2021-ben a Switch és a PS5 voltak Európa legkelendőbb konzoljai

Szerző: xoki | 2021. December 27. | hír | 6 hozzászólás

Európa különböző régióiban a Nintendo Switch és a PlayStation 5 voltak az év legkelendőbb konzoljai. Az információt Christopher Dring (GamesIndustry) fedte fel Twitteren, ahol a legnépszerűbb játékokról is megosztott néhány érdekességet.

Christopher Dring szerint ebben az évben a Nintendo hibrid platformja uralta a hardvereladásokat Európa különböző területein, viszont úgy tűnik, az Egyesült Királyságban, Svédországban, Finnországban és Dániában a Sony PlayStation 5 diadalmaskodott. A becslések szerint a Sony ráduplázott az Xbox Series konzoleladásokra. Az Xbox Series S pedig több kulcsfontosságú piacon is kelendőbb volt az Xbox Series X-től.

A játékeladásokat illetően kiderült, hogy Európában a FIFA 22 volt a legkelendőbb játék, lekörözve a FIFA 21-et. Annak ellenére, hogy az eddigiekhez képest nagyobb durranás volt a Metroid Dread, csak a 23. helyet érte el a New Pokémon Snap mögött. Dring szerint csak kettő „új” játék szerepel a legjobb tíz között, amely a Call of Duty: Vanguard és a Super Mario 3D World + Bowser's Fury. A Pokémon Brilliant Diamond/Shining Pearl szintén itt lehetne, amennyiben egyként kezelnék őket. Aztán ott van még a Far Cry 6, amely akár még könnyen fel is zárkózhat.

Ezeken felül Dring megosztott még néhány érdekességet is, például Európában többen vásárolták meg a Farming Simulator 22-t, mint a Skywards Sword HD, a Ratchet & Clank: Rift Apart, a Monster Hunter Rise, a Forza Horizon 5 vagy a Guardians of the Galaxy című játékot. A PS5 esetében a Spider-Man: Miles Morales lett a második legkelendőbb cím, melyet a FIFA 22 tudott csak lekörözni. A sokak által kedvelt Resident Evil Village pedig az 5. helyre került.

FIFA 22
FIFA 22
FIFA 22
Megjelenés: 2021. October 01. (PC)
Műfaj: Sport
Fejlesztő: EA Bucharest, EA Canada
Hozzászólások: 6
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Tuhajohn avatar
"A játékeladásokat illetően kiderült, hogy Európában a FIFA 22 volt a legkelendőbb játék,..."
Erre csak annyit tudok mondani, hogy ez elég szomorú.
6
0
0
0
💬 5
xCube avatar
@Tuhajohn: Nem értem, hogy ez miért szomorú, a legtöbb évben így van. A legtöbb példány egyébként Németországban kelt el, amiről köztudott, hogy hatalmas focis és játékos nemzet.
0
1
0
0
tamas98765 avatar
@xCube: szerintem arra gondolt hogy ugyan azt adják el évről évre csak frissített csapatokkal és még így is sokan megveszik (pedig tele van szerencsejátékkal is) ugye Pegi 3...
0
0
0
0
xCube avatar
@tamas98765: Aki focimániás az egyértelműen megveszi. A kilencvenes évek óta szinte minden sportjáték erről szól. Néhány évente kapnak egy kis engine frissítést és kész. Egy ideig én is ágáltam ellene, de egy rajongónak ez a vágya és a minden évi FIFA verzió megvétele a legkisebb kiadás. A legújabb verzió legalább fejlődött grafikában az új konzolokra való optimalizálás miatt.

Azt azért megjegyezném, hogy a sport játékokon kívül is vannak bőven olyan címek, amik ezt a sémát követik... .
0
0
0
0
tamas98765 avatar
@xCube:
Azt azért megjegyezném, hogy a sport játékokon kívül is vannak bőven olyan címek, amik ezt a sémát követik... .

Tudom, sajnos :(
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Tuhajohn: Az, hogy a FiFA meglepő, másrészről ez is tükrözi a mai játékfelhozatal minőségét.
Arról nem is beszélve, hogy mint sport játék amit többen is lehet játszani és haverokkal nagyon jó móka és foci.... Csak a FIFA van, gyakorlatilag megszünt létezni ellenfél.
Lenne ott igény másra is csak nincs.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció