2020-ban búcsúzhatunk az Adobe Flash-től

Szerző: xoki | 2017. July 26. | hír | 10 hozzászólás

Az Adobe új blogbejegyzéséből kiderül, hogy hamarosan búcsút inthetünk a régóta létező Adobe Flash-nek. 2020-ban véglegesen megszűnik a program támogatása, amely azt jelenti, hogy nem készül hozzá további frissítés, és a böngészők sem támogatják majd többé.

Az Adobe Flash sok helyen volt használatban, de az utóbbi időben egyre többen cserélték le, köztük videókkal és streamekkel foglalkozó oldalak. Ilyen például a YouTube is, amely már egy ideje HTML5-re váltott át. A böngészők alapbeállításai között is inaktívvá vált a Flash támogatása a sok biztonsági rés miatt. Ebből kifolyólag az Adobe 2020-ban megszünteti, időt hagyva a weboldalaknak a váltásra. Az Adobe megemlítette azért, hogy a nagyobb oldalakkal és cégekkel továbbra is együttműködnek majd.

Az említett blogbejegyzés itt található.

Hozzászólások: 8
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
odinx avatar
Sziasztok! Szerintetek, akkor egy böngészős online játék is fog menni html5-el? Naruto Online-al játszok, ahhoz meg kell a Flash Player.😀
0
0
0
0
💬 4
sudosu avatar
@odinx: Hát ha fogják és átírják HTML5-be akkor igen.

Attól hogy a támogatottsága megszűnik a Flash Player-nek, nem azt jelenti, hogy már nem is lesz használható. Legfeljebb az újabb böngészők nem fogják szeretni annyira.
De ha majd annyira akarják az emberek a FLASH-t akkor használnak legacy böngészőt hozzá.

Windows XP-t se támogatják már mióta és még mindig rengetegen használják. Igaz hogy újabb szoftverek már abszolúte nem támogatják a rendszert, de attól még használható.
0
0
0
0
odinx avatar
@sudosu: Oké, köszi.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@odinx: Ha úgy is nagy marad addigra az érdeklődés a játék iránt, úgy is fejleszteni fogják az új technológiára. Lehet már most dolgoznak rajta
0
0
0
0
TeMeRolEee avatar
@sudosu: Nálunk a húgom gépén levő chrome az utóbbi napokban már azt csinálta, hogy jó néhány flashes alkalmazást nem indított el, holott kifejezetten engedélyeztem a futtatását...
0
0
0
0
Krissz avatar
Steve Jobs ezt is megjósolta 😀
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Ezer éve nem használok flasht. A magukra valamit adó oldalakról már rég eltűnt. Ha valami mégis igényli, akkor csak örülök, hogy megmentettem magam egy veszélyforrástól, hogy az ilyen oldalakat flash hiányában elkerülöm. Már az is csoda, hogy 2020 ig támogatják.
0
0
0
0
TeMeRolEee avatar
Jó hír, hogy végre eltűnik a flash, szép vót, jó vót, mégse
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció