28 Gbps GDDR7 memóriával támadhat az Nvidia GeForce RTX 50 széria

Szerző: xoki | 2024. March 13. | hír | 40 hozzászólás

Az év azon szakaszához értünk, amikor egyre több és több információ bukkan fel a közeljövőben várható hardver megjelenésekkel kapcsolatban. Most az egyik legmegbízhatóbbnak mondható leaker, Kopite7kimi vadonatúj részleteket osztott meg az Nvidia következő generációs grafikus kártyáit illetően.

A szivárogtató eredetileg azt állította, hogy a következő széria flagship gaming GPU-ja 512 bites memóriabusszal rendelkezik majd, és ezt állítólag több forrás is megerősítette. Néhány hónappal később azonban úgy tűnt, 512 bit helyett 384 bites kártyát kapunk. Múlt héten az említett szivárogtató arra utalt, hogy az RTX 50 és 40 széria nagyon hasonló memóriabusz-szélességgel rendelkezhet, tehát előreláthatóan a GB202 néven ismert flagship GPU-nál nem lesz jelentős változás.

Kopite7kimi most ismételten az 512 bites opciót tartja a legvalószínűbbnek, de a részletekbe nem ment bele. Egyelőre nehéz megmondani, hogy ő az, aki csak találgat, vagy pedig az Nvidia folyamatosan teszteli a különböző memória specifikációkat, tehát még nincs végleges döntés. Az előzményekből kiindulva az utóbbi tűnik a legvalószínűbbnek, de a hivatalos megerősítésig még bármi megtörténhet.

Mindenesetre Kopite most arra is felhívta még a figyelmünket, hogy az új széria 28 Gbps GDDR7 memóriával jön, ami nagymértékben felülmúlja majd a GDDR6X specifikációit. A GDDR7 memóriát általában 32+ Gbps sebességgel hirdetik, szóval az Nvidiának így bőven lesz mozgástere is a jövőbeli fejlesztéseket illetően. A 3 GB-os GDDR7 modulok valószínűleg nem az első RTX 50-es termékcsaláddal debütálnak majd.

A szivárogtató azt is megemlítette, hogy a GB203 GPU a GB202 fele lehet, ugyanakkor nem erősítette vagy cáfolta meg, hogy a GB202 multi-chip package-et használ-e. A jelenlegi AD102 flagship 80%-kal több maggal büszkélkedhet az AD103-hoz képest, amely teljesen új szintre emeli az RTX 4090 (D) GPU-kat. Ha az NVIDIA hasonlóan jár el a Blackwell esetében is, akkor jelentős teljesítménykülönbség alakul majd ki az RTX 5090 és 5080 között is, főleg, ha az 512 bites memóriabuszról szóló pletykák is igaznak bizonyulnak majd.

Hozzászólások: 40
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TikoTime avatar
"valahol 20 ezer CUDA magnál tetőzhet a shader egységek száma. Az RTX 4090-hez mérten 25%-os növekedéssel lehet számolni, amit tovább emelhet a hatékonyabb működés és a DLSS következő fejlesztési lépcsője."
0
0
0
0
xCube avatar
Eljutottam arra a pontra, ahol már csak mókásnak tartom, ahogy az önjelölt szakemberek teljes magabiztossággal állítják, hogy a játékok gépigénye csak azért nő, hogy el lehessen adni az új hardvereket 😂 .
0
0
0
0
💬 8
enslaved avatar
@xCube: Amennyiben szerinted mi vagyunk önjelölt szakemberek páran, akkor miért van az, hogy minden adott, mégis olyan droppok vannak hogy az valami abszurd? A Robocop Epic beállítás mellett alig megy 8GB fölé, miközben maga a grafika azért nem egy nagy szám. Anno a Mafia 3 is szinte játszhatatlan volt, pedig az aztán minden volt csak nem szép. Vegyük a Resident 4 remake - et, gyönyörű grafika (minek is kellene annál szebb), és zökkenőmentesen fut még a 6600 - on is.
1
0
0
0
xCube avatar
@enslaved: A PC portok optimalizálatlanságának kérdését egy szóval nem említettem meg és meg sem kérdőjeleztem ezek létezését. Ha megnézed, akkor azok a címek, amik optimalizálási problémákkal küzdenek, azok rendre erős hardveren is problémásak. Ez mégis hogy segíti elő a hardvervásárlást? Inkább elrettent tőle.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
@enslaved: Amit írsz egyrészt igaz, de nem mindenki fog szaladni és fejleszteni a gépét ha nem megy valami rendesen, inkább hanyagolja azokat a címeket. Jómagam is így vagyok vele mert újabb címekkel nagyon nem játszok, és az utolsó nemrégiben történ fejlesztést ami az i5 12600-ról i5 13600K-ra vitt az az volt hogy a másodlagos gépemet akartam Win 11-re rakni mindenféle mókolás nélkül mert ugye 1151-re alapból nem egy fel. Ehhez ugyan jött egy AIO hűtő is, de akciósan egyenesen a gyártótól, így lehet évekig nem lesz nagyobb fejlesztés max ha valami bedöglik.
0
0
0
0
GamerFater82 avatar
@xCube: Számtalan példát lehetne hozni arra hogy gyakorlatilag a szánalmasan rossz optimalizáció miatt szaggatnak az új címek hogy egy frissebb hírt említsek az oldalról "alan wake , csökkenő gépigény", nem pedig a tényleges hardver igény miatt. S csak azért mert mások belesz@rnak a munkájukba attól én még nem fogok pénzt költeni. Pont ezért is szeretem jobban a konzolokat mert ott adott a vas , a "parasztnak" meg kutya kötelessége megírni úgy, hogy jól fusson , ha én meg pénzt áldozok és eredetiben megveszem rá. S most persze lehet egyből mantrázni a szokásos de az nem tudja "Divatgémer szentháromságot" a CSAK a 4K 60FPS RTX baromságot, de hála az égnek még vagyunk páran "régi motorosok" , akik szimplán szeretnek játszani magárét a játék öröméért nem pedig számokat nézegetni meg f***t méregetni hogy kinek megy akár csak 1FPS-es többel....
0
0
1
0
enslaved avatar
@GamerFater82: Nem is az a gond, hogy fejlődnek a játékok, a baj az, hogy egy csúcs hardveren is akadoznak, szaggatnak. Az ember szerintem azért ad ki akár milliókat is egy gépért, hogy azon zökkenőmentesen fusson a legvadabb cím is, és nem azért, hogy akkor legalább kevesebb lesz a dropp. Aztán jön egy Resi 4 remake, ami gyönyörű, és optimalizáltságban porig alázza a nagy AAA - s címeket.
0
0
0
0
xCube avatar
@enslaved: A RE Engine egy kimondottan gyors, de cserébe erősen megvágott motor. Az MT Framework volt még hasonló a megjelenése után, gyönyörű játékok jelentek meg vele, amik még konzolról portolva is simán futottak. Ezek a motorok viszont jellemzően masszívan le vannak kopasztva és teljesen az adott játék alá rendelik őket, illetve a rájuk épülő játékokat eleve a motor sajátosságainak megfelelően tervezik.
0
0
0
0
enslaved avatar
@xCube: Ez én értem, de ha minden játék legalább annyira jól nézne ki és olyan simán futna mint a RE Engine alatt készült játékok, akkor nem lenne jobb annál maradni? Hiszen mint te is írtad, gyönyörű játékok jöttek ki eddig is ezzel a motorral, kit érdekel hogy meg van vágva? Egy Resi 4 remake - nél felesleges szebb játék teljesen. Az Alan Wake 2 esetében viszont igazad van, a kutyát nem érdekelte ha low volt a beállítás, nem egy nagy címet kenterbe vert úgy hogy azok very high - on futottak.
0
0
0
0
xCube avatar
@GamerFater82:
Számtalan példát lehetne hozni arra hogy gyakorlatilag a szánalmasan rossz optimalizáció miatt szaggatnak az új címek


Ezt változatlanul nem kérdőjelezem meg, de nem minden játék ilyen.

hogy egy frissebb hírt említsek az oldalról "alan wake , csökkenő gépigény", nem pedig a tényleges hardver igény miatt


Az Alan Wake 2 szerintem pont iskolapéldája annak, hogy hogyan lehet jól csinálni. A megjelenéskor kiadott gépigény reális volt, előre szóltak, hogy régebbi herdvereken gond lehet, mert új technológiákat használ. A játék gyönyörű, még visszafogottabb beállítások mellett is. Az, hogy a fejlesztők időt és pénzt fordítottak arra, hogy a Pascal GPU -k is lendületet kapjanak (ezeken a GPU -kon nem használ a játék mesh shader -t, amihez fel kellett építeni egy LOD rendszert), szerintem több, mint általános. De ha megnézed a legtöbb bajosan megjelent cím ugyangyak megkapja a szükséges javításokat, mindez csak idő kérdése. Olyan konzolportoknál ezt sokkal problémásabbnak látom, amik konzolra már jóval korábban megjelentek, és nem kell tartani a lépést a multiplatform megjelenési dátummal a PC fejlesztésnek.

S csak azért mert mások belesz@rnak a munkájukba attól én még nem fogok pénzt költeni.

Ez legtöbb esetben nem beleszarás, hanem idő, pénz és tudás kérdése. Én az utóbbi idők legnagyobb arculcsapásának a Starfield -et élem meg, amiről rövid úton kiderült, hogy több aspektusából is egy botrányos tákolmány. Itt sem idő sem pénz nem volt akadály, legalábbis nem direkt módon. Egy fejlesztő nem hagy ilyen hibákat, illetve nem dolgozik ilyen igénytelenül, hacsak nem tudja jobban, vagy nem adnak neki elég időt.

Pont ezért is szeretem jobban a konzolokat mert ott adott a vas , a "parasztnak" meg kutya kötelessége megírni úgy, hogy jól fusson

Kutya kötelessége... . Nem csak kötelessége, hanem egyszerűsége is. Egy adott célhardverre optimalizálni milliószor egyszerűbb, mint PC -re és a legtöbb cím esetén a kiadásig folyó fejlesztés arányaiban jóval a konzol verziók irányába hajlik, érthető okokból.

CSAK a 4K 60FPS RTX baromságot, de hála az égnek még vagyunk páran "régi motorosok" , akik szimplán szeretnek játszani magárét a játék öröméért nem pedig számokat nézegetni meg f***t méregetni hogy kinek megy akár csak 1FPS-es többel....

A legtöbb játékos a játék miatt játszik és nem az FPS mutató miatt. A legkelendőbb hardverek az alsó középkategória és középkategória termékei.
0
0
0
0
TikoTime avatar
Szerintem különösebben nem számítanak ezek a számok, a népszerűbb kártyákat (5060-80) úgy építik meg, hogy az előző generáció+21-23%, szóval nem lesz nagy sebességugrás. De a marketingben tolják, hogy ez már GDDR7!

Köszönöm a figyelmet.
1
0
1
0
Vitolo2222 avatar
én meg most akartam 3080-al vagy 4070-el építeni gépet. erre pedig érkezik a 50 széria! most akkor várjak a 50 szériára, vagy maradjak az eredeti tervnél? most jelenleg egy strix 2070 használok.
0
0
0
0
💬 14
Andor1997 avatar
@Vitolo2222: Pénz kérdése az egész, de összességében várd meg, aztán dönts. Vagy új széria, vagy 40-es.
0
0
0
0
redbull6969 avatar
@Vitolo2222: Szerintem várj vele ha jönnek az új kártyák akkor lehet használtan kifogsz olcsobban 1 4000 szériát vagy erősebb 5000 szériát olcsón
1
0
0
0
MrPAYER avatar
@Vitolo2222: Attól függ mennyire sürgős a dolog. Ha nem annyira és jelenleg egy legalább nagyjából' szinten kielégíti az igényeidet a jelenlegi konfig akkor inkább várj, az RTX 30 már öreg, a 4070-en személy szerint a VRAM mennyiséggel nem vagyok kibékülve, azon az MSRP-n az AMD már 4 éve 2 generációt is lefedve 16 gigát ad (6800 / 7800 / XT)

Viszont idén év végén az első RTX 50 debut-nél sanszos, hogy nem lesz 5070 csak 80 meg 90 ahogy utóbbi launchnál is, a középkat. az inkább 2025 Q1-Q2, ez nem hivatalos inkább csak az elmúlt évek tapasztalata.
0
0
0
0
Vitolo2222 avatar
@MrPAYER: meg vagyok elégedve a mostanimmal is. de mikor meg jelent az alen wake 2, na akkor kezdtem el gondolkodni új gép vásárláson. 3080 öreg lenne? pedig 2k-ban szinte minden új játék, 60+ fps-el teljesít.
0
0
0
0
xCube avatar
@Vitolo2222: A 3080 10G -vel az a gond, hogy már most is képes kifutni a VRAM -ból magasabb felbontásokon, látványjavítókkal és ray tracinggel. Gondolom neked az utóbbi is fontos, máskülönben nem nvidia irányban nézelődnél. Az RTX 3080 Ti már jobb választás lenne, de az még többet fogyaszt és lényegesen drágább, tartja magát a vele hasonló szintű új termékekkel szemben. Az RTX 4070 lehetne még középút, de ott is hamarabb futhatsz majd VRAM limitbe, mintha egy 16GB -os kártyát vennél. Ár / érték arányban ebben az árkategóriában az AMD jobb alternatívákat hoz, amikhez még újonnan is hozzáférsz, már ami a raszteres teljesítményt illeti.

Milyen platformba érkezne az új kártya és milyen felbontásban játszol?
0
0
0
0
Vitolo2222 avatar
@xCube: Milyen platformba érkezne az új kártya és milyen felbontásban játszol?
teljesen új gépet építek. felbontásom pedig, 1080p de lassan lassan kúszok fel a 1440p-re. és mit szólnátok egy rx 6800 16 GB kártyához? néztem teszteket róla. nagyon jól teljesít! habár, félek az AMD alkatrészektől.
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@Vitolo2222: Az, hogy teljesen új gépet építesz azt jelenti, hogy bontatlanként vennéd a kártyát is?

A 6800 XT kiskerekben többnyire beragadt készletek a régi áron kínálva hátha van olyan balek aki megveszi. A 7800 XT esetenként olcsóbb(!) de ha drágább is csak minimálisan. Igaz nem sokkal gyorsabb mint elődje, de egyértelműen a frissebbre érdemes a pénzt áldozni ilyen pici árkülönbségnél.

De ugyanúgy mint az nvidiánál itt is igaz az, hogy érkezni fog az új generáció. Még nem tudni pontosan mikor de 24' Q4 - 25' Q1 környékén valszeg. Korábbi pletykák alapján az RDNA 4-ből nem lesz flagship de neked ez amúgysem lenne gond mert a felső-középben nézelődsz és hasonló áron lehet majd 8800 XT vagy 8700 XT mint most a 7800 XT ami elméletben hozni fogja a 7900 XT vagy XTX teljesítményét de ezek az infók még csak erősen a pletyka kategória.

Egyébként milyen CPU-d van vagy tervezel e fejlesztést? Ezek a kártyák már csak a 3080 vagy 6800 XT is jelentősen gyorsabbak mint a 2070 az újabbak pedig pláne.
0
0
0
0
Vitolo2222 avatar
@MrPAYER: Az, hogy teljesen új gépet építesz azt jelenti, hogy bontatlanként vennéd a kártyát is?
nem! használt gépet szeretnénk venni. vagy is egyben! mert igy, erősebbet tudok ki hozni, mint ha új alkatrészeket vennénk. keretem úgy, 400 max 450k lenne. használt piacon ritka, a 4070-es config. inkább 3070-3080-as gépeket látok fent, az én keretemhez igazítva. volt fent 420-ért 4070 super kártyával, de azt el is vitték! 2 napig volt fent a használt piacon. amúgy i5 7400 cput nyúzok megjelenése óta! :D és még jól bírja! de már kezdi ki lehelni a lelkét. :D
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@Vitolo2222: Ja így már más a dolog, hogy komplett PC használtan. Olyat tudsz venni ami a vásárlási szándék pillanatában éppen fent van mint eladó azért az árért amit rászánsz. Így jelentősen csökken a mozgástér.

Ezzel a kerettel én elengedném az nvidiát, a te esetedben 0 előnnyel járna a zöldeket választani AMD-vel szemben mert az az egy előny ami esetleg kijöhetne mint különbség az NV javára az RT, de a VRAM szükössége miatt nem kizárt, hogy egy Radeon jobban fog teljesíteni akár friss, akár jövőbeli címeknél amiben lesz RT. A 3080 10 gigája arra nem elég, hogy a 2021-es FarCry 6-ot HD texture pack-el futassa nemhogy +RT On. Lehet mondani, hogy optimalizálatlan hulladék de sem most sem a jövőben nem fog az vigasztalni, hogy a játék amit játszani akarsz optimalizálatlan, szimplán csak idegesíteni fog, hogy nem fut jól.

Nvidiánál az RTX 30-as sorozatnál a 3090 24G/ 3090 Ti 24G, illetve a jelenlegi 40-esnél a 4070 Ti Super 16G a beugró a normális RT élményhez, állítson bármi mást a marketing. Hiába a Tensor Core és egyéb alkalmatosságokkal telefosott nyák ha nincs memória a kártyán.

Én egy olyan gépet néznék a helyedben ami 6800 XT + legalább egy R7 5800X de inkább 5800X3D, vagy Intel plat. esetén 11700k mint minimum. Vagy ha hasonló procikkal találsz egy jó áron kínált félkonfigot akkor még egy kis plusz gyüjtögetés és mehet bele 7800 XT.
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@Vitolo2222: Öreg mert hónapokon belül elmondhatjuk róla, hogy "két generációval öregebb" mint a legfrisebb. Gondolj csak bele, jelenleg egy RTX 20 kártyával gondolkodtál el a váltáson ami éppen most van a 2 generációs hátrányban, jövőre pont ugyanitt lennél a 3080-al mint ahol most vagy a jelenlegivel. A hardverek az egyik leggyorsabban elavuló dolgok a világon.

A másik pedig, hogy az RTX 30 a bányászláz kellős közepén jelent meg, újonnan már értelemszerűen nem tudod beszerezni, használtakból meg nagyon sok a lelakott darab.

Esetleg átmeneti megoldásnak beruházhatsz egyre ha a 2070 eladása/beszámítása után 100 ezertől nem kell többet fizetned érte. A mai alkatrész árak tekintetében ez aprópénz, és igaz, hogy végtére is egy lényegesen gyorsabb kártyád lesz. Aztán el lehet adni azt jövőre egy 5070 kedvéért simán.
0
0
0
0
Pokman avatar
@Vitolo2222: Ezeket a várjak vagy ne várjak kérdéseket sosem értettem. Most vársz egy jövőre megjelenő 5070-re mondjuk, de jövőre ilyenkor bejelentik a 60X0-eseket, akkor megint várni fogsz ? És amikor megjelent végre az is és oda jutsz hogy megveszed akkor bejelentik hogy a 70X0 1 év múlva jön. Akkor mit csinálsz ? Megint vársz ? 🤣

Ha szükséged van most a hardverre akkor most vedd meg, de semmiképp ne az előző generációsat, főleg mivel az még covid alatt is jött ki jó drágán. Őszintén szólva ha a 4070S-nek meglenne a 16GB RAM-a azt ajánlanám nyugodt szívvel bárkinek, de így AMD egyszerűen csak jobb árban van. Mindenki szidja itt az AMD-t amikor RT-ről van szó pedig az új darabok már tőlük is elég szép teljesítményt tudnak hozni. Jobb-e mint az Nvidia új generációja ? Nem. Tud-e megfelelő teljesítményt biztosítani ennek ellenére ? Teljes mértékben ! Arról nem beszélve hogy újabb játékoknál már az RT annyi VRAM-ot eszik hogy hiába Nvidia ide vagy oda egyszerűen elvérzik ha RT-t akarsz 😂. Ratchet and Clank a tökéletes példa, ahol egy 7800XT (500 euró) jobb teljesítményt hozott RT-ben mint egy 4070S (600 euró), DLSS, FG és akármilyen technológiát beb*szhatott oda az Nvidia de nem segített rajta. Alan Wake 2 alatt is épphogy csak elég a 4070S 12GB VRAM-ja, a 3080 10-éről nem is beszélve, és te azt mondtad hogy főleg amiatt akarnád az új gépet.

És a gépigények 100% hogy nem lefele fognak menni mostantól, PONT AZ ELLENKEZŐJE, növekedni fognak (mondjuk erre bármelyik józan ésszel rendelkező egyén rájött már), na nem azért mert szükséges, csak azért hogy még több pénzt kisajtoljanak belőlünk.

Ha mindenképp Nvidiát akarsz akkor érdemes várni rá 1 évet, bár amilyen árban lesznek szerintem egyetlen épeszű ember sem fogja megvenni (sajnos a legtöbb ember nem ebbe a kategóriába tartozik). De ha 1080/1440p felbontáson, akárt RT-vel is élvezni akarsz egy játékot szerintem ne is nézz messzebb egy 7800XT-nél, max 7900GRE aminek igencsak lejöttek az árai. Jelenlegi játékokban nem fog olyan teljesítményt hozni RT-ben mint egy Nvidia az tény, de ettől függetlenül igenis tűrhető 60 FPS fölött képes teljesíteni ez is. És mint Ratchet and Clank mutatta, nem számít hogy Nvidia ha egyszerűen nincs elég VRAM, szóval időtállóság szempontjából mindenképp jobb.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Pokman: FHD mellett ha valaki nem akar RT - t, meg nem akar mindent ultrára pakolni még a 8GB VRAM is elég. Nyilván mindent megtesznek majd a későbbiekben a fejlesztők hogy már a 24GB is kevés legyen a "remek" optimalizáltságaikkal. Lassan a végére érek a Robocop - nak, és nyílt helyeken tűzharcokban csak úgy zuhan le az fps, szép kis szaggatott harcok folynak, de nem a VRAM miatt. Tesznek már magasról egy játék optimalizálására, jöjjön a lóvé, más nem számít. Az embernek lassan elmegy a kedve a játék vásárlástól, komolyan mondom megérdemelnék az általam oly utált torrentezést hogy felkopjon az álluk. A legszebb pedig az az egészben, hogy ha low - ra teszi az ember a beállításokat akkor is ugyanez van, csak szarabb még a a kép is. Szép kilátások.
0
0
0
0
Pokman avatar
@enslaved: Pedig ami teszteket láttam robocopról pont a VRAM miatt volt az amit leírtál hogy nálad is előfordul
0
0
0
0
enslaved avatar
@Pokman: Nem hiszem, hogy a 12GB kevés lett volna neki, 8GB körül kér Epic mellett:

High grafika mellett meg ennyit sem.
0
0
0
0
Zollee avatar
Én a RTX 5060-as modellre leszek nagyon kíváncsi.
0
0
0
0
💬 3
TikoTime avatar
@Zollee: Biztos lesz egy ütős, kihagyhatatlan, elképesztő 8 GB-os változat. 2025-ben.
0
0
0
0
Zollee avatar
@TikoTime: Nincs kizárva, én reménykedek hogy már 16gb-os verzió "is" lesz belőle, abból ki indulva hogy a 4060 Ti verziója az kapott.
0
0
0
0
GSzabolcs89 avatar
És ezek után még durvább lesz a gépigény, de ehhez is kell majd DLSS 4 vagy valami, mert a GTA 6 1080p be se fut majd el 🤫
0
0
0
0
💬 3
no avatar
@GSzabolcs89: Na oda fel kell kötni a gatyót az biztos. Akinek nincs legalább 13600 14600 proci min 32 de inkább 64 giga RAM még ez az 5060 minimum az ne is erőltesse majd 😂😂😂
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Kings Bounty fan: Ha csinálnak egy olyan bravúrt mint az 5. rész esetében akkor bőven kevesebb is elég neki.
Anno mikor az 5 megjelent xbox 360 ra és mindenki az állát kereste, hogy mit kihoztak abból a konzolból.
Később PC-re és egy akkori szinthez képest full elavult gép is vitte.
Minden csak optimalizáció kérdése lenne.
Persze ettől függetlenül nem lepődnék meg az ellenkezőjétől se.
0
0
0
0
no avatar
@santakigyo: Hát jah de itt már a ps 5 végén jön, meg a 6-ra is gondolnak aminek elég kemény hardverei lesznek. Meg a 6-nak márcsak a win 11-12 ha lesz belőle ezekre fog jönni, tehát egy csomó régi rendszert kizárnak a buliból. Nem kell annyi hardverre optimalizálni.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Valószínűleg az árán már házat lehet venni hawai-on...😅
0
0
1
0
no avatar
Ezzel a 3 gigával mire céloztak?
0
0
0
0
💬 4
HornieChan avatar
@Kings Bounty fan: 1 chip nek a mérete, tehát 48GB 512 bit (16x3GB + 16x32 bit) ha minden chip 32bit es mint GDDR6X nél
0
0
0
0
no avatar
@HornieChan: Az már akkor nagyon baszó.
0
0
0
0
redbull6969 avatar
@Kings Bounty fan: A 3gb az 1 Chip! nem 1 dabab van a kártyákon ezért 1 darab Chip-re értik a 3gb
1
0
0
0
no avatar
@redbull6969: Kezdtem megijedni, hogy visszaakarnák hozni a 1060 3 gigás vackot aminek semmi értelme nem volt. De akkor megnyugodtam 😂😂😂
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció