60 millió aktív felhasználót veszített az Activision Blizzard

Szerző: xoki | 2022. April 27. | hír | 2 hozzászólás

Az Activision Blizzard nemrég megtartotta negyedéves pénzügyi beszámolóját, megosztva velünk az üzlet és jelenlegi játékainak részleteit. Úgy tűnik, a közelmúltbeli negatív visszhang még csak most kezdte el igazán éreztetni a hatását, ugyanis jelentősen lecsökkent az aktív játékosok száma, főleg a Call of Duty esetében.

Az Activision Blizzard 1,77 milliárd dolláros bevételre tett szert az első negyedévben, miközben az előző év azonos időszakában ez 2,28 milliárd dollár volt. Ehhez képest az eladásokból szerzett nettó bevétel 2,07 milliárdról 1,48 milliárdra csökkent, míg a játékbeli nettó eladások 1,34 milliárdról 1,01 milliárdra.

Az aktív játékosok számát érte a legnagyobb csapás. A kiadó havonta megfigyelhető aktív felhasználóinak száma 435 millióról (2021 első negyedéve) 372 millióra (2022 első negyedéve) esett vissza, vagyis körülbelül 63 millió aktív játékost veszítettek el. Ebből körülbelül 50 millióan a Call of Duty franchise-t tették félre a Warzone népszerűtlen frissítései miatt, illetve a Call of Duty: Vanguard sem fogyott túl jól.

A bevétel, az eladások és a játékosok számának ilyen mértékű csökkenése - főleg a legnépszerűbb franchise esetében - után a befektetők valószínűleg elég magabiztosan a Microsoft javára, azaz az Activision Blizzard felvásárlása mellett fognak dönteni.

Hozzászólások: 2
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Közhely, de igaz:
"A forradalom (játékgyártás) olyan mint egy bicikli, ha nem megy előre akkor felborul."
"Sz@rból nem lehet várat építeni."

Nincsenek egyszerű helyzetben, de még így is sokan cserélnén(e)k velük... :)
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció