2024-ben jöhet a Nintendo következő generációs konzolja

Szerző: xoki | 2023. August 02. | hír | 10 hozzászólás

A Nintendo következő generációs konzolterveit ismerő személyek elmondása szerint a vállalat valószínűleg 2024 második felében fog előállni új hardverrel. Céljuk, hogy már az első naptól elegendő készlet legyen, illetve elkerüljék a PlayStation 5 és az Xbox Series X|S esetében tapasztalt hiányt.

Konkrét részleteket sajnos nem fedtek fel, de a VGC-nek nyilatkozó emberek elmondták, hogy a következő generációs konzol - ahogy a Nintendo Switch is - hordozható módban is használható lesz. Emellett az oldal két forrása szerint prémium OLED helyett LCD képernyőt kapunk majd, hogy csökkentsék a költségeket. Erre azért van szükség, mert az újabb játékokhoz sokkal nagyobb tárhelyet kell biztosítaniuk, és ugyebár a Switch mindössze 32 GB belső tárhelyet kínál, ami semmiképpen sem lenne elegendő erősebb hardverre készülő játékokhoz.

A VGC forrásai arra is rávilágítottak, hogy számos stúdió már megkapta a következő generációs konzol fejlesztőkészleteit. Ebből kiindulva a fejlesztőknek körülbelül egy évük lesz arra, hogy elkészítsék első projektjeiket az új konzolra.

A következő generációs Switch valószínűleg továbbra is az Nvidia hardverét használná, ami megnyitja az utat az olyan izgalmas funkciók előtt is, mint a DLSS, ami mindenképpen nagy segítség lenne a fejlesztőknek, hogy a grafikailag intenzívebb játékokat is eljuttathassák a kézikonzolra.

Hozzászólások: 10
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Zollee avatar
Engemet csak az érdekel hogy jöjjön ki rá a Mario Odyssei 2 (vagy ami az egynek lenne az utódja)
Meg Splatoon 4

A mostani switchemet nem igen vettem még ki a dokjából, Pedig már jó ideje meg van. Így hogy milyen a kijelzőjének a típusa az számomra nem fontos. Viszont ez a Frame generation majd talán érdekes lehet, nem lenne rossz elérni azt a 60fps a exklúzív címeinél, kár volt hogy a zelda nem tudta se a Botw se a Totk. De hát az emulátor csodákra képes. Sőt ha meg van az eredeti játékkártya akkor minden ügyeskedés nélkül le lehet criptelni és yuzu már indítja is.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Nekem erről az a véleményem hogy amilyen handheld cuccok jönnek mostanság piacra így a nintendónak is valami teljesen újjat, jobbat,erősebbet kell villantania...nem is kicsit, mert hát tudjuk hogy mind deck-en mind ally-n fut minden is! A nintedó játékaitól minden ig bezárólag... szóval a nintendónak fel kell kötni a gatyát, a switchet sokan szerették, nagy siker volt! Amíg a deck vagy ally meg nem jelent. A deck-et akció keretén bellül már dobják szinte az ember után...370€ körül ha jól emlékszem. És minőségbeli problémái is vannak a switchnek, nyikorog csóri minden porcikája, persze ettől eltekintve egy remek kis masina, de a mostani handheld-ek amik piacon vannak, minimálisan többért (steam deck) mert azért az ally drágább... azért bőven jobban megérik mint egy switch, dehát valszeg ezt a nintendó is tudja hogy valamit villantania kell hogy tovább is sijeres maradjon a konzoljuk (apropó) ugye a nintendó konzolt ad míg a Valve/Asus, hordozható PC-t. Ezt se felejtsük el 😅
0
1
0
0
💬 6
susguy avatar
@bukta2:
A nintedó játékaitól minden ig bezárólag... szóval a nintendónak fel kell kötni a gatyát, a switchet sokan szerették, nagy siker volt! Amíg a deck vagy ally meg nem jelent.
Nem rég adtak el egy valagnyi Switchet miután megjelent a Tears of the Kingdom, sikeres még most is, nem csak volt. Allyról én eddig azt se tudtam hogy létezik, azt viszont most látom hogy majdnem háromszor annyiba kerül mint egy Switch. Az rendben hogy emulátor van (feltéve hogy minden játék működik is rajtuk rendesen), de a célközönségük kb 99.99%-át nem fogja érdekelni és emiatt mást venni egy Nintendo konzol helyett. Így pedig pedig már az sem számít hogy hordozható PC. Jó cucc a Deck és gondolom az Ally is, de közel sincs akkora átfedés ebben hogy össze kéne kakilniuk magukat.

Mindenképpen valami ütőset kell mutatniuk (ha lesz mit mutatni), de inkább a saját prestige-ük érdekében, nem a "konkurencia" miatt.
1
0
0
0
bukta2 avatar
@susguy: Aki szereti a nintendó gépét azt fog venni ez egyértelmű, de aki kicsit is konyít a dolgokhoz az veszvegy deck-et és rá emuzza a játékokat arra. Nekem még mindig ez a véleményem.
Az utolsó mondattal egyetértek, nintendót nemérdekli a konkurencia ezt már mondták nem 1 sajtótájékoztatón, viszont a konkurencia miatt is nagyot kell villantaniuk pont azért mert emu val lehet játszani az ő játékaikkal deck-en meg ally-n is

Az hogy az ally miért 3x drágább az egyszerű, mert vagy 13x erősebb is :D
0
0
0
0
PoPet avatar
@bukta2: A felhasználók 90%-a azt sem tudja, hogy i3 vagy i5 van-e a gépében, nemhogy ilyeneket megcsináljon. Az "átlag user" aki Zeldázni akar meg egyéb Nintendós játékot tolni, nem fog emulátorral szarakodni, mert nem ért hozzá. Az réteg dolog, és lehet neki másra nem is kell, csak azokhoz a bizonyos játékokhoz, mert minden másra van egy laptopja vagy asztalija. Akkor meg végképp halál felesleges decket vagy allyt venni és emulátorral szenvedni, ami amúgy is vagy jó vagy nem.

Btw ezek a windowsos handheldek imo azoknak jók max, akik sokat utaznak és útközben akarnak játszani. A switchet viszont otthonra veszik sokan, mint konzol, akár csak a gyereknek.

Az hogy az ally miért 3x drágább az egyszerű, mert vagy 13x erősebb is :D

Meg mert Asus és ROG. 🙄🤐
3
0
0
0
bukta2 avatar
@PoPet: Igen, ez is egy meglátás.
1
0
0
0
susguy avatar
@bukta2: Én is konyítok ehhez, de akkor sem fogok a Switch helyett Decket vagy Allyt venni, ahogy sokan mások sem vesznek csak azért mert tudják hogy lehetséges. Nem akarnak emiatt pluszban rákölteni, ROMokért guberálni, emukkal vacakolni, reménykedni hogy egyáltalán működik az emu, jobban tetszik nekik a Switch mérete, egyszerűsége, funkciói, van már amúgy is PC-jük, jobbnak vélik ha megveszik a játékaikat, stb. Mint mondtam, tök jó hogy van emu, de messze nem ez az egyetlen döntő tényező a lehetséges opciók között, és akkor még mindig csak egy töredékéről beszélünk az egész célközönségnek.

Az hogy az ally miért 3x drágább az egyszerű, mert vagy 13x erősebb is :D
Az erejét nem vitatom, csak az átlag user pontosan ezt szarja le mikor vesz egy Switchet. Lehet akár ezerszer erősebb is, akkor is csak drágábban és bonyolultabban tudja ugyanazt, igények alapján még akár kevesebbet is (pl Joy-Con, multiplayer).

Nem a Steam Decket és az Allyt akarom leszólni, csak nincs akkora átfedés a célközönségben. Amiben többet/mást tudnak, az pont nem számít a Nintendonak.
0
0
1
0
yorgash avatar
És ezzel az OLED-LED downgrade-del is kasszasiker lesz, mint minden, amihez hozzányúlnak...

De remélem megint lesz valami jellegzetes vonása, mint Switch Dog, amit csak nagyon későn értettem meg, mi is akar lenni :D
0
0
0
0
💬 1
Quadgame94 avatar
@yorgash: Minden? GameCube, Wii U...
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció