A Microsoft hamarosan felvásárolhatja az Obsidian Entertainmentet

Szerző: xoki | 2018. October 10. | hír | 7 hozzászólás

Valószínűleg sokan hallottatok már az Obsidian Entertainmentről, akiknek olyan népszerű RPG-ket köszönhetünk, mint a Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords vagy a Fallout: New Vegas. A Kotaku értesülései szerint a Microsoft hamarosan felvásárolja majd a független fejlesztőstúdiót, és ezt három különböző forrás is alátámasztja. Volt már rá példa, hogy az ilyen egyezség az utolsó pillanatban bomlott fel, viszont az egyik forrás szerint a részletek 90%-a tisztázva van, míg egy másik forrás alapján már csak az a kérdés áll fenn, hogy a Microsoft pontosan mikor is vásárolja majd fel a fejlesztőstúdiót.

Az Obsidian Entertainment sajnos túl van egy pénzügyi válságon, de egy sikeres Kickstarter kampányt követően a Pillars of Eternity sikere húzta ki őket a bajból. Ha tényleg a Microsofthoz kerülnek, akkor ez egy nagy változás lesz a 15 éve függetlenként tevékenykedő stúdió számára. Mellesleg pont a Microsoft volt az, aki miatt majdnem csődbe mentek. Együttes erővel egy Xbox One-exkluzív játékon, a Stormlandsen kezdtek el dolgozni, de 2012-ben a Microsoft kukázta a projektet, ezzel rákényszerítve az Obsidian Entertainmentet, hogy Kickstarteren szerezzen pénzt a Pillars of Eternity elkészítésére.

Hozzászólások: 6
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
de mibűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűű??? Én nem bánom , ha nem is sokat , de csináltak már ők is jó gameeket, mármint a Microsoft.
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Még egy jó stúdiót bekebeleznek.
0
0
0
0
Inestier avatar
Tipikus Microsoft stratégia......
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció