A jelen generációs konzolok miatt késik a Cyberpunk 2077

Szerző: xoki | 2020. October 28. | hír | 56 hozzászólás

Tegnap a CD Projekt Red bejelentette, hogy sajnos ismét kénytelenek elhalasztani a Cyberpunk 2077 megjelenését. A korábban beharangozott dátum helyett a játék december 10-én érkezik, és a hivatalos közlemény szerint a kilenc különböző verzió tesztelése során felbukkant nehézségek miatt voltak kénytelenek meghozni ezt a döntést.

Az otthoni munka, illetve mivel több különböző platformra készül a játék, nagyban megnehezítette a tesztelési folyamatot, ezért a fejlesztőcsapatnak több időre van szüksége, hogy minden a lehető legjobb legyen a megjelenésre. A mai napon a CD Projekt Red vezérigazgatója, Adam Kiciński kicsit jobban belement a részletekbe és elárulta, hogy a játék PC-s verziója elkészült, viszont a jelenlegi konzolgenerációnál problémák adódtak.

Állítása szerint a jelenlegi szituáció más, mint ami a korábbi halasztásokra volt kihatással, ugyanis a játék PC-s verziója készen van, illetve a következő generációs konzolokon is remekül fut. A fejlesztőcsapat a jelenlegi konzolgenerációra készült verziókat véglegesíti jelenleg.

Mindez azt jelenti, hogy a Cyberpunk 2077 PC-s verziója készen áll, de annak érdekében, hogy minden platformra egy időben jelenjen meg, kénytelenek voltak elhalasztani. Ebből kiindulva valószínűleg már csak a konzolos verziókon fognak dolgozni az extra idő alatt.

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Megjelenés: 2020. December 10. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: CD Projekt RED
Hozzászólások: 56
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kelori avatar
Igazából engem egy csöppet sem izgat maga a csúszás, csak nem értem az egészet. Nem lett volna ezerszer elegánsabb ha tartják magukat az eredeti kijelentésükhöz? Az valahogy így szólt: Majd jön ha kész lesz.
Ehelyett engedtek a nyomásnak, adtak jó előre megjelenési dátumot, amit nem tudtak tartani, és most már harmadszorra magyarázkodhatnak.
Sokkal egyszerűbb lett volna az életük ha csöndben maradnak, és csak akkor rántják le a leplet amikor már tényleg kész, pár nappal vagy max egy héttel a megjelenés előtt.

Btw a pre-orderrel is eljátszották ugyanezt. Azt mondták hogy nem is lehet majd előrendelni, aztán csak beadták a derekukat. Nem értem mire jó ez, így csak elvesztik az emberek bizalmát.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Aztán ott van még a már közel 1 hete tartó fennforgás nálunk, a jópárnapos sztrájk már, mivel a politikusaik náluk még xarabbak, mint pl. nálunk
0
0
0
0
carl18x avatar
Ha ennyire eltolják sok droid befog katani 😃 Mihez kezd magával ha nem kap játékot? 😃
0
0
0
0
cabus26 avatar
Én a mai napig nem tudom,hogy igazából ez a játék egy tök egyedi valami lesz,vagy csak egy far cry kopy,esetleg egy fallout,deus ex keverék lesz v egy teljesen más cucc lesz,inkább a GTA szintű játékokhoz lesz köze.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
a játék PC-s verziója készen van, illetve a következő generációs konzolokon is remekül fut


Akkor mi a probléma? Adják ki PC re meg az újgenerációs konzolokra. Kész. Később meg kiadják az ultra lebutított verziót PS4 re meg Xbox One ra. Ez annyira kamu, hogy azért tolják el egy úgymond ultra csilli-villi, next gen, hiperszuper, világlegjobb játéka kiadását mert egy 2012 es középkategóriás hardveren nem fut el "jól". Ha ez reális elvárás, akkor miért veszik az emberek a félmilliós meg milliós számítógépeket? Tök jó dolog, hogy próbálják a legszegényebb réteg számára is elérhetővé tenni, de nehogy már emiatt szívjon mindenki más, aki kicsengette a pénzt a normális hardverre.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Én egy dolgot nem értek. Ha meg van a PC-s verzió, akkor az azt jelenti, hogy már kész egy olyan settings, ami a régi konzoloknál szarabb hardvereken is fut (fényelés, textúrák, stb.). Értem én, hogy egy fix konfigra jobban rá lehetne és kellene optimalizálni egy játékot, de mégis minek? Keressenek egy olyan beállítást, ami a lehető legszebb és nem képregény, oszt jónapot. Fusson, menjen, ha valaki szebbet akar, majd megveszi az új konzolt, ami olcsóbb, mint egy jobb VGA...
0
0
0
0
💬 15
Scorn Face avatar
@csuz-li: Nem is kell ezen mit érteni, majd jön és kész. Akik előrendelték azoknak sem kell aggódnia, pénzük nem veszik el, a programot meg fogják kapni.
Ha meg úgy döntenek, hogy ez nem türik egyszerűen csak visszakérik a pénzt és vesznek egy másik játékot.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Scorn Face: Azért vannak még itt nehezen érthető dolgok:
[LINK]
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@csuz-li: Azért ez nehezen hihetö...
Hogy a csúszást nem tudták előre a játékon dolgozók.
Na mindegy, fenti állításomat fenntartom.
0
0
0
0
Apor avatar
@Scorn Face: Nem volt kristálygömbjük. Nem tudhatták előre.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Apor: Azért illett volna a konnektorba csatlakoztatni a jövendő mondó gömböcske kábelét.
0
0
0
0
susguy avatar
@Apor:
- Főnök úr, nem lesz kész időre a feladat.
- Hát akkor később lesz kész.
- MIVAN?!??
Spoiler!
Persze csak vicc, 1000 +- akárhány főnél nyilván nem fog mindenki mindent tudni. Szerencsétlen twitteres PR-juk is kevesebb mint egy nappal azelőtt erősítette meg, hogy igen, biztos a novemberi megjelenés.
0
0
0
0
Apor avatar
@susguy: Igen láttam. Egy szerencsétlen megkérdezte, aztán a halasztás előtt 24 órával megerősítették a novemberi megjelenést.

Ez van.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Scorn Face: Nem tudom, merre dolgozol, de nálunk sem tud mindent mindenki. A vezetői döntés, az vezetői döntés. Gondolom még a csoportvezetők mindegyike sem tudta. Az, aki az adott témáért felelt, jelezte felfelé, hogy gond lesz, mire a főnök így döntött, majd közölték ezt a többiekkel is. Ez akár egy órán belül is megtörténhet, nem kell ezen heteket rágódni, ha ki van osztva a kompetencia.
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: És a döntés után kb 1 óra alatt lehet volna tájékoztatni az összes érintetett (emailt már feltalálták, 15 perc megfogalmazni...nem nagy scifi)...de nem, egyszerűbb kussba maradni és nézni hogy a többiek (az érintett munkavállalók, nem a játékosok) padlóra kerülnek a "vezető" döntése hatására amiről a médiából értesülnek... na ja lehet valamelyik vezető erre **** , de annyira kicsinyes ez a titkolózás meg hogy ha indoklást kér valaki aki alatta van, akkor elüti azzal hogy "vezetői döntés". Amit senki sem tud hogy mire alapozott.

Nem tudom máshol hogy megy ez, de ez tiszta keleti blokk mentalitás, mint amit láttunk a Csernobil sorozatban is. Csak az elvben 1986-ban játszódik, ma meg 2020 van és ezen a téren semmi fejlődés nem volt errefelé.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@csuz-li: Olyan területen dolgozom ahol a határidő kővé vésett fogalom. Csak akkor van halasztás ha szükséges, de akkor a vezetőség az adott projekten dolgozó összes részlegnek emailt küld hogy mi a csúsztatás oka.
Ezek az emailek nem a leadás elött pár nappal, héttel jönnek hanem hónapokkal hamarabb. Mert minden meg van szervezve.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Scorn Face: Jó nektek...
0
0
0
0
Apor avatar
@Scorn Face: +1
Egyetértek.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@csuz-li: Hír: Aranylemezen a Cyberpunk
lö aranylemez:
https://i.pinimg.com/originals/81/ee/21/81ee2120c63ab891843457cf944a1edc.jpg
0
0
0
0
csuz-li avatar
@SuperPuma: Az meg van, hogy ma már semmit nem jelent az "aranylemez" kifejezés? Jó pár éve már, hogy szimpla marketing szöveg csupán.
0
0
0
0
wolf0914 avatar
ezek után, tökéletesnek kell lennie minimum 😃
0
0
0
0
💬 1
Mesterlovesz avatar
@wolf0914: Legalább minimum. De inkább cyberpunkosnak.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Jelenlegi konzolgenerációval minek szenvedni... Tök mindegy hogy 22, vagy 27 fps-re fog bezuhanni. Tudom, pénz, de tökömet már. Ugyanúgy nem fog rajta rendesen működni, mint az RDR2. Pedig Rockstarék azért a GTAIV kivételével tudnak optimalizálni.
0
0
0
0
💬 3
santakigyo avatar
@kolbaszkarika: Pedig a RDR2 a pro-n jól fut.
Lényegtelen mert 2 külön játék, külön motorral.
De ennek kamu szaga van akkor is.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@santakigyo: Én nem bírtam élvezni.
0
0
0
0
no avatar
@kolbaszkarika: Én ha jól beállítottam a grafikát PC - n 60 fps alá nem ment, ez a 2070 super esetében medium-high keveréket jelentett, textúra meg ultra, 2xMSAA. Minden ultra nem adott túl sokat hozzá, max. kifektette a gépet😆
0
0
0
0
santakigyo avatar
Kettő csúszással ezelőtt is erre hivatkoztak.Uncsi.....
A durva az egészben, hogy kaptak halálos fenyegetéseket is.Kicsit ijesztő, hogy valaki mennyire komolyan tudja venni a témát. Már-már beteges. 😕
0
0
0
0
BiGame avatar
Hát ez tök jó, akkor most utáljuk a konzolosokat😆, plusz kezdhetek félni, hogy akkor milyen lesz PS4-en. Igen ez a cikk lényege, hogy azért csúszik, hogy jó legyen, de akkor is aggaszt 😀
0
0
0
0
💬 2
Mesterlovesz avatar
@BiGame: Hát gondolom ugyanolyan, mint az összes többi PS4-es játék. Legalábbis grafikailag.
0
0
0
0
BiGame avatar
@Mesterlovesz: Attól függ, hogy mennyire jól optimalizálják rá. Igen nagy esélyt látok rá, hogy ***a lesz, mert ebben a generációban a ps4-re elég könnyű volt a fejlesztés. A Last of Us 2, meg szerintem bebizonyitotta, hogy még next gen szintű élményt is képesek hozni, jelen generációs konzolra. De mivel itt 9 platformról van szó, nem 1-ről vannak kételyeim, ennyi 😀
0
0
0
0
Rocky12 avatar
Gondolom hatalmas szívfájdalmat okozna ha a konzolosok 3 héttel később kapnák meg.. PC-sekkel nem lehetne egyszer kivételezni? Úgy mint a GTA 5 esetében, ott a konzolosok kapták meg hamarabb.
0
0
0
0
💬 18
xHortY avatar
@Rocky12: Pont most akartam megfogalmazni épp ezt a gondolatot én is ,hogy bezzeg konzolokra megjelenhetnek hamarabb játékok vagy hónapokig vagy évekig exkluzívba is maradhatnka és utána jönnek PC-re stb ,de bezzeg PCseknek nem lehet kivételt tenni soha. Érdekes dolog ez... :""D
0
0
0
0
no avatar
@xHortY: Nekem is van PS4 - em, és azt az ember pont azért veszi meg, mert kijönnek rá exclusive címek, különben minek venne az ember konzolt a PC mellé? Az már más kérdés, hogy egy nem exclusive cím esetében miért kell ragaszkodni ahhoz, hogy elsőként konzolra jöjjön ki. Ez a része már értelmetlen. Azt hiszem az új Crash Bandicoot - ot is konzolra kell megvennem, mert a PC - s kiadás még sehol, pedig e hónap elsejére volt beígérve, és hír sincs a pontos megjelenésről.
0
0
0
0
Ayistion avatar
@xHortY: Mert minden játékot konzolra fejlesztenek, abból kapsz pc portot, de javítsatok ki ha nem így van.
0
0
0
0
vyne avatar
@Ayistion: Be is b*szna...
0
0
0
0
Ayistion avatar
@vyne: Akkor fakenews, elb.tam.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Ayistion: Valóban nem így van.
0
0
0
0
xHortY avatar
@Ayistion: Nem így van téves és ezt fb-n is írtam már egy cikk alatt ,de a kedves "Boomer" ember nem értette meg a reális érvet mellette ,hogy miért nincs igaza. 😃
0
0
0
0
Ayistion avatar
@xHortY: Facebook, avagy a definíció a platformhoz: elkorcsosult nyuggerek, és 14 évük be nem töltött emberek oldala, kik olyan szinten válnak toxikussá értelmetlen dolgokon, hogy popkornal a kézben érdemes olvasni a kommenteket... kedvencem mikor az új iphoneről veszekednek, és az aki soha nem is vett és nem is fog almát venni, mondja hogy ez egy sz.r, meg hogy hol van az xbox, csak a ps4 exklúzívok...😆
0
0
0
0
xHortY avatar
@Ayistion: Igen ahogy mondod és az egyik legjobb téma pont az Iphone. :""D És az a baj nem lehet elmagyarázni kicsit se ,hogy mit s hogyan van mert egyszerűen mindenki informatikai hardver zseni egyből mikor oda kerül a sor ,hogy iphone vs android. :"D Nem értik az idősebbek pl munkahelyemen se hiába papóltam mert a válasz az ,hogy "minek az a szar almás telefon drága" stb duma. :"D De én általába elengedem ezeket müsz infot végeztem nem fogok magyarázkodni se példát mondani se érvet egy olyan szintű embernek akinek az agyi szintje megáll annyinál ,hogy "az androdokba sok 3x annyi ram van meg 1000megapixeles kamera duma".... Na ,de lényegtelen értjük egymást az a lényeg. 😃
0
0
0
0
Ayistion avatar
@xHortY: Ajánlom figyelmedbe a Twitter nevű platformot. Amióta twitterezek fb helyett, sokkal nyugodtabb az életem, valahogy elkerülöm a balfékeket. 😆
0
0
0
0
xHortY avatar
@Ayistion: Tudom ,hogy van ,de valahogy csak rá nézek ,de nem vesz rá a lélek ,hogy regizzek amúgy meg igazából nem szoktam fb-n se nagyon írni csak néző vagyok aki "elő veszi a popcornt és jót nevet". 😃 😂
0
0
0
0
szhusi avatar
@Rocky12: valamikor nagyba hangoztatták, hogy mindhárom platformra egyszerre jelenik meg a játék, be kell tartani a szavukat.
0
0
0
0
no avatar
@szhusi: Kivéve a megjelenés dátumát😆
0
0
0
0
xHortY avatar
@Petpong: Ott a pont ! :"D Az lényegtelen! 😃 😆
0
0
0
0
deadly_cross avatar
@Rocky12: konzolon nagyobb a piac sokkal szoval gondolom ezert fontos 😀
PC-n meg ugye van boven kalozkodo szoval uzlet szempontjabol abszolute jogos,hogy a konzol a prioritas .
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
@deadly_cross: pont a cdpr nem tart annyira a kalózkodástól szerintem a witcher sikeréből kiindulva
0
0
0
0
susguy avatar
@deadly_cross: Az egész bizniszük egyik fő alapja DRM mentesség. Őket érdekli a legkevésbé a warez, lásd Witcher, ahogy H-ECTOR elvtárs is említette.
0
0
0
0
Apor avatar
Akkor minden rendben megnyugodtam, elhittem.
0
0
0
0
Twist avatar
Kifutnak a jelenlegi generációs konzolok, mire ez kijön 😃
0
0
0
0
💬 2
Rocky12 avatar
@Twist: Szó szerint 😆
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@Twist: Steam piacon a "történelmi" kategóriában kell majd keresni mire végre tényleg medjelenik.
0
0
0
0
RaggaBone avatar
hahahahahahahahahahahaha.....bocs kikívánkozott
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció