesztőt, aki FPS játékot készített, mondván, hogy lemásolták a wolfenstein műfaját?
0
0
0
0
gigazte avatar
A PUBG az iskolapéldája annak, hogy ha valami el tud romlani, az gyakorlatilag ebben a játékban benne van... 😂 Egy lootbox nyitást nem tudnak rendesen megcsinálni! Az EA-től simán vehetnének egy tanfolyamot! 😆
0
0
0
0
susguy avatar
Nagyon nem bír magával ez a Brendan Greene, lassan igazán kihúzhatná a fejét a saját seggéből.
0
0
0
0
MateLUL avatar
1. A tanulság az, ha alkottál egy játékot ami kezdetben felkapott volt, de az már kezd kimenni a divatból, perelj be egy olyan fejlesztőt, ami hasonló játékot csinált, és 2x olyan népszerű, mint a tied.
2. A battle royale mód már egy műfajjá vált. Ennyi erővel a The Culling fejlesztői beperelhették volna a PUBG-t másolás miatt ugyan azzal a céllal mint amit az előbb leírtam, de nem tették meg ezt.
3. Ha legalább a Bluehole/PUBG Corp. rendesen optimalizálták volna a játékukat és kapott volna egy kis grafikai update-et, akkor legalább vissza tudta volna nyerni azt 2 milliós közösséget, ami egykor volt. (Jelenleg a Steamen 1 millió körüli a playerbase) A Fortnite jól optimalizált, a grafika meg kinek tetszik, kinek nem.
(Fortnite: a mostani gépemen 1200p full low 65 resolution scale - 60 fps,
PUBG: 1200p full low 70 resolution scale - 20 fps)
0
0
0
0
💬 5
Kiki4444 avatar
@MateLUL: Ja, optimalizálás erősen rá férne Pubi-ra.😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@MateLUL: Ebben csak az a szomorú, hogy X ideig fejlesztették, aztán utána még egy évig volt early access. Az 1.0 meg még mindig katasztrófa. A játék meg 15eFT
0
0
0
0
hashimoto avatar
@SuperPuma: Már bőven nem a sima 1.0, egyáltalán nem katasztrófa, nem kenyérpirítón kell nyomni. 😃 És, 9,5k Steamen.. 😃

@matelul: Legalább olvasnál utána annak, amit hajtogatsz.. A H1Z1 és a PUBG kiötletelője egy és ugyanazon személy, miért perelné be saját magát..
Ez a kétszer olyan népszerű meg érdekes, mivel az a szar ingyenes, a PUBG meg fizetős... 😃
0
0
0
0
MateLUL avatar
@hashimoto: Akkor H1Z1 helyett mondhattam volna a The Culling-ot, de a kedvedért kijavítom 😀
0
0
0
0
no avatar
@MateLUL: Abban a formájában amiben jelenleg van a PUBG nem nevezném játéknak 😃 Nyilván vannak a fanok akik védik ezt a szutykot de mélyen ők is tudják jól, hogy egy káosz amin kockulnak és minden csak minőséginek nem nevezhető alkotás, ingyenesnek elmenne.
0
0
0
0
skiLeT avatar
Nyerjék meg is a pert. Más részt a Fortnite egy rendes fizetős játék volt, ami csakis a coop-ra épült. Nem rossz játék, de semmilyen sikere nem volt. Igy hát mit is kezdtek magukkal mint ténylegesen (szerintem) lemásolták a PUBG. Számomra az epic-nek akkor lett vége amikor a Paragon-t ott hagyták! 😞 Személyes vélemény, nem kell senkinek magára venni de számomra a Paragon a szivem csücske volt. Mivel se a Dota, se a LoL nem jön be mint MOBA játék. A PUBG meg ismételten személyes vélemény de jobb számomra.
0
0
0
0
💬 9
vyne avatar
@skiLeT: Es mi a helyzet a h1z1-el,ami elobb jott mint a pubg? Ok is pereljenek? 😃
Ennyi erovel az osszes battleroyal jatekot vegig perelhetne mindenki. A fortnitenak annyi koze van a pubghoz,hogy ugyan ugy battleroyal de maga a jatek szerintem a vegletekig mas. vezetes peldaul nincs is benne, a grafika is teljesen mas,ezert egy kicsit a stilus is. Ott az epitkezes stb. Azt mar meg sem emlitem,hogy ingyenes, es nem p2w mert skineken kivul,ha jol emlekszem nem kapsz semmi mast. Mig a pubgert fizetsz nem tudom, 30 eurot? Felesleges perelni,es nem is hiszem,hogy megnyerik.
0
0
0
0
skiLeT avatar
@vyne: Mint mondtam személyes vélemény, de ezt is csak a Paragon végett mondom. Ez amolyan utálok valakit tök mindegy milyen jó fej vagy mit csinál akkor is uitálni fogom csak azért is. 😀 Nálam ez ilyen. Már csak azért is. Nyerjék meg csak azárt érti. És MINT mondtam SZEMÉLYES vélemény. 😀 Másrészt a cikket olvasd el részletesen nem a másolás a bajuk hanem amit a két cég között folyt mint partnerek. Nem elemek hanem lehet maga ahogy formálták az engine a PUBG kódokat kódsorokat lehet azokat kopizták egy az egybe.
0
0
0
0
MateLUL avatar
@vyne: Ez pont olyan téma, ahol mindenki a jobban kedvelt játékát fogja isteníteni 😃
0
0
0
0
vyne avatar
@MateLUL: Nekem szerencsem van, mert egyiket sem szeretem,es nem is jatszom.
Kiprobaltam oket amugy. 😃
0
0
0
0
Andris18 avatar
@vyne: Teljesen ugyanaz mint nálad.
0
0
0
0
no avatar
@MateLUL: Sanszos.Szerintem mind a kettő gagyi.
Xboxon kipróbáltam a PUBG-t,amikor ingyenes hétvége volt.Maga a játékmenet nem lenne rossz,de ahogy kinéz és működik az valami minősíthetetlenül szar.A Gta san andreas-nak volt ilyen grafikája,mint ennek,csak az nem 10 fps-el ment.Szerintem pofátlanság egy félkész szarért pénzt kérni,pláne úgy hogy optimalizálva sincs.
0
0
0
0
no avatar
@vyne: PUBG és a H1Z1 ötletelője ugyanaz, fentébb megírta Hashimoto.
0
0
0
0
Kiki4444 avatar
@skiLeT: Igazat szóltál, szívemből szóltál.😀
PUBG nagyságrendekkel jobb játék Fortnite-nál.Sokkal akciódúsabb, dinamikus elemek ezerszer jobban ki vannak dolgozva.Eltalálok valakit bead egy normális találat animációt, szóval van test lövedék fizika.És még lehetne sorolni, Fortnite nyers grafikára szép,de amint lövöldözésre kerül a sor fasorba sincs PUBG-hez képest.És mégiscsak a lövöldözés mind két játék lényege.
Viszont a pereskedéssel nem értek egyet, nem látok olyan elemet amit egy az egybe lenyúlt volna Epic Games.Az hogy Battle Royal , ugyanúgy nyilt terepen játszódik meg ilyenek ,bocsánat de ilyen alapon rongyosra perelhetné másikat majd mindenki a játék iparon belül.Ha egy az egybe lemásoltak volna animációkat, játékmechanikákat akkor tudnám mire vélni, azonban ilyen nem történt.
0
0
0
0
susguy avatar
@skiLeT: Még mindig nem a PUBG az első Battle Royale. Ez nem személyes véleményen múlik, ez tény.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció