A Discord 90/10 arányban osztozkodna a fejlesztőkkel

Szerző: xoki | 2018. December 14. | hír | 5 hozzászólás

Közel 200 millióan használták már a Discordot, hogy egy jót beszélgessenek és játsszanak barátaikkal, új barátságot kössenek, valamint, hogy közelebb kerüljenek a fejlesztőkhöz a hitelesített közösségi szerverekre csatlakozva, ahol a felhasználók akár direkt módon is kapcsolatba léphetnek a kedvenc játékaik mögött álló személyekkel.

A Discord továbbra is arra fogja a legnagyobb figyelmet szentelni, amely idevonzotta ezt a rengeteg embert, viszont a különböző fejlesztőkkel lefolytatott beszélgetések során rájöttek, hogy a legtöbben úgy gondolják, a jelenlegi áruházak nem szolgáltak rá a 30%-os részesedésre. Jobban átgondolva ráeszméltek, hogy valószínűleg pont ez az oka annak, hogy rengeteg fejlesztőstúdió fogott bele saját áruházának elkészítésébe ahelyett, hogy a játékaik tökéletesítgetésébe fektetnék idejüket.

A Discord nemrégiben elindította saját áruházát, és hosszas kutatások után rájöttek, hogy akár ők is létrehozhatnak egy platformot, ahol bárki publikálhatja játékát. A Discord a mai napon pedig bejelentette, hogy erre 2019-ben sor fog kerülni, és a Discord Store egy megbízható kiadói platformmá válik majd. Ami a fejlesztők számára ebben a legjobb, hogy a Discord mindössze 10% részesedést kér, amely fedezni fogja az áruház üzemeltetésének költségeit, és akár a későbbiekben csökkenteni is fogják a kért százalékukat.

Bizony, ez azt jelenti, hogy a Discord még az Epic Games újonnan indított áruházánál is jobb ajánlattal állt elő, és az egyetlen fennálló kérdés már csak az, hogy vajon sikerül-e nekik elég népszerűségre szert tenni, hogy a Steam mellett is versenyképes tudjon maradni? Annyi biztos, hogy rengeteg felhasználó fordul meg nap mint nap a platformon, viszont a Steam lekörözéséhez ennél sokkal többre lesz szükség.

Hozzászólások: 5
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kolbaszkarika avatar
Mindenki, támadás! 😃 hátha a valve-nek HL3-at kell majd csinálnia hogy megéljen.... 😃
0
0
0
0
gigazte avatar
Eközben a Valvenál:
https://i.redd.it/xmulu1f6urt11.jpg
0
0
0
0
💬 2
susguy avatar
@gigazte: Eközben Valvenál:
https://media.giphy.com/media/94EQmVHkveNck/giphy.gif
0
0
0
0
Andris18 avatar
@gigazte: I umderstood that reference!
0
0
0
0
susguy avatar
Várom melyik platform akar előrukkolni azzal hogy külön fizetnek annak aki rajtuk keresztül árulja a termékeit.

Legalább ez valamivel többet tud felmutatni mint a fortnályt, igaz ezzel sem lesznek előrébb.
Az is szerencse hogy egyre több platformnak és mind egyszerre jut eszébe ráadásul a százalékon kívül semmit nem tudnak felmutatni, lehetőleg minél kevesebb esélyük legyen az amúgy is halvány reményű sikerre.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció