A Microsoft reklámokat rakna a free-to-play Xbox-játékokba

Szerző: xoki | 2022. April 17. | hír | 23 hozzászólás

Régebben párszor már felmerült a játékokba rejtett reklámok lehetősége, de úgy tűnik, a Microsoft most már komolyan ráfeküdt a témára. Egy friss jelentés alapján a cég jelenleg egy olyan megoldáson dolgozik, amely lehetővé tenné különböző márkák reklámozását az Xbox-felhasználók részére a platformon elérhető free-to-play játékokon belül.

Az információ a Business Insidertől származik, akik úgy látják, valamikor a jövőben hirdetések kerülnek majd a F2P címekbe, mivel a Microsoft egy ehhez kapcsolódó technológia kifejlesztésén dolgozik. Ez az új program növelni fogja az Xbox korlátozott hirdetéskészletét azzal, hogy több olyan játékkal bővítik ki, amelyekben hirdetni lehet. Emellett lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy hirdetési felületeket adjanak el.

A Business Insider forrásai szerint a Microsoft már az év harmadik negyedévében bevezetheti ezt a funkciót. A hirdetések játékon belül látható, digitálisan renderelt óriásplakátokon helyezkednének el, például versenyjátékokban vagy egy nyílt világú kalandjátékban. Természetesen rengeteg más módon is megjelenhetnek ezek a reklámok, amelyek rendkívül tolakodóak is lehetnek, szóval remélhetőleg a vállalat a felhasználók szemszögéből is átgondolja a funkciót.

Állítólag csak néhány előre meghatározott márka reklámjai lesznek elhelyezhetők, és a Microsoft egyelőre nem tervez részesedést kérni az ilyen jellegű bevételekből, vagyis nem lenne haszna belőle.

Hozzászólások: 14
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
IkariuS avatar
Amíg a játék ütemét nem befolyásolja, addig szerintem mindegy hova teszik. Viszont ha a mobilhoz hasonlóan 2 kör között bedob egy fél perces sz&rt akkor bukta :'D
0
0
0
0
Zsoltiv0 avatar
Ha valóban nem tolakodó, akkor talán belefér, de amúgy is a free to play játékok csak a mikrotranzakciókról szólnak lásd: fortnite szóval önmagában nem sok értelme van azokkal játszani.
0
0
0
0
Dani234 avatar
Nyugodtan. Amúgy nincs XBOX om meg ami free nek indul az alapból egy rakás szar mert csak úgy érhetsz el eredményt ha költesz rá Dupla lehúzás az egész. Mondjuk a Más multikban meg csak csalással érnek el nagyobb eredményeket. Szóval Az egész multigondolat mára már csak EGY RAKÁS SZAR.... Bár erre a mostani embernek nem nagyon van rálátása De azért éljetek a hitben hogy ez jó.
0
1
0
0
no avatar
Nyilván ennek vannak határai... de attól tartok nem álnak meg a jóízlés határain belül...
Mondjuk a Falloutban, nem "Nuka Cola" lesz, hanem Coca-Cola hát ondjuk annyira nem érdekel.... De ha Witcherben színes S@asung TV-t árul a boltos.... No az már elgondolkodtat... :)
0
0
0
0
sean avatar
Mindenhol így kezdődik, előbb megutáltatják az emberrel a reklámokat aztán nagylelkűen felkínálják a lehetőséget, hogy ha fizetsz nem kell végigszenvedned őket. Először a free to play-t b@sszák tele, utána jöhetnek a fizetős játékok, aztán a havidíjas reklámmentesség.
Kíváncsi leszek az ***er még meddig húzza, előbb-utóbb úgyis kicsinálják majd mint a YT Vanced-et.
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
Kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek! : )
2
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
2
0
0
0
💬 1
Tuhajohn avatar
Igazság szerint két féle képpen is elsülhet a dolog. Az egyik, hogy alig észrevehető lesz a játékokban és így lesz pénz tartalom gyártásra és úgy is, hogy az ember arcába lesz tolva az egész. De szerintem maradjunk reálisak és a második lesz a befutó.
Egyégként az egész játékipar kezd elkorcsosulni, egyetlen nagyobb kiadót se tudok mondani, aki ne ezeket a trendeket követné. Egyet se.
1
0
0
0
no avatar
Nem lenne haszna belőle, ja... A legjobb az lenne ha a TV-ből merítenék az ötletet és 20 percenkét nyomna egy 10 perces reklámot, ezzel a játékidő is kitolható, legalább az emberek már nem azért lennének zabosak mert a kifizetett pénzért nem csak szar egy játék hanem rövid is :-)))
0
0
0
0
💬 4
Nemedik avatar
@ittmindenfoglalt: Free-to-play játékokról van szó.
0
0
0
0
no avatar
@Nemedik: Törölt hozzászólás
1
0
0
0
Nemedik avatar
Telefonos appoknál is csak az ingyenesekben van reklám.
0
0
0
0
no avatar
@Nemedik: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Nemedik avatar
Én nem helyeslek semmit, de pontosan úgy ahogy a telefonos appoknál sem, úgy a fizetős Xbox játékokban sem lesznek reklámok.
0
0
0
0
no avatar
@Nemedik: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Nemedik avatar
Hát az ingyenes multik is ingyenes játékok, szóval feltételezem ott is lesznek ilyenek. De hogy a fizetősekben nem lesznek, az hót ziher. Majd a Microfost csinálja ahogy akarja, nem az én dolgom.
0
0
0
0
kismadar avatar
Minimum felugró ablakos hirdetés legyen, annál alább ne adják. 😆
2
0
0
0
💬 1
Tuhajohn avatar
@kismadar: De legyen úgy, hogy legalább 5 másodpercig ne lehessen bezárni.
1
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció