A bezárás szélén áll a Piranha Bytes

Szerző: xoki | 2024. July 09. | hír | 10 hozzászólás

Az elmúlt évek során sok remek játékkal állt elő a Piranha Bytes csapata, köztük olyan klasszikusokkal, mint a Gothic és a Risen, de az újabb fantázia szerepjátékaik, az Elex és az Elex 2 szintén jól sikerültek. A stúdió folyamatosan fejlődött, azonban a befektetések hiánya miatt úgy tűnik, meg vannak számlálva a napjai.

A CD-Actionnek adott interjúban egy alkalmazott kifejtette, hogy a Piranha Bytes júniusban már megkezdte a stúdió bezárásával kapcsolatos intézkedéseket. A bezárásról, illetve az azzal járó elbocsátásokról hivatalosan még nem beszéltek, de az Insider Gaming felhívta rá a figyelmünket, hogy a 2024 januárjában közzétett közleményben megerősítették már, hogy nem valami fényes a stúdió pénzügyi helyzete.

A fejlesztőcsapat szorosan együttműködött az Embracer Grouppal, de mivel a kiadó jelenleg költségcsökkentési hadjáratot folytat, úgy döntött, nem pénzeli a stúdió következő projektjét. A Piranha Bytes az elmúlt hónapokban megpróbált új kiadóra lelni, de amennyiben a hírek igazak, akkor sajnos nem jártak sikerrel.

Előfordulhat, hogy a Piranha Bytes bezár, de a THQ Nordic, amely továbbra is az Embracer Group alá tartozik, még mindig foglalkozik a Gothic remake-jével, de azt egy másik stúdió fogja elkészíteni.

ELEX II
ELEX II
ELEX II
Megjelenés: 2022. March 01. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: Piranha Bytes
Hozzászólások: 10
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
xCube avatar
Nem csak bezárás előtt áll, mire lehoztátok a hírt be is zártak.
0
1
0
0
Pokman avatar
Nagyon sajnálnám ha pont ez a fejlesztő bukna be az összes közül, ez is csak azt mutatja mennyire hülyék lettek az emberek mostanra, igen szomorú 😢
0
0
0
0
💬 4
xCube avatar
@Pokman: A probléma az, hogy a PB nem elég tőkeerős, támogatók nélkül nem maradt életben. Hiába voltak jó játékaik, ezek sajnos nem lettek kasszasikerek, így elpártolt tőlük mindenki aki komoly profitot keres. Németországban fejleszteni két esetben jó: ha van egy tőkeerős kiadó mögötted, vagy ha támogatott startup vagy. A PB nagyon lecsúszott a mezőnyról az utóbbi években, még az első harminc fejlesztő között sem szerepel az országban. Nagy nagy kár érte az nem kérdés, de sajnos várható volt. Itt vannak egy köpésre tőlem egyébként.

Btw. két ex PB alkalmazott (egy házaspár) már bejelentette, hogy saját indie stúdiót alapítanak.
0
0
0
0
szilver avatar
@xCube: A Gothic Remake-et is ők készítették volna el vagy az teljesen más téma?
0
0
0
0
xCube avatar
@szilver: A Remake -et az Alkimia Interactive készíti, így azt remélhetőleg nem kaszálja el a THQ Nordic vagy az Embracer.
0
0
0
0
szilver avatar
@xCube: Akkor szuper.Még van remény egy utolsót Gothic-ozni majd ha megjelenik :)
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Jó lenne ha ilyen nagyon jó kiadó nem menne tönkre.
0
0
0
0
💬 3
TommyVercetti0_X avatar
@MaximumGame: És sajnos még nincs vége.......
0
0
0
0
xCube avatar
@MaximumGame: Egyetértek, de a PB nem kiadó, hanem fejlesztő.
1
0
0
0
MaximumGame avatar
@xCube: Igaz, a csőd elkerülése miatt nem adnak több pénzt.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció