A HTC bejelentette a VIVE Pro 2-t

Szerző: xoki | 2021. May 14. | hír | 5 hozzászólás

A HTC megtartotta a ViveCon 2021 eseményét, ahol két új VR headsetet is lelepleztek. A VIVE Pro 2 a fogyasztói PC-ket célozza meg, míg az AiO dizájnnal készült Vive Focus 3 a vállalkozásokat.

Mindkét headsetnél a 120° FOV lesz a standard, és 5K felbontással érkeznek, azaz 2,5K pixel szemenként. A PC gamingre fókuszáló VIVE Pro 2-t gyorsabb frissítési ráta jellemzi majd a Vive Focus 3-hoz képest (120 Hz vs 90 Hz). Most először kerül DSC egy VR headsetbe, ugyanis a VIVE Pro 2 támogatja a Display Stream Compressiont, amely biztosítja a lehető legjobb minőséget abban az esetben, ha az eszközt DisplayPorton keresztül csatlakoztatjátok az Nvidia vagy AMD kártyával felszerelt gépetekhez.

Amennyiben fejleszteni szeretnétek, az HTC jelenleg kedvezményt ad az előrendelőknek, és így a headset önmagában 739 euróért lehet a tiétek. A teljes VIVE Pro 2 csomagot - amelyhez hozzátartozik a Base Station 2.0 és a Vive kontrollerek - augusztustól lehet majd megvásárolni 1399 euróért. A vállalkozásoknak szánt Vive Focus 3-at június 24-étől, 1180 eurós ártól lehet majd megvásárolni.

Hozzászólások: 5
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Chei2006 avatar
Szerintetek lesz még valaha sikeres a VR videójátékok szempontjából?
0
0
0
0
TeMeRolEee avatar
Egy ideig kihúzom még az alap HTC Vive-val, majd használtan megveszem az HMD részét ennek fele áron 😃
0
0
0
0
bukta2 avatar
Bele néznék egy ilyenbe! Mert volt oculus quest 1-em, de nem voltam nagyon vele megelégedve... a cucc maga okos volt jól működött,látszott hogy foglalkoznak vele,azóta már abból is kint a 2 de a képi megjelenítéssel nem voltam megelégedve...itt ennél nem hiszem hogy ilyen kijelzők mellett gond lenne ezzel,viszont amíg ilyen tégla VR cuccok jönnek addig én hanyagolom ezt a VR dolgot...quest el is az volt a bajom hogy 10 perc után leszakadt a fejem... próbáltam mindent de segogy sem volt kényelmes...amíg ilyen bumfordi szar az összes addig nekem ez sajna kilőve! Pedig nagyon jó kis technológia! Érdekelne! A másik baj a VR nél az a komolyabb játékok hiánya... Alyx-az nagyon adta! Sok ilyen játék kellene még! Meg ez az árazás is kicsit túlzás pláne hogy egy ilyen mellé PC is kell ami meghajtsa...ezért olyan sikeres az ocu quest 2, mert az árához képest rohadt sok mindent tud. Kíváncsi leszek hogy mik lesznek egy 10 év múlva...remélem kitalálnak valamit és jóval kissebb cuccok lesznek ezek
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@bukta2: Index sem éppen pehelykönnyű, de megszokható igazából és a minősége kárpótol. A minőségi címek hiánya valóban nagy probléma, nagyjából azt a pár jól sikerült címet rotálja az ember újra és újra, a multi lövöldék egész jók ilyen szempontból. Mindenesetre én is remélem, hogy idővel képesek lesznek zsugorítani ezeket az eszközöket.
0
0
0
0
lopika avatar
Szegény vagyok, szegénynek születtem....
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció