A Half-Life: Alyx csak a kezdet, további játékok érkezhetnek

Szerző: xoki | 2019. November 24. | hír | 34 hozzászólás

Annak ellenére, hogy a Half-Life: Alyx VR-exkluzív lesz, a széria rajongóinak még így is felcsillant a szemük, hiszen ennyi idő után végre visszatért az egyik legismertebb klasszikus, a Half-Life. Ebből kiindulva pedig nincs kizárva, hogy újabb játékokat is kapunk, és sokak örömére ennek lehetőségét a Valve programozója és dizájnere, David Speyrer is megerősítette.

David Speyrer a The Verge-nek adott interjúja során mesélt egy kicsit arról, hogy a stúdió tagjai is vissza szerettek volna már térni a szériához. A Half-Life: Alyx fejlesztése során sok új dolgot kitapasztaltak, és felfedeztek olyan játékelemeket, amelyeket eddig képtelenek lettek volna megvalósítani. Először megvárják, milyen fogadtatást kap a Half-Life: Alyx, de mindenképpen folytatni akarják a szérián történő munkát.

Sajnos ez továbbra sem garancia a várva várt 3. rész elkészülésére, illetve ha tényleg nagy sikerre tesz szert az új rész, akkor annak lehetősége sincs kizárva, hogy egy újabb VR címet kapunk majd.

Half-Life: Alyx
Half-Life: Alyx
Half-Life: Alyx
Megjelenés: 2020. March 23. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, FPS
Fejlesztő: Valve
Hozzászólások: 34
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Tibor567 avatar
Vr ide vagy oda engem kilóra megvett. Szerintem ki fogják adni vr nélkül is, tudják ők is, hogy mekkora pénz lenne benne meg, hogy ezzel konkrétan le .... a Half Life rajongókat.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Tibor567: Valve biztos nem fogja kiadni hagyományos formában, maximum egy kisebb csapat megcsinálja majd Fan-Made formában.
0
0
0
0
favorit5503 avatar
Szerintem ez jó kezdet a VR nak de ha jön a folytatás akkor az tuti nem lessz VR. Ezt sajna kifogom hagyni 😃 mert 1 játék végett nem fogok VRt venni. Tök felesleges. És ez mindenkinél így van.

Ui: Remélem feltörik hogy menjen VR nélkül is 😃
0
0
0
0
💬 4
susguy avatar
@favorit5503: Nem a feltörésen fog múlni hogy működjön anélkül is.
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@favorit5503: Amúgy nekem is eszembe jutott, szerintem biztos csinálnak majd hozzá valamilyen modot amin keresztül vr nélkül is játszhatunk majd, billentyűzet+egérrel. Remélem így lesz!
0
0
0
0
no avatar
@Rocky12: Szerintem idővel biztosan meg fogják csinálni, maximum nem lesz majd elérhető Steam-en mint pl. a Black Mesa. Én ki fogom próbálni VR-al mindenképpen, de szívesen végig vinném majd egér+bill kombóval is, ha majd megcsinálják egyszer.
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@LordSzalko: Hátha, olyan jó lenne 😉
0
0
0
0
sean avatar
Nyugi, jön ez majd simán is ha megszűnik az újdonság ereje, elmúlik a hype hatása és már nem fogy annyira a VR. Akkor majd kiadják a sima verziót is, így még egyszer lehet pénzt kérni érte. Manapság minden erről szól, újra és újra pénzt csinálni a már meglévő játékokból.
0
0
0
0
💬 9
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@sean: Szinte fix, szerintem is
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@sean: Bár igaz lenne, remélem hogy így lesz.
0
0
0
0
sean avatar
@Rocky12: Ha a VR-ben kaszálnak vele akkor a sima PC-t sem fogják kihagyni.
0
0
0
0
susguy avatar
@sean: A játék pont azért VR exkluzív, hogy teljesen arra a technológiára és annak lehetőségeire épüljön, és ne kelljen azon függenie, hogy anélkül is "elfogadható" legyen.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@susguy: Mindenesetre valami álláspontot le kell majd kommunikálniuk a PC felhasználók felé a témában hamarosan. Önmagában ez az új tapasztalat gyűjtése, mint indok kevés. (Mondjuk azt sem lehet csak úgy lekommunikálni, hogy ne is reménykedjen senki. Az nem lenne jó semmiképp)
0
0
0
0
susguy avatar
@SuperPuma: A lekommunikálás már megtörtént. Márciusban jön a játék VR ekluzívként. A Valve egy cég és nem a barátnőd, nem tartoznak az ég világon semmivel csak mert valaki sértettnek érzi magát emiatt. Főleg úgy hogy az emberek többsége túlnyomó többsége nagyon is várja.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@susguy: Majd az eladásokból kiderül mennyi az a túlnyomó többség
0
0
0
0
susguy avatar
@SuperPuma: Vagy csak körbe nézel, a legtöbb helyen legalább 90%-ban csak pozitív visszajelzések érkeznek a játékra. Elég egyértelmű hogy bőven van érdeklődés, hát még ha tovább halad az ipar. Nyilván nem lesz annyi eladás mintha simán PC-re jelenne meg, de ezzel mindenki tisztában is van, és itt nem csak erről van szó.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@susguy: Nem is a minőséget kifogásolom, mert az biztos top lesz. Mondjuk én inkább úgy fogalmaznék, hogy az első benyomások pozitívak.
Mondjuk túl sokat sem kell bele látni. Simán kell húzócím a VR szettekhez.
0
0
0
0
jokko avatar
engem vr hidegen hagy teljesen
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
vyne avatar
Pedig az aztan vrban adna mint az allat... 😃
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Előbb vagy utóbb ki kell hogy adják a várva várt harmadik részt.
0
0
0
0
Apor avatar
Az Alyx sikere után elkészítik a Half-Life 3-at, a Portal 3-at is.

Spoiler!
VR-ra.
0
0
0
0
💬 12
no avatar
@Apor: Portal-nak jól állna.
0
0
0
0
Apor avatar
@LordSzalko: Behánynék a folyton változó perspektíváktól. 😃
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@Apor: 😢 ez itt a legrosszabb mondat: ,,egy újabb VR címet kapunk majd"
0
0
0
0
no avatar
@Rocky12: Pénztárcáddal tudsz szavazni hogy kell-e vr vagy sem.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Palanova: Az a gond, hogy a magyar piac meg nem mérvadó. Spoiler!
Mondjuk van a GameStar fórumokon is egy helyi nyomi, aki szerint akinek nincs VR szett, a egy csóró proli niemand és csak azért van a VR ellen, mert nincs neki és sosem próbálta.

Most a nagy és erős piacokon múlik. Bár szerintem attól függetlenül nem teheti meg egy fejlesztő sem, hogy az embereket rákényszerítsék hirtelen egy ekkora váltásra. Mindenesetre ezzel a VR résszel nem lenne semmi gond, ha nem szúrnának ki így azzal a (talán mondhatni) pár milliárd emberrel, akik 12 éve várják a befejezést Spoiler!
Lassan felcseperedik egy olyan korosztály is, akiknek gőzük sincs, hogy mi is ez a HL őrület.
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma: Persze nem mi fogjuk a piaci trendet diktálni, nem is ezt írtam.

egy fejlesztő sem, hogy az embereket rákényszerítsék hirtelen egy ekkora váltásra
- CD átállás? DVD átállás? 3DFx átállás? Mind mind technológia váltás volt és mindre lassan rá lett kényszerülve a felhasználó.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Palanova: Igen, lassan, de nem hirtelen. Mondjuk CD-DVD átállás nem volt olyan necces. Mire kimondottan szükségessé vált a DVD, olcsó volt az optikai meghajtó, illetve pont akkor volt a sulinetes akció is. 3DFX-re nem tudok mit írni, de eleve az a korszak elég necces volt ilyen téren. Mondjuk itt is az szívott, akinek nem volt pénze egyáltalán semmilyen grafikus gyorsításra alkalmas kártyára pénze. Talán 2000-ig volt Glide API a legtöbb játékban. Akkor meg már a piacon volt a TNT2 M64 és talán a Geforce 256 is.
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma: Definiáld a "hirtelen"-t.

CD - DVD átállást én sem éltem meg katasztrofálisan, mert bár az elején pár játékról le kellett mondnom mert akkor nem volt még DVD olvasóm, addig is tudtam a többi CD-ssel játszani és később bepótolni a kimaradtakat. Véleményem szerint ez lesz a VR esetében is.

3DFx már érdekesebb volt. Persze ott volt a szoftveres megoldás, de ég és föld volt a kettő. De annyi igaz, hogy az adott 3D címmel akkor is tudtál játszani amikor nem volt megfelelő kártyád hozzá.

Ha elkezdik a következő nagyobb címeket csak VR-re kiadni akkor és ezt tartják, akkor 3-5 év alatt át lehet állni, ahogy eddig is lezajlottak az ilyen átállások ennyi idő alatt kb.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Palanova: Ezt úgy értem, hogy egyik pillanatról a másikra követelmény legyen pl a headset megléte. Nem egy olcsó dolog Spoiler!
Bár belegondolva, hogy amúgy az emberek másfél évente nyugodt szívvel cserélgetik a drága videokártyákat...


A DVD-re állás mondjuk szükséges is volt, elvégre (mint laikusként a videojátékoknál maradva) egyre nagyobb játékok voltak, sőt a 90es évek közepén is volt pár játék, ami 6CD-s volt.

3DFx-nek gondolom oka volt, hogy inkább a D3D-t részesítették előnyben a fejlesztők. Persze, sokáig volt szoftveres gyorsítás is, de egy 166Mhz-s Pentium procival azért elég nyögvenyelős volt a az évezred legvégén. (A 333Mhz-s Celeronnal már lehetett érdemben játszani DirectDraw-al is.)

Igazából ezért is írtam, hogy a nagyobb piacoktól függ a VR jövője. Lehet tényleg ez lesz az új sláger, vagy akár mondhatni standart. Viszont azt kimerem jelenteni most is, hogy nem szükséges váltás lenne.
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma:
Bár belegondolva, hogy amúgy az emberek másfél évente nyugodt szívvel cserélgetik a drága videokártyákat...
és a mobilokat?

Ok 4-5 CD-s játékok megvannak (Baldurs Gate 1, Final Fantasy 8, Blade Runner), és persze érthető volt hogy könnyebb, kényelmesebb egy korongról telepíteni, mint 4-5-ről, ez tiszta sor.

1996-ban volt PI 75MHz-s gépem, két évvel később lett talán 200MHz-ra upgradelve és 3DFx kártyával a 200-as masina vígan vitte a Battlezone-t, Revoltot, Half-Life-ot, Unreal Tournamentet, Quake 2-t, Rogue Sqadron-t, Final Fantasy 8-at.

És ebben egyetértünk, egyelőre én sem látom akkora tech fejlődésnek a jelenlegi VR-t, mint a fentebb említett technológiákat, hogy rövidesen át kellene állnom rá.
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@Palanova: Azzal várniuk kell akkor egy kicsit
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció