A Microsoft 70 dollárra emeli az Xbox-játékok árát

Szerző: xoki | 2022. December 10. | hír | 15 hozzászólás

A jelenlegi konzolgeneráció elején a Sony bejelentette, hogy a régóta fennálló 60 dolláros alapárat 70 dollárra fogják felemelni a belsős játékaik esetében. Ebben több nagyobb kiadó is követte őket, miközben úgy tűnik, néhányan, köztük a Microsoft sem szerette volna elkapkodni a döntést. Mindenesetre teljesen egyértelmű volt, hogy előbb-utóbb a Microsoft is árat emel, amelyet a cég nemrég meg is erősített.

A Microsoft a héten erősítette meg, hogy a jövő évtől kezdve minden új first-party Xbox-cím 70 dolláros árcédulával válik majd elérhetővé. Ez azt jelenti, hogy a 2023 első felében érkező Forza Motorsport, Redfall és a Bethesda következő nagy RPG-je, a Starfield is a vártnál drágábban lesz beszerezhető.

A Microsoft közleménye szerint ez az árváltozás a jövőre megjelenő next-gen játékok „tartalmát, nagyságát és technikai összetettségét tükrözi”. Bár a játékaikért ezentúl 70 dollárt kell majd kicsengetni, a cég nem tervez változtatni a Game Passon. Tehát minden first-party Xbox-játék játszható lesz megjelenéskor az olcsóbb szolgáltatásnak köszönhetően, ráadásul jelenleg nem tervezik az előfizetői árak növelését.

Hozzászólások: 15
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
PatrikVagyok avatar
Nem az árakkal van a baj hanem leginkább azzal, hogy gyakran látok teljes árú játékként olyan példányokat amik inkább azt a 40 eurós szintet hoznák szépen... Hogy ha egy játék valóban tripla A kategória akkor még azt mondom oké.... De igazából nem is éri meg ezen aggódni mert a Microsoft játékok már első napon bekerülnek Game pass-ba amit akárhogyan is nézek 4000 forint körül megáll...
0
0
0
0
BitVadasz avatar
Mit háborogtok?
Minden kiadó emelt már jóval MS elött!
0
0
0
0
kovb677 avatar
És konkrétan meg se kapod a játékot csak digitálisan a tiéd nem fizikai formában tehát bármikor elvehetik tőled bármire hivatkozva.
4
3
0
0
Magoold avatar
Tereli az embereket a Game Pass rendszere felé. Én már ott vagyok, nekem megér havi szinten 3.000Ft -ot.
2
0
0
0
💬 1
Rocky12 avatar
@Magoold: én is és sokkal jobban kiijön vele az ember.
0
0
0
0
Istvan1995 avatar
Na...Gyönyörűen megyünk a Karácsonynak...🎅
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Ha szar a játék... emelhetik :D még ennyien se veszik ha szar.. ha meg jó akkor kifizetik ezt is !
4
0
0
1
sinis avatar
Én 80-nál kevesebbet nem vagyok hajlandó egy játékért csengetni, úgyhogy engem buktak. De még jobb lenne ha 90 lehetne, hogy biztosan ne érezzem magam sz.rul.
0
5
0
0
IkariuS avatar
A 60$/€-is sok volt rengeteg játék esetében, persze tisztelet a kivételnek!

Persze jól néznek ki a játékok meg minden, de hogy 2-3 óra után rájön az ember hogy lényegében ugyan azt a 4-5 feladatot ismételgeti a játék végéig az már gáz, én értem hogy nextgen meg minden.

De ne abba merüljön már ki ez az egész hogy ray tracing meg 12 magos proci meg 32gb ram, basszus hát ha már ennyire fejlődött a technológia, akkor az emberi gondolkodást+kreativitást is fejleszthetnék mr. fejlesztőknél, mert hogy nem nagyon akarnak kiszakadni a sablon komfortból az biztos..

Tessék, indie játék, nem hiper szuper "Nextgen" grafika, 1 szem ember kalapálja, és már most több lehetőséget kínál mint jó pár AAA játék, és le merném fogadni hogy nem fog rögtön 60-70€-t elkérni érte srác.. https://store.steampowered.com/app/1159290/The_Bloodline/ (ha érdekel hogy halad a srác tiktokon-is megtalálod, szokott ötlet börzét is tartani)

Szóval ha így haladunk, akkor vagy olcsón szórakozol, vagy méregdrágán unatkozol..
13
0
0
0
💬 1
nordesz avatar
@IkariuS: Remek meglátás!
0
0
0
0
santakigyo avatar
Ez az áremelés ez az áremelés... nextgen tartalmak blabla. Remélem a plusz bevételből egy tesztelő csapatot inditanak.... Ja, hogy azt a user megoldja miután csengett a játékért.
1
0
1
0
💬 3
Belchior10 avatar
@santakigyo: Jó lenne, mert sok játékban manapság (nem konkrétan a Microsoft termékeire gondolok, hanem általánosságban) olyan arcpirító hibák jelentkeznek, amelyeket nem létezik, hogy a megjelenés előtti teszteléskor nem lehet kiszúrni.
0
0
0
0
norby72 avatar
@Belchior10: Szinte biztos vagyok benne, hogy ki is jönnek ezek a bugok.
Ott van viszont a megjelenési határidő, amit talán ciki lenne eltolni(?)... , bár ismerünk rá példákat.
Az "elveszett" napok pedig "elveszett" pénzt jelentenek.
"Majd kiadunk egy javítást!" - aztán meg van oldva a probléma.
0
0
0
0
no avatar
@norby72: Igazából az már bebizonyosodott, hogy az összes kiadó, ha 30 évig készíthetné a játékokat, akkor is bugokkal adnák ki (ki kevesebbel ki többel).
Nem idő probléma, csak silány a szakember minőség a világban mind fejlesztőben, mind az őket körülvevő apparátusban.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció