A GlobalFoundries leállította a 7 nm, 5 nm és 3 nm fejlesztéseit

Szerző: xoki | 2018. August 28. | hír | 8 hozzászólás

Az AMD első számú chip beszállítója, a GlobalFoundries leállította a 7 nm-es gyártási folyamat fejlesztéseit, amelyek tömeggyártására az év végén került volna sor.

A GlobalFoundries ismét a 14, illetve 12 nm-re fog fókuszálni, amely a cég állítása szerint sokkal profitálóbb lesz. Ebből adódóan a szakemberek inkább több időt fektetnek majd a 14 és 12 nm-es gyártósorokba ahelyett, hogy teljes erőbedobással az új 7 nm-es technológiára fókuszálnának, vagy esetleg az 5 nm-es és 3 nm-es gyártási folyamatokban rejlő lehetőségeket kutatnák. Annyi biztos, hogy rövid távon működik ez a döntés, de hosszú távon már kérdéses, hogy mennyire éri majd meg a cégnek.

Vajon mekkora hatással lesz ez az AMD 7 nm-es Zen 2 architektúrájára? Mint kiderült, a cég minden 7 nm-es chipjét a TSMC gyártja majd, így valószínűleg egy kis csúszáson kívül más nem jöhet szóba, mivel minden 7 nm-es dizájn már a TSMC-nél van, és AMD összes konzolos chipje szintén itt készül. Maga az AMD szintén reagált erre és azt állítják, hogy az eddigi terveikre ez nem lesz hatással, tehát ütemtervük szerint haladnak tovább.

Hozzászólások: 7
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
csibeszke37 avatar
Szerintem meg rájöttek arra, hogy ha így haladnak a fejlődéssel akkor előbb utóbb elfogynak a nanométerek.😂
0
0
0
0
💬 2
SuperPuma avatar
@YoRHa 2B: Nem kell jobb a Prescott Celeronoknál
0
0
0
0
tivike avatar
Szerintem meg jött egy robot a jövőből és szólt nekik, hogy ne gyártsák, mert a hadiipar fegyverek fejlesztésére fogja használni melyek öntudatra ébrednek és kiírtják az emberiséget. Nem csodálkoznék, ha az egyik néger mérnökük felrobbantaná a kutatási eredményeket... A manóba! :/
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Gondolom magas volt a selejt hányad 😊
0
0
0
0
Kelori avatar
Csak a Rome alapú Epyc készült volna a glofo-nál, minden más alapból is a TSMC-vel lett volna gyártatva.
0
0
0
0
Rocky12 avatar
Szép... erre nem számítottam.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció