A Half-Life: Alyx bejelentése után néhány régióban elfogyott a Valve Index

Szerző: xoki | 2019. November 28. | hír | 31 hozzászólás

Körülbelül egy hete a Valve hivatalosan is leleplezte a következő Half-Life játékot. A Half-Life: Alyx egy VR-exkluzív cím lesz, és ahogy az az első trailerből is látszik, elég kevés az esély arra, hogy ez a későbbiekben megváltozik.

Sajnos a VR még mindig kiforratlan, hiszen az átlag játékosoknak túl drága mulatság, illetve, ha figyelembe vesszük azokat a játékokat, amelyek támogatják, szintén nem sok értelme van hosszútávon beruházni rá. Az idő múlásával ez biztosan megváltozik az újabb, jobbnál jobb játékok megjelenésével, és ezt a Half-Life: Alyx bejelentése is bizonyítja.

A Valve új játékának leleplezése után, alig egy hét leforgása alatt néhány régióban teljesen elkapkodták a Valve Indexet, és sok helyen akár december 25-éig is várniuk kell a játékosoknak, ha vásárolni szeretnének egyet. A Valve Index birtokában mindenki teljesen ingyen megkapja majd a játékot, valószínűleg ezért vált ilyen népszerűvé. A többi VR headset egyelőre változatlan népszerűségnek örvend, de nincs kizárva, hogy hamarosan ez is megváltozik.

A Valve Index jelenleg Amerikában fogyott el, de Kanadában is szűkösek a készletek. Az eszköz 31 országban érhető el, szóval annak elérhetősége változó lehet. Japánban például a kontrollereket már elkapkodták, de a VR kit és a headset megvásárolható. Az Egyesült Királyságban pedig egyelőre 4-8 napos várakozással juthatnak hozzá a vásárlók.

Half-Life: Alyx
Half-Life: Alyx
Half-Life: Alyx
Megjelenés: 2020. March 23. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, FPS
Fejlesztő: Valve
Hozzászólások: 31
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Ez a HL VR téma eskü szórakoztatóbb már mint ami egy AMD/Intel hír alatt szokott kezdődni különféle fórumokon 😂
0
0
0
0
💬 3
SuperPuma avatar
@LordSzalko: Nana! ott volt már, hogy törölni kellett másfél oldalnyi kommentet 😊
0
0
0
0
no avatar
@SuperPuma: Ja tudom, mikor másnap vissza néztem volt jó pár. Mikor ezt a hsz.-t írtam kivételesen Guru3D és AnandTech jutott eszembe 😊
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@LordSzalko: Gamestaron is állandóan a flamewar megy. Pont erről a témáról is pl.
Igaz, ha a Valve nem elégít ki minden igényt, majd megteszi más.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Erről az ugrik be amikor pár éve itthon elterjesztették azt, hogy akinek lejárt az elsősegély csomagja azt büntetik. Mindenki rohant venni nehogy büntetést kapjon, persze a végén kiderült kamu az egész csak a beragadt készleteket akarták eladni.
Itt is hasonló a helyzet. A beragadt készleteket el kell adni valahogy. És mi a legjobb megoldás? Na persze, hogy az a játék ami a játéktörténelem meghatározó játéka,tökéletes erre a célra.
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Én meg azt hittem hogy 1 játékért PS4 et venni pénz kidobás 😂
0
0
0
0
💬 6
gigazte avatar
@YoRHa 2B: Azért nem csak egy húzócím van ps4-en, de igen az is bolond, aki egy játék miatt konzolt vesz! Aztán az esetek nagy részében porosodik a szekrény mélyén! Arra lesz jó ez a Half-Life, hogy csordultig lesz a piac használt vr szemüveggel... 😜 4-5 óránál nem hiszem, hogy tovább tartana ez a játék!
0
0
0
0
susguy avatar
@gigazte: Mert ugye csak egy játékra lehet használni a VR-t. Ja nem.

Egyébként meg:
"So we're looking at least 20 hours of play here, which is a significant chunk of time—especially for a VR game."
[LINK]

De ha van forrásod a 4-5 órára a kisujjadon kívül, ne habozd megosztani.
0
0
0
0
gigazte avatar
@susguy: Nincs forrásom saját vélemény volt. Elhiheted hogy annyira nem érdekel ez a játék, hogy ilyen cikkeket olvassak róla! Az a 20 óra játékmenet különben a másik véglet, az már egy ilyen játéknál lehetséges, hogy túl hosszú, és vontatott lesz...

Mert ugye csak egy játékra lehet használni a VR-t. Ja nem.

Most komolyan ugyanazokat a köröket akarod futni, mint múltkor? 😆 Játsszon csak vr-al az, akit ennyire érdekel... Múltkor is mondtam, és továbbra is tartom magam, hogy nincs egy olyan játék sem, ami miatt érdemes lenne főleg több százezres összeget költeni, valószínűleg ez a játék is olyan lesz! A Fanboyokat meg úgy se fogja érdekelni más játék!
0
0
0
0
susguy avatar
@gigazte:
Elhiheted hogy annyira nem érdekel ez a játék, hogy ilyen cikkeket olvassak róla!
Azért reagálsz minden róla megjelent cikknél.
Az a 20 óra játékmenet különben a másik véglet, az már egy ilyen játéknál lehetséges, hogy túl hosszú, és vontatott lesz...
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@susguy: Bőven van olyan aki csak az Alyx miatt vett VR-t abban biztos lehetsz.
Ismerek oylat is aki anno GTA V miatt vett PS4 et kitolta eladta majd ugyanez RDR2 vel 😂
Van több cím is PS4 re nyilván, de engem onnan csak a Horizon Zero Dawn érdekelne de azért nem fogok PS4 et venni 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@YoRHa 2B: Pedig a God of War nagyon atom lett. Viszont nyugi van, majd kapunk kárpótlást a Valve-től Spoiler!
Half-Life témás kártyajáték formájában 😊

Legalább nem EPIC exklúzív a cím...
0
0
0
0
no avatar
Nekem egy Oculus Rift S van. Remelem azon jol fog menni a jatek.
0
0
0
0
thug85 avatar
Hát nem tudom.
Nekem azonnal az jutott eszembe mikor ezt a játékot bejelentették, hogy egy húzós névvel fel akarják turbózni a VR headsetek eladását. Egyelőre úgy néz ki ez sikerül is.
Csak kicsit szemét dolognak tartom. Mert tudják, hogy bárki odaadná a fél veséjét egy újabb Half Life játékért, erre kiadják hosszú évek után ezt. Nesze paraszt Half Life. Csak vedd meg a cuccunkat is mellé.
0
0
0
0
💬 13
Apor avatar
@thug85: +1 Egyetértek!
0
0
0
0
no avatar
@thug85: Továbbra sem kötelező az Index-et megvenni hozzá, más headset is kapott támogatást.
0
0
0
0
thug85 avatar
@LordSzalko: Ezzel tisztában vagyok. De részükről nem azon van a hangsúly, hogy Te a már meglévő VR cuccoddal játssz hanem, hogy vedd meg az övéket. Ezért is kapod meg mellé ingyen a játékot.
0
0
0
0
no avatar
@thug85: Szerintem semmi probléma nincs azzal, hogy a saját termékük mellé (legjobb a piacon) adják hozzá most ajándékba saját hamarosan megjelenő játékukat. Aki már rendelkezik egy normálisabb headset-el az csak ez miatt nem fog váltani, csak szimplán megveszi a játékot. Akinek pedig nincs és komolyabb headset-ben gondolkodik annak éppen kapóra jön.

Amúgy is miért promózná másnak a termékét, csak hátrányuk származna belőle. Növelni akarják a piaci részesedésüket VR fronton.
0
0
0
0
susguy avatar
@thug85: Tényleg ennyire váratlan fordulat az, hogy játékot készítenek arra a platformra amibe rengeteg pénzt öltek?
0
0
0
0
thug85 avatar
@susguy: Nekem ezzel semmi bajom.
Nekem azzal van bajom, hogy évekig hallgatják az emberek siránkozását, nem hajlandóak vele foglalkozni.
De azért, hogy eladjanak egy saját terméket képesek élővenni a fiók mélyéről a nagyágyút.
Nem tudom nektek jobban átadni amit gondolok de így teljesen olyan érzésem van, hogy szarnak a fejünkre.
Nem hiszem el, hogy egy sima HL játékban nem lenne nekik komoly pénz. Mert lenne.
Mindegy, nem vitatkozni akarok veletek, csak részemről ezt egy szemét húzásnak érzem.
0
0
0
0
gigazte avatar
@thug85: Teljesen igazad van! A Valve már évek óta ilyen! Mindenből csak a pénzt akarja kiszedni, az meg egyáltalán nem érdekli őket, hogy ki milyen játékokat szeretne! Abszolút beetetés ez az egész projekt! 😂 Aki meg bekajálja az vegye is ezeket a vr eszközöket, mi meg együtt röhögünk rajtuk! Azzal van egyébként a legnagyobb gond, hogy ezután ezt a vr-t is úgy felkapják majd, mint a telefonos játékokat... 😂 Mindenki akar majd egy szeletet a tortából a siker láttán...
0
0
0
0
susguy avatar
@gigazte:
egyáltalán nem érdekli őket, hogy ki milyen játékokat szeretne

Miért is kéne?
0
0
0
0
gigazte avatar
@susguy: Igaz, mert a fanboyok úgy is isszák a szavukat, meg veszik az összes szarjukat... 😆 Mondom ez tök olyan, mint ami Kojimánál van! Nagyjából a "semmire" magasztalnak égbe egy embert/fejlesztőcsapatot! Igazán büszkék is lehetnek az évek során felhalmozott csgo készletre! 😜
0
0
0
0
susguy avatar
@gigazte: Ha a fanboyozáson kívül nem tudsz mást felhozni, akkor csak te leszel a hatergirl.
0
0
0
0
Unstoppable avatar
@thug85: Nem a pénzen múlik, Gabe Newell több interjúban is elmondta hogy rühelli a half-life sorozatot a második rész körüli balhé és a rengeteg befejezetlen kikacsingatás miatt(azért azt be kell látni hogy a half-life egy igencsak plothole-okkal teli játék) és hogy fejlesztői élete egyik legrosszabb időszaka volt, és nagyon szar élmények fűződnek neki hozzá függetlenül attól hogy mennyire kultikus lett végül. Ha belegondolsz multimilliomos játékiparosként miért foglalkoznál egy olyan franchise-al ami rossz szájízt hagyott benned? 😂 Az is csoda hogy a két episode elkészült. Itt inkább arról van szó, hogy pénzért nem csinálnak új half-life-ot mert minek? Ha pénz kell nekik kiadnak 1 új ládát CS-ben, vagy indítanak +1 dota tournamentet...A Half-Life 2 jelenlegi státusza egy baromi jó referencia a Valve-nak a mai napig, ezt sem akarják megkockáztatni azzal hogy kiadnak egy harmadik részt ami lehet hogy szar lesz. De nem is szorulnak rá. Ahogy milton írta, a VR cuccukba rohadt sok pénzt raktak(mint minden VR gyártó?) és elmaradtak a bevételek a várttól ezért most megmozgatnak mindent hogy ne legyen veszteséges a platform...ez simán egy üzleti lépés, itt a fan service csak egy álca 😊 Ettől még maga a játék lehet hogy jó lesz, vagy akár hoz valami forradalmit magával 😃
0
0
0
0
susguy avatar
@thug85: Semmi sem kötelezte őket arra, hogy csak a siránkozás miatt csináljanak egy újat. Értem mit mondasz, csak nem értek egyet. A Valve nem egy barátnő, persze hogy szarnak arra, hogy Jóska szerint kéne mán egy új rész.

Tudták hogy mit akarnának egy új résztől, mint ahogy az első két résznél is: forradalmi újítást. Most jött el az amivel úgy gondolják hogy meg tudják alkotni ezt.

Nem hiszem el, hogy egy sima HL játékban nem lenne nekik komoly pénz. Mert lenne.

Ha csak ezért csinálnának egy új részt, nem pont azért tennék mert tudják milyen könnyű bevétel lenne? Ez nem pont az ellen érvel, hogy csak a pénz miatt csinálják?
0
0
0
0
thug85 avatar
@susguy: Nem is várom el, hogy bárki egyet értsen velem. Már ha megértik amit ezzel közölni szeretnék és a helyén tudják kezelni akkor én ennyivel is megelégszek. 😆
0
0
0
0
jokko avatar
Akkor se használnák vr-t ha minden egyes kijátszott játék után fizetnének 😃
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
SuperPuma avatar
Dehogy fog vér folyni. Maximum valakit Gabe bácsi kirúg, ha a projekt nem jön ki még így sem nullszaldóra.
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
Hehe : D Ez reméljük jó jel és veszik a lapot. Aztán lehet reménykedni egy teljes értékű folytatásban, amennyiben ez jól teljesít és jó kritikákat kap. ( Lehet én vagyok túl optimista, de szerintem azok után lenne rá esély. )
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció