A Microsoft felvásárolta az Obsidiant és az inXile Entertainmentet

Szerző: xoki | 2018. November 12. | hír | 8 hozzászólás

Körülbelül egy hónapja felbukkant egy hír, mely szerint a Microsoft hamarosan felvásárolja a népszerű Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords és a Fallout: New Vegas fejlesztőstúdióját, az Obsidian Entertainmentet.

A nemrégiben megtartott X018 eseményen ezt meg is erősítették, ráadásul az említett stúdió mellett az inXile Entertainmentet szintén felvásárolja a cég, ezzel két tapasztalt, RPG játékokra szakosodott stúdiót mondhatnak magukénak.

A korábbi pletykák után valószínűleg nem sokan lepődtek meg az Obsidian Entertainment Microsofthoz való csatlakozásán, ellenben az inXile Entertainment felvásárlása már nagyobb meglepetés volt az eseményen. A stúdiónak olyan játékokat köszönhetünk, mint a Wasteland-széria vagy a Torment: Tides of Numenera. Szeptember folyamán a cég vezérigazgatója, Brian Fargo magabiztosan egy célt tűzött ki maga elé: elhatározta, hogy szeretné visszavásárolni az Interplay-t, ellenben egyelőre nem tudni, hogy a Microsofttal való egyezség mennyire lesz erre hatással.

Az inXile Entertainment autonóm stúdióként fog tovább működni, akik tapasztalatukat és tudásukat, valamint a remek IP-ket a Microsoft előnyére fordítják, hogy új RPG élményekkel gazdagítsák majd a játékosokat és a cég rajongóit.

A Microsoft tervei között szerepel Xbox platformra szánt exkluzívok készítése is, amely szintén az egyezségük részét képezi. Tehát annyi biztos, hogy a két stúdió konzolra is fejleszt majd játékot, viszont egyelőre nem tudni, hogy ezekből mennyi látogat majd el PC-re is.

Mindkét stúdió közzétett egy videót, amelyben elmesélik, hogy számukra milyen előnyökkel jár a Microsofttal kötött egyezség, amelyeket alább megtekinthettek.

Hozzászólások: 8
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
wgeorge85 avatar
Nem is tudom milyen szögre gyűjtenek...😆
Talán derék szögre.😃
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
Mi az amit a Microsoft nem vesz meg?
0
0
0
0
💬 6
ors11 avatar
@Gyrger72: A vásárlókat a harmatgyenge játékaival 😆
0
0
0
0
no avatar
@ors11: Viszont a gépük erős.. amin elég sok címet lehet játszani 😃 PL a te videókártyád árából más játszik 4K -n és még eredeti játékokat is kap 😀
0
0
0
0
xCube avatar
@ors11: Bárcsak minden gyenge fejlesztő ilyen harmatgyenge játékokat fejlesztene... .
0
0
0
0
ors11 avatar
@xCube: Nem azért, de ha objektíven nézzük a Ps4 messze földbe verte az xbox-ot a jákékok terén. A forzán kívül semmi érdemi játék jelenleg, és az is kint van PC-n. Hiába jobb az X, az eladásokon láttszik minden.
0
0
0
0
xCube avatar
@ors11: Ezzel nem szállok vitába, de attól még nem harmatgyengék a játékaik.

A Microsoftot esetén egyébként érdemes XBox + PC párost platformként kezelni és nem külön.
0
0
0
0
ors11 avatar
@xCube: Jó, most konkrétan aki szereti az autós játékokat annak a Forza a legjobb döntés...de azon kívül a micro egy exclusive címmel nem tud versenybe szállni. ( a Gears meg a többi kitudja mikor érkezik, de jelenleg harmatgyenge a választék ) Márpedig konzol és konzol között az exclusive dönt. Ritka az olyan aki mindkettőt megengedheti magának ( + még PC is ). Persze nem arra értettem, hogy a micro csak gyenge gameket ad ki, de fényévekre elmarad a sony kínálatától.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció