A GTA 5 sztori DLC-jét és a Bully 2-t is elkaszálhatta a Rockstar

Szerző: xoki | 2023. November 24. | hír | 2 hozzászólás

A Grand Theft Auto 5 tizedik évfordulóját követően a Rockstar Games hivatalosan is megerősítette, hogy hosszú várakozás után december elején végre megvillantják majd a következő rész első előzetesét. Bár a GTA Online folyamatosan bővült az elmúlt évek során, az egyjátékos részt preferáló játékosok hoppon maradtak.

A legfrissebb szivárgásokból kiderült, hogy eredetileg a történet kibővítése is a fejlesztőcsapat tervei között szerepelt, viszont később a Bully 2-vel és más projektekkel egyetemben elkaszálták a DLC-t. A rajongók egy frissen felfedezett adatbázis fájlban bukkantak rá a Rockstar Games más projektjeire (Red Dead Redemption 2, GTA 4, Midnight Club Los Angeles, Bully 2) utaló jelekre, melyek között ott van a 2006-os Bully folytatása is. Emellett mint kiderült, a Trevorra és jetpackekre fókuszáló GTA 5 sztori DLC-ből végül a GTA Online Doomsday Heist küldetése lett.

A GTA Online óriási sikerét szem előtt tartva egyáltalán nem meglepő, de valamelyest mégis szomorú, hogy végül az egyjátékos tartalmak is a GTA Online-ban kötöttek ki. Valószínűleg a Bully 2 is emiatt lett félredobva, amelyen a Rockstar egykori társalapítója, Dan Houser és mások dolgoztak mindössze két évvel az első játék megjelenése után. A Rockstar több mint egy évet dolgozott a címen a 2010-es évek elején, mielőtt a jelek szerint végleg elkaszálták azt.

2019 elején, a Red Dead Redemption 2 megjelenése után újra a Bully 2-vel kapcsolatos hírek kezdtek el felbukkanni, de sajnos nem lett belőle semmi sem. Érdekes lesz majd látni, hogy a Grand Theft Auto 6 megjelenése után milyen projektekbe terveznek belevágni, hiszen könnyen előfordulhat, hogy újra elővesznek majd egy régebbit.

Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto V
Megjelenés: 2015. April 14. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Rockstar North
Hozzászólások: 2
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TeMeRolEee avatar
Kár a Bully 2-ért. Szívesen játszottam volna vele. Az első résznek nagyon jó hangulata volt, ha épp nem crashelt el 😅.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
Nem sok esélyt látok rá, hogy a R* bármit hajlandó lesz csinálni a jövőben, amit nem tud 10-15 évig fejni. Vagyis az olyan nem OW játékaikra, amit nem tudnak mikrotranzakciókkal megtömött szolgáltatásként működtetni, keresztet vethetünk.

A GTA 5-ig több mint, ha nem több IP-t futtattak, önálló játéknak is beillő kiegészítőket hoztak, minden évre jutott legalább egy teljesen új rész valamiből és egy tartalmas add-on valami másból, azóta meg csak az RDR2 meg pár félresikerült remaster és mobil port. Valószínű a GTA Online sikere miatt kaszálták el végleg az Agent-et is.

Én nem számítanék rá, hogy valaha lesz Bully 2. Sem semmi más GTA-n és RDR-en kívül.
2
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció