A 665 GB/s sávszélességet is elérheti az SK Hynix HBM3 memóriája

Szerző: xoki | 2021. June 11. | hír | 2 hozzászólás

Az SK Hynix kevesebb mint egy éve kezdte el a HBM2E memóriák tömeggyártását, de a gyártó a következő generációs HBM memóriákon is nagyban dolgozik már. A HBM3 chipenként 5,2 Gbps sebességet ígér, ez pedig egyben 665 GB/s feletti sávszélességet jelent.

Az SK Hynix HBM2E memóriája a jelenlegi leggyorsabb DRAM-ok egyike. Minden 16 GB-os chiphez a HBM2E 3,6 Gbps maximális I/O sebességet és 460 GB/s maximális sávszélességet kínál, tehát a GDDR6-tól körülbelül kilencszer gyorsabb.

A HBM3 még mindig fejlesztés alatt áll, az SK Hynix pedig megpróbálja kihozni a legtöbbet belőle, vagyis tovább növelni a sebességet és a sávszélességet. A HBM3 chipek 5,2 Gbps sebességgel és 665 GB/s maximális sávszélességgel 44,6%-os fejlődést jelentenek az elődhöz képest.

Egyébként az említett 5,2 Gbps elérése remek eredménynek számít, de a SiFive korábban bejelentette terveit egy 7,2 Gbps sebességű HBM3 memória kiadásával kapcsolatban, szóval mindenképpen rengeteg potenciál lakozik benne. Sajnos ezek egyelőre még biztosan nem fognak mainstream termékekké válni.

Hozzászólások: 2
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
A cikk képe valamiért megihletett
https://i.imgur.com/2XpsQ5y.jpg
0
0
0
0
carl18x avatar
A jövőben biztos tetesznek egy ilyet IGP/Apu mellé biztosan szépen hasítana! 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció