A Final Fantasy 16 PC-s változatát fedezték fel a legújabb Nvidia illesztőprogramban

Szerző: xoki | 2024. August 12. | hír | 0 hozzászólás

A múlt héten elérhetővé vált a legújabb Nvidia Game Ready driver, amely játék optimalizálási profilokat és hibajavításokat tartalmaz, azonban a Final Fantasy 16 várva várt PC-s változatára utaló jelek szintén szerepelnek az illesztőprogramban.

Az Nvidia subredditen az adatbányászoknak köszönhetően a felhasználók felhívták a Final Fantasy 16-ot említő részre a figyelmünket, ahol egy demó és a teljes játék is szerepel. Tavaly óta tudjuk, hogy készül a játék PC-s átirata, azonban a Square Enix eddig hallgatott a megjelenési dátumot illetően. Ez a legújabb lelet viszont azt jelzi, hogy már nagyon közel van a megjelenés.

Érdekes módon ez pont a Gamescom előtt néhány héttel derült ki, így könnyen lehet, hogy a PC-s változatot ott jelentik majd be hivatalosan Geoff Keighley Opening Night Live rendezvényén. Mivel ez a profil már korábban is fellelhető volt egy Nvidia driverben, a Square Enix valószínűleg az Nvidiával dolgozik együtt, tehát előreláthatóan olyan funkciókra számíthatunk, mint a DLSS 2/3 és a ray-tracing.

Az év elején a Final Fantasy 16 producere megerősítette, hogy a PC-s verzió a fejlesztés "végső fázisában" van, de megjelenéssel kapcsolatos információkkal nem szolgált. A dolgok jelenlegi állása szerint már nem kell sokat várnunk a bejelentésre, és ha esetleg nem a Gamescomon, akkor a szeptemberi Tokyo Game Show-n fog sor kerülni rá, amelyen a Square Enix mindig részt vesz.

FINAL FANTASY XVI
FINAL FANTASY XVI
FINAL FANTASY XVI
Megjelenés: 2024. September 17. (PC)
Műfaj: Kaland, Szerepjáték, Japán RPG
Fejlesztő: Square Enix
Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Elfelejtett jelszóRegisztráció