2021-ig két AAA játékot tervez kiadni a CD Projekt Red

Szerző: xoki | 2019. March 22. | hír | 20 hozzászólás

A CD Projekt Red már korábban elárulta, hogy 2021-ig két AAA RPG-t terveznek kiadni, amelyek közül az egyik a Cyberpunk 2077 lesz.

A sokak által várt sci-fi RPG valószínűleg a teljes csapatot lefoglalja, ezért kérdéses, hogy vajon hogyan tudnak összehozni két hasonló terjedelmű játékot. A stúdió hivatalos lengyel fórumán közzétett információk alapján úgy tűnik, nincs gond és minden a tervek szerint halad. Konkrét megjelenési dátumot továbbra sem kaptunk, de most már szinte biztos, hogy 2021-ig megjelenik a Cyberpunk 2077 a másik, egyelőre ismeretlen játékukkal egyetemben.

Ha a másik projektjük is hasonlóan részletgazdag, nagy világgal rendelkezik majd, akkor lehetséges, hogy már régóta dolgoznak rajta, csak még nem akarják leleplezni. Az elemzők szerint a Cyberpunk 2077 még az idén megjelenik, és mindenféleképpen ez tűnik a leglogikusabbnak, ugyanis ebben az esetben bőven lesz idejük a másik projekttel is foglalkozni.

A csapat jelenleg a Cyberpunk 2077 fejlesztésére és promóciójára fókuszál, ezért egyelőre nem terveznek megosztani információkat a másik játékukról. Lehetséges, hogy a The Witcher-széria új részéről van szó? Esetleg a The Wicher 3 Switch portjáról? Vagy a Cyberpunk 2077 online módjáról? Bármi is legyen az, remélhetőleg hamarosan kiderül. Mivel a cég részt vesz majd az idei E3-on, remélhetőleg az eseményen végre felfedik a Cyberpunk 2077 megjelenési dátumát, valamint a titokzatos projektjükről is kapunk majd némi információt.

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Megjelenés: 2020. December 10. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: CD Projekt RED
Hozzászólások: 20
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Vic04HUN avatar
Remélem az idei E3-on kapunk egy megjelenési dátumot. Sőt meg is mondom mikor lesz Spoiler!
2020.04.14.
Persze ez csak az én kis teóriám. Mert amennyire jó fejek a lengyel srácok, simán kinézem belőlük, hogy ez lesz a dátum. Ugye a 2020 a Cyberpunk 2020 illetve az április 14 pedig Mike Podsmith születésnapja. (Cyberpunk 2020 alkotója) 😆
0
0
0
0
💬 2
Vic04HUN avatar
@H-ECTOR: Akár, még jobban is néz ki. 😆
0
0
0
0
csigafos avatar
Hype, de engem azzal a 45 perces ingame-el megvettek kilóra! Inkább ez a fajta időhúzás mint az early access..nah annál tényleg megunod a játékot mire "kijön" 😀
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Nekem csak az a bajom, hogy olyan hamar bejlentik ezeket, meg akkora hype ot csapnak köré (ami egyébként egyértelműen rossz mind a játékos, mind a kiadó számára), hogy én pl rendesen megunom a játékot mire kijön. Mintha bárkit is érdekelne 2019 ben, hogy mit szándékoznak kiadni 2021-ben. Sok a duma, na.
0
0
0
0
💬 10
csibeszke37 avatar
@Mesterlovesz: Amikor a csapból is az folyik, ígérnek fűt fát azután megveszed mert bízol bennük és kapsz egy Anthem-et.
Amúgy én is így vagyok ezzel a hájp dologgal, hogy szinte megundorodom a játéktól mire megjelenik.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@csibeszke37: Ellenpéldaképp pedig nézd meg az Apex-et, hogy 0 promó volt róla megjelenés előtt. Szerintem semmi kimondottan kiemelkedőt nem nyújt a műfajában és mégis világsiker. Egyszerűen azért, mert a játékosok magát a játékot szerették meg, azért amit nyújtott, nem pedig egy általuk és mások által támasztott irreális elvárásban csalódtak, mint az agyonhypeolt játékok esetében.
0
0
0
0
Andris18 avatar
@Mesterlovesz: Ezért érdemes csak az áruházat nézni amit egyből (vagy leárazáson) meg is tudsz venni. 😃
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Mesterlovesz: Ezért nem nézek sose előzetest se játéknál se filmnél.Filmek esetében azért mert képesek a micimackót is horrként bemutatni úgy összetudják vágni a jeleneteket.Játék esetében meg szintén jól összevágják vagy ami a jobb,hogy a végleges termék köszönő viszonyban sincs azzal amit bemutattak tényleges játékmenetben.
Ha nézek is néha,nagyon ritkán.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@santakigyo: Jó, hát te kígyóként megteheted, hogy bebújsz egy nagy szikla alá és nem veszel tudomást ezekről, de az átlag felhasználó mit csináljon? Költözzön egy messzi barlangba, mindenféle kommunikációs csatorna nélkül? Mivel mindenhol a hype folyik a csapból is, más megoldást nagyon nem látok erre... 😀
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Mesterlovesz: Egy videó elindítását nem kényszeríthetik rá az emberre.
Van egy olyan probléma manapság,hogy nem tudnak olyan játékot kiadni ami ne egy előző folytatása lenne.Nincs új egyszerűen,szóval elég a nevét meghallani és kb 80% ismered a játéknak.Most mondjuk ez pont kivétel képez a Cyberpunk 2077 de ugye kivétel erősíti a szabályt.Na azért ennek a bemutatójába bele-bele tekergettem de csak húztam egyet a szemöldököm és mondtam,hogy hiszem ha látom az én gépemen a véglegeset.
Na de persze ki miként vélekedik erről.Nem tudnak meghülyíteni egy-egy videóval hisz az a a céljuk,hogy minél többen vegyék.Alap,hogy csinosítanak "kicsit".
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@santakigyo: Jó, persze senki se kötelez, hogy videókat nézz, szerintem nem is néztem meg azt a gameplay-t én sem, csak bele-bele néztem. Viszont ha folyton látod a híreket, már az is elég hogy a tudatodban legyen non-stop a dolog. El se kell olvasni, bele se kell nézni a videóba.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Mesterlovesz: Persze igen.Bár én ezzel a Cyberpunk 2077 is úgy vagyok,hogy tudom létezik,látom itt-ott de semmi több.Odébb a megjelenés,aztán majd kialakul belőle ami kialakul.Csak egy játék.Még így elsőre nem is tetszik mert RPG.Nem csipázom annyira őket,kevés ami le is tud kötni.
0
0
0
0
Csicso avatar
@Mesterlovesz: Egyetértek, bőven elég lenne 3-6 hónappal a megjelenés előtt promózni, mondjuk 3-6 között lájtosabban és a megjelenés előtti 3 hónapban rákapcsolni. De egy ilyen gyorsan változó piacon mint a játékpiac 2-3 éves dolgokat bejelenteni nevetséges.
0
0
0
0
susguy avatar
@Csicso: Nem kötelező minden cégnek a tripüléj standardot követni. Persze hogy minden tömeggyártott szutykot csak fél-egy évvel a megjelenés előtt jelentenek be, korábban nem tudják mert még nem jött ki az előző rész, és a bejelentésre váró címen még el se kezdődött a fejlesztés. Mellesleg így az eladásokat is könnyebb a még friss és elvakító hype-ra építeni, és kevesebb időt adnak a konkurenciának egy válaszlépésre.
Manapság inkább számít intő jelnek egy ennyire gyors bejelentés mintsem pozitívumnak.
0
0
0
0
Nitakri avatar
Aha, akkor 2021-re számíthatunk a megjelenést illetően 😃
0
0
0
0
yericho500 avatar
én még egy arx fatalis remasternek is örülnék. 😃 ezek a játékok a szét hypolt grafón kívül nem sok ujdonságot mutatnak... lehet én vagyok régi módi.... :/
0
0
0
0
💬 1
kaland21 avatar
@yericho500: de adnám amit írtál!! mármint az arx fatalis remaster-t nagyon szerettem régen egy új graffal és plusz dolgokat belepakolva nagyon jó lenne!!!
0
0
0
0
Thespartan avatar
Majd 2077-be megjelenik,az a biztos. 😃 Ha r*tyi játékkészítők csinálnák ennyi ideig,akkor tényleg komolyan gondolnám,de egyébként nem,mert azért a Witcher 3 igen komoly játék lett,egy nagyon kritikus szemmel néző személy is így gondolná ez biztos. Mindamellett,inkább több idő legyen egy játék kiadása,mint hogy gyorsan,kapkodva kiadjanak valami bugos,budget sz*rt.
0
0
0
0
susguy avatar
Hype, de remélem azért hagynak egy tisztességes távot a két megjelenés között. Azért ezek messze nem olyan játékok, akivel 1-2 hét alatt végez az ember.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció