A Microsoft állítólag elkaszálta a Windows 10X-et

Szerző: xoki | 2021. May 10. | hír | 6 hozzászólás

Már több éve hallani ezt-azt a Windows 10X-ről, amely a Microsoft válasza lett volna a ChromeOS-re, illetve ezzel szerették volna megnövelni a belépő szintű, illetve a diákok számára készült laptopok eladásait, ellenben úgy tűnik, egy jó ideig még biztosan nem készül el.

A Petri értesülése alapján a Windows 10X nem fog idén megjelenni, de az sincs kizárva, hogy teljesen lemondanak róla, és jelenlegi formájában már biztosan nem láthatjuk majd. A Windows 10X operációs rendszer eredetileg kétképernyős eszközökhöz készült, mint amilyen Surface Neo tablet, amelyet a Microsoft még nem adott ki. Azóta a cég úgy döntött, inkább az egyképernyős termékekre fog fókuszálni, ezzel kihívva a ChromeOS-t.

Úgy tűnik, a Microsoft az erőforrásait inkább a Windows 10-hez irányítottá át. Ugyebár a cég jelenleg az operációs rendszer felújításán dolgozik, többek között új elemeket terveznek a felhasználói felülethez, és a dizájnon is változtatni fognak. A Windows 10X néhány új technológiával érkezett volna, de a felhasználók nem szeretnék, ha ezek csak egy külön operációs rendszer részei lennének, szóval lehetséges, hogy néhány ilyen funkció is befut majd a Windows 10 egyik jövőbeli frissítésével.

Hozzászólások: 6
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TeMeRolEee avatar
Nem vagyok meglepődve, hogy nem megy nekik a többképernyős rendszer fejlesztése. A Win10 többmonitoros supportja is egy rakás hulladék 😃
0
0
0
0
no avatar
Az erőforrásait a win10-hez tolja?!
Hát végülis ennél lejjebb már úgyse mehet az a rendszer.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Szerintem idő kérdése és megjelenik 😶
0
0
0
0
xCube avatar
Én úgy látom, hogy már rég ideje pihenni hagyni. Az egyetlen hátulütője az, hogy megint azok a felhasználók szívnak, akik anno 10X -szel szerelt rendszert vettek.
0
0
0
0
💬 2
YoRHa 2B avatar
@xCube: Windows Phone után szabadon 😂
0
0
0
0
hekli96 avatar
@xCube: Ez sajna benne van, figyelembe kell venni ha valami új irányba mozdul az ember és az alapján dönteni, hogy mennyire fájna ha mégse fut be és leállítják a további fejlesztést/támogatást. Nyilván egy ideig még muszáj támogatniuk a már eladott eszközök miatt, szóval aki nem most vette annak valószínű kitart a support amíg csereérett nem lenne amúgyis az eszköz.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció