A Bethesda játékait is eltávolították a GeForce Now kínálatából

Szerző: xoki | 2020. February 24. | hír | 18 hozzászólás

Az Activision Blizzard játékait követően újabb cég döntött úgy, hogy eltávolíttatja játékait a GeForce Now szolgáltatás felhozatalából. Az Activision játékai egy félreértés miatt voltak elérhetők a megjelenéskor, és lehetséges, hogy most is ez a helyzet. Az Nvidia hivatalos fórumán jelentette be, hogy sajnos a Bethesda játékaival sem játszhatunk most már a szolgáltatáson keresztül.

Az alábbi játékokat távolították el:

• Dishonored
• Dishonored 2
• Dishonored: Death of the Outsider
• Doom
• Everspace
• Fallout 3
• Fallout 76
• Fallout: New Vegas
• Prey
• Quake Champions
• Rage 2 (Bethesda.net / Steam)
• The Elder Scrolls Online: Elsweyr
• The Elder Scrolls V: Skyrim
• The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition
• The Evil Within 2
• Wolfenstein II: The New Colossus
• Wolfenstein: The New Order
• Wolfenstein: The Old Blood

Meglepő módon egy játék kivételt képez, ez pedig a Wolfenstein: Youngblood.

Az Nvidia nem volt hajlandó nyilatkozni ezzel kapcsolatban, így a döntés konkrét okát nem tudjuk. A cég által közzétett legújabb blogbejegyzésből kiszűrhető, hogy a későbbiekben sajnos további hasonló eltávolításra kell számítanunk.

Wolfenstein: Youngblood
Wolfenstein: Youngblood
Wolfenstein: Youngblood
Megjelenés: 2019. July 25. (PC)
Műfaj: Akció, FPS
Fejlesztő: Arkane Studios, Machine Games
Hozzászólások: 17
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Arthur Morgan avatar
Részben ezért nem látok én semmi fantáziát, meg jövőt az ilyen felhős szarságokba... 😊 De kinek mi.
0
0
0
0
Apor avatar
A végén marad a GFN-ben a Super Mario, Tetris, Double Dragon, és a kacsalövöldözős játék amihez tévépisztoly kell.
0
0
0
0
💬 6
kolbaszkarika avatar
@Apor: Duck Hunt! És ezerszer jobb mint egy Fallout 76 😃
0
0
0
0
Apor avatar
@kolbaszkarika: Régi szép idők. 😀
0
0
0
0
Twist avatar
@Apor: Nekem sajnos valami orosz nintendó utánzatom volt egy bádog tv pisztollyal, ami olyan zseniálisan volt összerakva, hogy bárhova "lőhettem" hullottak a kacsák... 😲
0
0
0
0
Apor avatar
@Twist: Irigyellek 😃
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@Twist: Nekem is a piacos,sárga kazis volt csak. Azt hiszem "Terminator" volt a neve. 2 darab kazettás stand volt a piacon. Az egyiknél 500ft volt egy játék, és nem lehetett kipróbálni. A másiknál 1000, és ott cserélgette az emberke a kazikat, meg mutogatta a játékokat.

Az 500 forintosnál egy élmény volt amikor megvettem a kazit aminek a matricáján focis játék volt, aztán hazaértem vele és 999999in1 Mario, meg Tank volt rajta 😂
0
0
0
0
Twist avatar
@kolbaszkarika: Ez nekem is ismerős... Lengyelpiac, aztán mindig otthon derült ki mi van a kazettán 😃 Az egyiken valóban azt hirdette a matrica, hogy 999 játék.. és meglepő módon bejött, bár ez valójában négy játékot jelentett, különféle pályákról indítva... volt ott Super Mario 1-1, Super Mario 1-2... végig az összes pályán, aztán az elmaradhatatlan Tank, Cobra, Bomber Man... pályánként. De megvolt a 999 😃
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Ha figyelmesek vagyunk itt lehet jól látni azt a tényt, hogy mi nem bírtokolunk semmit sem steam-en. Amikor meg veszel egy játékot azt csak "bérled". A GeForce Now olyan mint egy remote desktop, és neked normálisan jogodban állna minden játékod játszása a steam-ről. De itt látszik az, hogy a fejlesztők bármikor vissza vonhatják a tulajdonodat egy adott játékról. Ez bármikor meg történhet, ha egyszer csak úgy döntenek, hogy pl. a Metro játékok már nem kellenek steam-re, minden játékosnak hírtelen eltűnik a könyvtárából és nincs mit csinálni vele, a steam szabályzata szerint helyes.
0
0
0
0
💬 1
hekli96 avatar
@TheMenkuPocok: Az egy dolog, hogy megtehetik de nem fogják. Ha nem valami "indie"-nek csúfolt szutyokot szednek le hanem valami olyan címet ami nem 2euró és egy nagyobb tömeget érint akkor felkötheti a gatyáját a steam. Ha jogilag nem is tudják megtámadni amit azért kételek, a vásárlói bizalom úgy fog eltünni mintha sose lett volna. A komolyabb cégek pedig dollár milliárdokat költenek a felépítésére/megtartására.

Továbbá nemhiszem, hogy én lennék az egyetlen aki többet nem tenné be a lábát a steamstore-ba hanem inkább emigrál az ncore-ra. Csak néhány kiadó próbál betartani az nvidiának nehogy túl nagyra nőljön mielött ők is elindítják a saját szemetüket.
0
0
0
0
no avatar
Egyszerűen az Nvidia amolyan "kínai módon" próbálta olcsón megúszni a dolgot, de nem sikerült. Ahogy Kínában gyártástól sem szerez jogot a kínai ipar egy szabvány ingyenes használatára, úgy a GeForce Now-n játszással sem szerez felhasználási jogot az Nvidia egy játékszoftverre. Jelenleg technikailag az Nvidia egyik virtuálisan sokszorosított Steam kliensével bejelentkezve futnak a játékok, nem a "licensz" jogos tulajdonosának valamelyik beregisztrált gépén. Jogilag ez olyan, mint ha a Steam fiókod adatait megosztottad volna egy harmadik arra fel nem jogosított féllel, hogy az játszhasson a te játékaiddal. Ez pedig a legtöbb szerződés szerint tilos.
0
0
0
0
wiza avatar
Meg sem lepődök manapság a Bethesda inkább szitok szó mit minőség.
0
0
0
0
woodbear avatar
Google rájött, hogy jobb a GFN mint az ő szharkupac stadiájuk, és a háttérben most pénzel minden kiadót, hogy ne adják oda az nvidianak a jogokat.
0
0
0
0
💬 3
Warlordcommander avatar
@woodbear: Én is egyből erre gondoltam 😀
0
0
0
0
no avatar
@woodbear: Eleve a szerződések nem jók, nem kell hozzá a Google, hogy kilépjenek.
0
0
0
0
botmunpls avatar
@woodbear: Sajnos ez globalista/kapitalista (nem tudom mi a jó izmus erre, de ez a mai) rendszer módja, profit mindenhol, ahol a fogyasztói társadalom"jól járhat" (jobban mint a cégek) és nincs elég profit mögötte, azt a konkurencia ahogy tudja kicsinálja. Szerintem mindenki tud fejből ilyen példákat az utóbbi évből/évekből (:
0
0
0
0
Twist avatar
A fallout 76-ot nézve ez talán még előny is 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció