A Photoshop egyik leggyakrabban használt funkciójával bővül a Microsoft Paint

Szerző: xoki | 2023. September 12. | hír | 5 hozzászólás

A Microsoft a Photoshop egyik leggyakrabban használt, háttéreltávolító funkciójával szeretné kibővíteni Paint alkalmazását. Ez mindenképpen jó hír, hiszen a Photoshop közel sem mondható olcsó programnak.

A Microsoft saját blogján rántotta le a leplet az újdonságról, amely már elérhető a legfrissebb Windows Insider buildben, a Canary és Dev csatornákon keresztül (11.2306.30.0 verzió). A frissítés az eszközsáv bal oldalára, a „kép” alatti részhez adja hozzá a „háttér eltávolítása” opciót. A kijelölő eszköz használata esetén csak a háttér egy bizonyos része kerül eltávolításra, amely több szempontból is hasznos lehet.

Mindenképpen jó látni, hogy a Microsoft további funkciókat ad hozzá a Painthez. Valószínűleg sohasem fogja elérni a Photoshop szintjét, de néhány alapvető extra funkció mindig jól jön, hiszen szinte mindannyian készítünk képeket, de sokaknak nincs szüksége rá, vagy egyszerűen csak nem akar fizetni egy olyan programért, mint a Photoshop.

A Paint új funkciója egyetlen kattintással tünteti el a nemkívánatos háttereket, viszont az összetett, több színből álló hátterek, az egymást metsző vonalak, valamint a megvilágítás sok esetben rendkívül megnehezítik a folyamatot. Egyelőre nem tudni, mennyire lesz hatékony a Microsoft megoldása, de mindenképpen megér egy próbát, amikor mindenki számára élesedik majd.

Hozzászólások: 5
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kovb677 avatar
https://pcforum.hu/hirek/26489/windows-paint-retegek-kezelese-atlatszosag-hatter
https://i.ibb.co/FWJDvfR/k-p.png
0
0
0
0
downuser avatar
Eddig nem értek rá ezzel foglalkozni. 😀
0
0
0
0
Dwight Schrute avatar
Legalább valami hasznos kis "fícsőr"
0
0
0
0
MaxX avatar
Sokszor jó lett volna, ha tudja ezt a funkciót! Én örülök neki!!
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció