2022-ben kisebb OLED kijelzőkkel állhat elő az LG és a Samsung

Szerző: xoki | 2021. November 27. | hír | 8 hozzászólás

Jelenleg nem igazán találkozhatunk kisebb OLED TV-vel vagy monitorral, de néhány friss jelentés szerint az LG és a Samsung is tervbe vette a kisebb OLED panelek kiadását.

A TFT Central (LG) és a FlatpanelsHD (Samsung) szerint mindkét gyártó előáll majd ilyen új OLED panelekkel, ezzel 34 hüvelykre csökkentve a méreteket. Az LG továbbra is a TV gyártókat látja majd el, viszont a Samsung kisebb paneljei már monitorokhoz is eljutnak majd.

Az LG várhatóan 42 hüvelykes OLED TV-kkel bővíti ki a C szériát, ezzel egy új belépő szintet létrehozva, mivel jelenleg a legkisebb LG C Series TV 48 hüvelykes. Utóbbitól valamennyivel olcsóbb lesz az új modell. Sajnos a specifikációk egyelőre nem ismertek, de remélhetőleg támogatni fogja a HDMI 2.1, VRR (Variable Refresh Rate) és az Adaptive Sync technológiákat.

A Samsung pedig állítólag új 55 és 65 hüvelykes QD-OLED TV-ket, valamint 34 hüvelykes QD-OLED monitorokat készít. Sorozatgyártásról van szó, de emellett más nem derült ki a termékekről.

Előreláthatóan mindkét gyártó a 2022-es CES-en fogja bemutatni az új termékeit.

Hozzászólások: 8
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Zoli73 avatar
Nekem egy LG 55" CX Oled tv a monitorom teljesen kiválló a célra. Az adatai tv hez képest elképesztőek. Az iput lag 4.6 ms, 120Hz képfrissítés, HDR, Dolby Vision, Hdmi 2.1, VRR, G-Sync, Free Sync premium. Szerintem ennyi tudást egy felső kategóriás monitor tud, ja de az nem Oled és nem 55". :)
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Sajnos OLED nálunk sem jöhet szóba. Sokszor úgy van hagyva a tv. Persze van belépítve védelem erre de mégis félnék OLED-et használni. Monitornak meg egyenesen rossz ötletnek tartom. A gond hogy TV-nél van alternatíva (Mini-LED vagy High-end LED) de monitornál csak rettenetesen drágán kapsz HDR képes LCD-t. Inkább Mini-LED vagy LED, de FALD monitorok kellenének. Egy 48/96 zónás FALD VA Quantum-Dot monitorért (32 inch, 16:9, 4K, 120 Hz) rögtön fizetnék! Akár 250 ezret is. De sajna nincs. Pedig a TV-m pontosan ezt tudja. Csak az 55 inch nekem nagy gamingre... filmezesre viszont jó. Amíg nem jön ilyen monitor marad a mostani.
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Az a baj az oled képernyőkkel hogy ***ott drágák.
1
0
0
0
💬 5
no avatar
@TRACERHD: Drágák és én pl. játékra nem használnám, mert nem arra lettek kitalálva, hogy napi 6-8-10 órát üzemeljenek egyhuzamba, mert beégnek. Magát a technológiát látni jó, mert valóban elképesztő, de játékra ott van a nanocell/qled/miniled, ha valaki jobb minőséget akar.
0
0
0
0
Saviour avatar
@arnold892: Én most szeretnék venni egy 65 colos oled tv-t, viszont én is hallottam a beégésről, a magasabb képfrissítés a gsync miatt akartam venni, de így nem merem megvenni..
0
0
0
0
no avatar
@Saviour: Igaz az ember nem játszik azért 1 nap 12órát, de kevesebb is elég, és ha pl elszakadok a géptől pl. 20-30 percre nem feltétlen kapcsolom ki a tv-t. Vagy tegyük fel, ha a 8éves unokaöcsém átjön hozzám játszani azért felváltva is használjuk és 6-8 órát olyankor simán üzemel.
0
0
0
0
Saviour avatar
@arnold892: Azt hiszem maradok a TCL 65C728-as qled tv-nél. Vannak gaming funkciói, amire nekem kell arra bőven jó.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@arnold892: Inkább akkor égnek be ha sokszor mutatnak álló képet.
Ott a C típus pl a C1 ami kifejezetten gamer kategória. Gsync, VRR, 120Hz,stb
Jók ezek, csak nagyon drágák,azért elég mellé még megvenni/összerakni egy olyan konfigot ami ki is használja.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció