A Notepad, a Paint és a WordPad is opcionálissá válhat

Szerző: xoki | 2020. February 04. | hír | 13 hozzászólás

A Microsoft elérhetővé tette a Windows 10 Insider Preview Build 19551-et, amely a szokásos javítások és apróbb változtatások mellett egy olyan funkcióval bővíti ki az operációs rendszert, amelyet valószínűleg sokan örömmel fogadnak majd.

Úgy tűnik, a frissítéssel a Microsoft opcionálissá tesz néhány programot, amelyek eddig minden rendszerrel felkerültek a gépünkre. A Notepad és a Paint már 1985 óta (Windows 1.0), a WordPad pedig 1995 óta (Windows 95) automatikusan települ, és a Windows nem engedi ezen programok egyszerű eltávolítását sem. Az említett Insider Preview Build 19551 előtt nehezen tudták ezt a felhasználók véghezvinni, de úgy tűnik, ezek a programok hamarosan teljesen opcionálissá válnak.

A fenti programok eltávolítása természetesen nem szabadít fel sok helyet a gépünkön, viszont a PC-s felhasználók mindig örülnek a további konfigurációs lehetőségeknek, illetve sokan az alig használt funkciók és applikációk eltávolításával teszik sokkal hatékonyabbá az adott operációs rendszert.

Hozzászólások: 13
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Nem sok vizet zavartak, legalábbis annyit biztosan nem, hogy babráljak vele, majd kövi újratelepítésnél hárommal több dolgot törölhetek le az alatt az 1-2 perc alatt. Menci.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Mondjuk ezek eddig is eltávolíthatóak voltak, kvázi 25 éve
0
0
0
0
fayanco avatar
Sentem a Notepad jó dolog. Kell is nekem. Már amikor ugye nem az Ubuntus notit használaom. 😎
0
0
0
0
💬 3
YoRHa 2B avatar
@fayanco: Akkor marad a Notepad++ 😃
0
0
0
0
19ati93 avatar
Candy Crush meg az első progi a gépen. 😃

Kár hogy az ilyen hulladékok eltakarításával kell szórakozni friss os install után.
0
0
0
0
💬 6
NemAzaSrac avatar
@19ati93: ezzel egyetertek en is, de sosem azt nezik hogy jo legyen masnak..
0
0
0
0
visor261 avatar
@19ati93: Én az edge eltávolításának speciel örülnék...
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@visor261: De akkor mivel töltesz le böngészőt ? 😃
0
0
0
0
visor261 avatar
@YoRHa 2B: Pontosan.

"A programok..eltávolításával teszik sokkal hatékonyabbá az adott operációs rendszert."

Már várom azt az időt amikor nem csak a google cseszegetésével hanem a microsoft moderálásával is foglalkoznak majd azok akiknek ezt kellene tenniük.
Lecserélni az alapértelmezettet androidon:
play store->firefox letöltése-> megnyitok egy linket és beállítom alapértelmezettnek
Lecserélni az alapértelmezettet windows alatt:
microsoft edge-> beírom hogy firefox-> átverekszem magam a felugró, eltérítő ablakokon és többszörösen megerősítem hogy igen változtatni akarok az alapértelmezetten.

Ha a google kötelezve lett arra hogy első indításnál feldobja a böngészőválasztást akkor a microsoftot is kéne azok után amiket csinál... nem is értem hogy mért a google let kötelezve...
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@visor261: Hát a store lehetne mindenfélét szedni mint Linux on akkor ez nem lenen gond, de valami kriminális a mcirosoft store, nincs fent semmi, az egy dolog, de még azt a keveset se tudja rendesen nyűjtani ami benne van nemhogy még amire ki is lett találva
0
0
0
0
visor261 avatar
@YoRHa 2B: 1-2 hasznos dolog azért van rajta... de tény hogy olyan mint a play store csak le van butítva és többnyire kezdő fejlesztők dolgai vannak rajta...
pl: firefox guide 1000huf... nem böngésző az nincs... de itt van helyette egy útmutató bamm.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció