A játékosok közel 50%-át teszik ki a PC-sek

Szerző: xoki | 2020. August 24. | hír | 34 hozzászólás

A DFC Intelligence nemrég egy érdekes tanulmányt tett közzé, amelynek köszönhetően kiderült, hogy a világ játékosainak közel fele PC-n játszik.

A kutatást most augusztusban publikálták, ellenben kizárólag egy jelentős összeg kifizetése után lehet hozzáférni. Szerencsére az IGN közzétette az oldalon található információk részletes elemzését, és most már mindenki közelebbi képet kaphat az eredményről.

Úgy tűnik, a világon körülbelül 3,1 milliárd játékos van, vagyis körülbelül a Föld népességének 40%-a. Ebből nagyjából 1,5 milliárd (48%) PC-n játszik, és mindössze 8%-nak konzol az elsődleges platformja, akik egyébként a legtöbbet költöttek a hobbijukra. Fontos megjegyezni, hogy a 48%-ba azok is beletartoznak, akik PC mellett konzolon és mobil eszközökön is játszanak.

A DFC kitért arra is, hogy mely régiókban élnek ezek a játékosok. Ázsia vezet 1,42 milliárd fogyasztóval, a második Európa (668 millió), a harmadik Latin-Amerika (383 millió), a negyedik pedig Észak-Amerika (261 millió). Ezekből pedig az alábbi grafikon mutatja meg a mobil eszközök felhasználóinak arányát:

Hozzászólások: 31
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
thug85 avatar
Nálunk munkahelyen van 3 pc. Mindhárom gépen játszunk azzal és úgy amit és ahogy elbír, de játszunk rajta. Amúgy ezek melós gépek, erre a célra is fejlesztve. Három kollégám jatszik otthon, mindhárom konzolon, egyik boxon és ps-en is. Én pc-zek egyedül, nem kis pénzt belefektetve az évek alatt. Nos ki is adjuk a statisztikát, mivel adott 4 konzol és 4 pc. De ha már anyagi részről közelítjük meg ahogy már itt megtettétek, akkor már mások az arányok. A 8 eszköz közül egyedül én költök arra, hogy pc-n játszak, amit tehetek megveszek legálisan, de ritkán nálam is becsuszik néha a torrent. A többi gép melós, és régi vagy tört játékkal játszunk rajtuk. A konzolra viszont költenek a kollégák, mindent legálisan vesznek.
Pc sokkal több háztartásban van mint konzol, és mivel opcionális néha játszanak is rajta valamilyen módon. Aki konzolt vesz az konkrétan játszani akar, ők biztosan költenek a játékra. Szerintem az aki elsődlegesen játékra rak össze gépet, eltörpül a konzolos számokhoz képest. Én sokkal több pénzt látok a konzolos játékok mögött, de ez az én meglátásom.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
A PC mindig is kapós lesz, ezt mindenki tudja.
A használóik számát, meg talán a hardverek ára illetve a játékkínálat foglya meghatározni (gamer szemszögből nézve).
Ázsia nem véletlenül van a topon ebben a kimutatásban.
Az egy teljesen más világ, saját játékokkal, és saját koppintott vagy fejlesztett hardverekkel amit a saját piacukon terítenek.
0
0
0
0
susguy avatar
Hmm, érdekes tanulmány, lehet érdemes beleolvasni... Oh, hogy majdnem egy millába kerül a dokumentum?
0
0
0
0
Neo1989 avatar
@LordSzalko: Nálam az alaplapon kívül semmiben nincs RGB de az meg ki van kapcsolva. https://www.kepfeltoltes.eu/images/2020/08/24/816RGB.jpg
Direkt RGB mentes cuccokat válogattam be a gépbe.

A teljesítmény része meg eddig 560 ezerbe "fájt" kicsit jobb ez mint a diszkósítás.
0
0
0
0
no avatar
@Neo1989: Ahogy érzed te setup-od. Enyém sem "diszkózik" szimplán világít kulturáltan, a rainbow effekt sosem jött be.

Nekem a gép megjelenése legalább annyira fontos mint a teljesítménye, nem vagyunk egyformák.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@LordSzalko: A húgom gépében RGB-s ventilátorok vannak. Imádom, mikor a kezembe kerül a távirányítója, akkor úgy érzem magam, mint Picard kapitány az Enterpriseon, mikor szembe kerül 3 klingon harci madár
https://media2.giphy.com/media/Jpp7TR2Rv4vTizHj5g/source.gif
0
0
0
0
kaland21 avatar
@LordSzalko: Én is adom amit mondasz nekem is lehetne rgb-s a gépem de csak pirosan világít nekem ez tetszik ami világítós nálam az csak pirosan világít!!!
0
0
0
0
xoki avatar
@Neo1989: Spoiler!
kaphatok egy forrást ahhoz a háttérképhez? 😀
0
0
0
0
susguy avatar
@xoki: [LINK]
Spoiler!
Google képkereséssel talán lehet találni jobbat is, én inkább hagytam mert csak kínai (nem a japánnal keverem) és hentai oldalakat dobott be D:
0
0
0
0
Twist avatar
@xoki: Milton képe alapján emberibb méretben:
[LINK]
0
0
0
0
Neo1989 avatar
@xoki: Ha már tölem kérted.
https://www.kepfeltoltes.eu/images/2020/08/25/40476081770_p0.jpg

Am az eredeti helye.
https://www.pixiv.net/en/artworks/76081770
0
0
0
0
xoki avatar
@Neo1989: Köszi! (többieknek is)
Egyébként az animere gondoltam, mert olyan ismerős volt, de pixiven látom, hogy original art, szóval mindegy. Ettől függetlenül megy a wallpaper kollekcióba 😃
0
0
0
0
Twist avatar
Viszont az Ázsiai mobilhasználat megmagyarázza a Diablot mobilra.
0
0
0
0
💬 7
no avatar
@Twist: Csak egy csöppet, nem tudom miről beszélsz 😆
0
0
0
0
Twist avatar
@19ati93: Az a blizzcon garantáltan mindenki számára emlékezetes maradt 😆
0
0
0
0
Twist avatar
@Palanova: Igen, ez volt az 😀 Az első nyíltan vállalt lépése a blizzardnak a kína alá nyalós hadjáratában amibe pár éve kezdtek.
0
0
0
0
no avatar
@Twist: És kb mentek is a levesbe ezzel az előadással.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@Twist: Sztem az már eleget mondh a Blizzard az Activision tulajdona, amiből van részesedés a Tencent nek is 😆
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Nem véletlenül master race 😆
0
0
0
0
MaximumGame avatar
nah most lehet mondani, hogy a Konzol mekkora bevétel.. és hogy alíg játszanak már PC-n 😀 éppen hogy azért éri meg nekik a PC-mert rengeteg ember szeret egyedi gépeket építeni... Ahelyett hogy tömeg konzolon játszon. 😊 Még ha 48% nak 20% lekalozkodja 😃 még akkor is marad 28% aki megveszi... és az brutális mennyiségű pénz... a Konzol 8% hoz képest is ... De még ha 30% is tölti le kalózba 😃 akkor is Duplája a konzolnak a bevétel !
0
0
0
0
💬 6
no avatar
@MaximumGame: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Rocky12 avatar
Ha a legtöbb kiadó és fejlesztőcsapat odatenné magát és valami olyat csinálnának mint pl. Cyberpunk 2077, Witcher 3, stb. valamint nem félkészen adnák ki és a DLC-kért meg ilyen-olyan dolgokért elkérnének még legalább fele annyit, akkor nagyon sokan megvennék a játékokat 😀 Szóval értelek és szerintem ez is kellenne ahhoz hogy valóban megvegyék a játékokat mert engem ezzel már megnyert pl a CDPR.

Továbbá számomra öröm volt látni az utóbbi években hogy a Microsoft összes játéka PC-re is megjelenik (azt most hagyjuk hogy Microsoft Store/Steam/Epic Games), és azt hogy sok régebbi/újabb Playstation címet is átportolnak PC-re.
0
0
0
0
gigazte avatar
Pontosan ebben a generációban esett vissza a konzolos kalózkodás.
0
0
0
0
no avatar
@gigazte: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
gigazte avatar
Ps4-re talán 2 éve ha van ez a mókolás, xboxra nem tudom, mondjuk ott nem is igazán számít, mert már nincsen igazán exkluzív címük, ami van az is jön pc-re! Persze megértem, hogy régen rákényszerültél, én is így voltam akkoriban, hogy a legtöbb játékot letöltöttem, különösebb gond nincs is vele!
0
0
0
0
susguy avatar
@MaximumGame: [list]Attól még hogy kevesebb a bevétel, attól még bevétel
A 8% az akinek a konzol az elsődleges, nem mindenki akinek van konzolja
"a 48%-ba azok is beletartoznak, akik PC mellett konzolon és mobil eszközökön is játszanak." - Magyarra fordítva: ebbe azok is beletartoznak akik konzolra is költenek
"akik [konzolosok] egyébként a legtöbbet költöttek a hobbijukra" - Még mindig nem jó bevétel?[/list]

Egyébként erősen PC párti vagyok, de illik elolvasni a cikket mielőtt ész nélkül szidjuk a "vetélytársakat".
0
0
0
0
gigazte avatar
@susguy: Ennél jobban ki se lehetett volna emelni a lényeget! Nyilván egyszerűbb saját felfogásban elkönyvelni egy cikk mondandóját, mint hogy olvasna az ember a sorok között... Az meg a másik dolog, hogy ezt a statisztikát sokkal mélyebben is le lehetne vezetni, szóval csak a felszínt kapargatja ez a cikk!
0
0
0
0
botmunpls avatar
@MaximumGame: Azért a gamingbe az is beleszámít, ha valaki a munkalaptopján lenyom 1-1 fortniteot vagy pubg-t 2 megbeszélés között.
Viszont tény, hogy az emberek nagyrészének szüksége van pc-re, és ha egy 40-50 ezerrel többet rászán mint egy mezei office pc, akkor már van egy játékra is alkalmas gépe, míg a konzolok ettől jóval többe kerülnek.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció