A FIFA 23-mal debütál majd az EA saját anti-cheat rendszere

Szerző: xoki | 2022. September 23. | hír | 1 hozzászólás

Az Electronic Arts egy új kernel-alapú anti-cheat rendszerrel állt elő, amely a jövőben a kiadó PC-s játékait fogja megvédeni a csalóktól. A teljesen belsőleg fejlesztett EA AntiCheat (EAAC) a FIFA 23-mal debütál majd.

Ez EA kifejtette, hogy a csalások készítői mind kernel-alapú programokra tértek át, ezért a fejlesztőknek is itt kell felvenni velük a versenyt. A cég szerint nem fogják minden egyes játékukba implementálni az új rendszert, illetve nagyon fontosnak tartják a játékosok magánéletét és biztonságát.

A kernel, vagyis a rendszermag az operációs rendszer alapja, amely folyamatosan a háttérben fut, hogy ellássa a legalapvetőbb feladatokat. Értelemszerűen sokan nem szívlelik, ha külső program is beépül ide, és emiatt el is ítélik az efféle programokat. Ennek ellenére sajnos egyre több fejlesztő kénytelen hasonló megoldásokhoz folyamodni, mivel jelenleg tényleg ez a leghatékonyabb módszer a csalók kiszűrésére.

Az EA anti-cheat rendszere csak EAAC védelemmel állátott játékokkal egy időben fut, és a folyamat azonnal le is áll az adott játék bezárásakor. Emellett kiemelték még, hogy az anti-cheat program limitált adathoz fér majd hozzá, és például figyelmen kívül fogja hagyni a böngészési előzményeket és az EA játékaihoz nem kapcsolódó applikációkat is.

FIFA 23
FIFA 23
FIFA 23
Megjelenés: 2022. September 27. (PC)
Műfaj: Szimuláció, Sport
Fejlesztő: EA Canada
Hozzászólások: 1
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Payphoner avatar
Hát ha már ki kell arra térni külön hogy a program miket nem fog figyelni az már régen gáz xD Egyébként érdekes mód én mikor Originből telepítettem nem rakta fel, de az EA appból (ami szerintem továbbra sem ér semmit) akkor felrakta az anti cheat-et
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció